Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Перша ліга: огляд 5-ого туру чемпіонату області
13:44
Перша ліга: огляд 5-ого туру чемпіонату області
В очних поєдинках зустрічалися команди Хустського, Рахівського й Тячівського районів. Усі матчі – місцеві дербі.

У п’ятому турі календар звів у матчах «Вишково» – Золотарево», «Кісву» й «Говерлу», «Авангард» і «Терново». В очних поєдинках зустрічалися команди Хустського, Рахівського й Тячівського районів. Усі матчі – місцеві дербі. Такі ігри нікого не залишають байдужими, та й футболісти викладаються на всі сто.

У вишківчан сильна команда в усіх лініях, у них мало слабих місць. У золотарівців велике бажання завоювати медалі першості. Керівництво Косівської Поляни сильно омолодило склад, і на даний час чемпіон замикає турнірну таблицю. «Говерла» після двох невдач набирає оберти. Хто б де не знаходився в турнірній таблиці, гра між командами буде складною. Тересвянський «Авангард» у цьому сезоні виглядає потужно і Тернову, хоч команда значно додала у грі, буде нелегко.

Центральним матчем туру буде, скоріш за все, гра між командами «Вільхівці» – «Карпати». Рахівчани, як і Вільхівці, знаходяться на вершині турнірної таблиці, а матч лідерів не може бути прохідним.

«Тячів» прийматиме «В.Бичків». Чи зможуть тячівці довести, що дві поразки поспіль – це лише випадковість? «Гроза» авторитетів «Копаня» приймає новачка ліги «Міжгір’я». Міжгірці багатьох здивували своєю грою. Чи зуміють вони здивувати і копанців, покаже час.

«Вишково» – «Золотарево» – 0:3

Голи: Іван Лендєл 20 хв., Юрій Гаврилко 73, 89 хв. – «Золотарево»

Уже три роки поспіль матчі сусідів як у Вишкові, так і Золотареві обслуговує Ласло Зайтлер. Завидна постійність. Матч зібрав досить багато глядачів. Велика група підтримки приїхала з гостями. Уболівальники були доволі емоційними, що періодично призводило до невеликих сутичок, які локалізовували співробітники міліції та стюарди. Гра вийшла бойовою. Господарі заволоділи ініціативою з перших хвилин. Атаки одна за одною накочувалися на ворота гостей, але м’яч уперто не йшов у ворота. Гості відповідали хоч і нечастими, але доволі небезпечними контратаками. На 20 хв. захопившись атаками, вишківчани пропустили контрвипад гостей лівим флангом: послідувала передача, Олександр Пацкан ударив, голкіпер відбив, а Лендєл добив м’яч у ворота. Гол став холодним душем для вишківчан, але додав упевненості гравцям Золотарева. Господарі атакували до кінця тайму, створили кілька моментів, але їх підводила неточність.

У другому таймі гра проходила в такому ж ключі, хоч кидалося у вічі, що гості зберегли сил набагато більше. У підсумку так і вийшло. На 73 хв. Василь Крічфалуші завдав хорошого удару, воротар м’яч відбив, але захисники вкотре не поспішали на підстраховку свого стража воріт, тож Юрій Гаврилко переправив м’яч у сітку. У господарів ніби щось зламалося. Гра розладналася. У ворота вишківчан могли влетіти ще два-три голи, але тільки Гаврилку на 89 хв. вдалося забити м’яч. Попович зробив флангову передачу, воротар вишківчан невдало відбив м’яч, а Гаврилко свого шансу не втратив. Цікавий матч. Він міг закінчитися з таким самим результатом на користь господарів, але цього дня їм фатально не щастило. А золотарівці молодці – дали бій, і ніхто не міг їм завадити здобути перемогу. Не часто можна бачити, коли гості виграють з великим рахунком і мають претензії до арбітрів. У Вишкові було саме так. Перемога дозволила золотарівцям очолити турнірну таблицю першості області серед команд першої ліги.

«Кісва» – «Говерла» – 0:1

Голи: Олександр Тулайдан 43 хв. – «Говерла»

Рахівське дербі принесло перемогу «Говерлі». Матч зібрав багато глядачів. «Кісва» – чемпіон минулого сезону, «Говерла» закінчила першість за крок від медалей. Обидві команди роблять ставку на власні сили. Якщо ясінянці вже грають цим складом третій рік, то «Кісва» – вперше. Саме це й відіграло основну роль. У першому таймі перевага була на боці гостей. Вони створили багато небезпечних моментів. Тільки Новіков і Гафіяк могли відзначитися по кілька разів. Потужними ударами постійно турбував Йосипчука Тулайдан. Наприкінці тайму «Говерла» все ж відкрила рахунок. Олександр Тулайдан на 43 хв. пробив штрафний, і м’яч влетів у верхній кут воріт.

У другому таймі малюнок гри не змінився: ясінянці продовжували марнувати моменти, а господарі почали дедалі сміливіше йти вперед. Останні 10-15 хв. «Говерла» підсіла фізично, й кілька разів біля воріт Кудли було дуже гаряче. Перемога дозволила ясінянцям наблизитися до лідерів першості. «Говерла» здобула три перемоги поспіль – дві з них на виїзді, – що свідчить про відсутність у них гостевого бар’єру.

Інші матчі туру принесли такі результати: «Вільхівці» – «Карпати» 3:1, «Копаня» – «Міжгір’я» – 3:0, «Авангард» – «Терново» 0:2. Матч «Тячів» – «В.Бичків» – не завершився.

Джерело

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 992 | Додав: Лобда | Теги: ФК Говерла Ясіня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: