Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Підсумки чемпіонату Берегівського району з футболу 2017
14:04
Підсумки чемпіонату Берегівського району з футболу 2017
Пропонуємо вашій увазі аналіз чемпіонату Берегівського району з футболу

Підсумки чемпіонату Берегівського району з футболу 2017
Завершився чемпіонат Берегівського району з футболу сезону 2017 року. Якщо порівняти з сезоном 2016 року, то звичайно він суттєво відрізнявся. І цьому були об’єктивні причини. Перед початком чемпіонату взагалі дехто вбачав, що розпочинати його не варто. Причина – банальна. У зв’язку з введеням єдиної бази даних футболістів, проведення чемпіонату району стає неможливим. Так вважали песимісти. Не секрет, що в селах району з кожним роком молоді залишається все менше. Як правило, всі їдуть на заробітки. Інша причина, полягає в тому, що більшість футболістів Берегівського району віддає перевагу командам Угорщини. Але чемпіонат розпочався, і що не менш важливо, завершився. На старт вийшло 9 команд. Правда по завершенню першого кола, берегівський «Юніор» знявся з змагань. В другому колі, чемпіонат продовжило всього 8 колективів.
 
Ще одною відмінністю від попереднього чемпіонату було те , що «Зірка» хоч і виграла чемпіонат, але в порівняні з сезоном 2016 року мала втрати. Завершення чемпіонату пройшло в боротьбі за бронзові медалі. Так як перед останнім туром, на бронзові медалі претендували три команди.
 
Ще одною ознакою чемпіонату, була нестабільність виступу ряду команд. В одних іграх команди демонстрували результативний, цікавий футбол, в інших мали провали.
 
А зараз спробуємо проаналізувати виступ кожної з команд в порядку їх місця в підсумковій турнірній таблиці чемпіонату.
 
ФК «Зірка» Берегово
Президент команди – Йосип Бакош
Головний тренер – Томаш Снопчак
 
За свою майже двадцятирічну історію існування, цей колектив цього сезону вчетверте став чемпіоном району. На протязі всього сезону команда демонструвала найвидовищну гру з поміж учасників чемпіонату. Перше коло завершила в ролі лідера. Чемпіонське звання цього сезону, як і минулого, завоювали достроково. В 16 іграх чемпіонату, 14 разів команда перемагала. Одну, виїзну гру у Великій Бийгані зіграла внічию. Одну гру, правда вже в ранзі чемпіона, команда програла, до того ж з великим рахунком. Це сталося в 16 турі в Запсоні 0:4. В чемпіонаті команда забила 71 гол, пропустила 17. Набравши 43 очки вдруге поспіль «Зірка» стала чемпіоном району. В активі команди ряд розгромних перемог. На виїзді в Кідьоші 9:0, а також вдома 7:0. В активі ФК «Зірки» розгромні перемоги проти ФК «Батьово» 8:0, над великоберезьким «Талісманом» 7:3 вдома та на виїзді, та берегівським «Юніором» 6:0. По завершенню першого кола, підводили команду юнаки, які знаходилися на передостанньому місці в чемпіонаті. В другому колі, з приходом в команду тренером юнаків Петра Дрозденка, вони суттєво покращили свої результати посівши підсумкове 4 – те місце в першості.

 
ФК «Велика Бийгань»
Президент – Йосип Почаї
Головний тренер – Сергій Феденишинець
 
Останніми роками, ФК «В. Бийгань» завжди в центрі уваги. Починаючи з 2012 року, цей колектив почергово завойовував всі титули районного футболу. Сезону 2014 року, ФК «В. Бийгань» абсолютний чемпіон першості Закарпаття. Сезону 2015 року, команда учасник чемпіонату Закарпаття серед команд вищої ліги. Минулого сезону, великобийганці були шостими в чемпіонаті. З початком цього сезону,в чемпіонаті справи пішли вгору. Цікава, швидка гра принесла свої результати і 2 місце в чемпіонаті. В 16 іграх, команда отримала 11 перемог, дві гри звели внічию і мають три поразки. Різниця голів 49:26. Загалом 35 очок. Найбільша перемога 7:1 над ФК «Батьово», ще в першому колі.. Найбільшу поразку команда отримала в 11 турі, у грі з чемпіоном берегівською «Зіркою» 1:5. Якщо юнаки Великої Бийгані перше коло завершили на 4 місці, то в другому опустилися на ступеньку нижче. В результаті п’яті.

 
ФК «Запсонь»
Президент – Ференц Буда
Головний тренер – Андрій Орос
 
Минулого сезону, команда з Запсоня була сьомою, правда юнаки здобули бронзові медалі. Вже під час Зимового Кубку нинішнього сезону, команда своєю грою показала, що боротиметься за високі місця в чемпіонаті. До команди повернулися місцеві виконавці Роберт Давід та Андрій Орос, які стали лідерами атаки команди. До 7 – го туру лідирувала в чемпіонаті, де у протистоянні з «Зіркою» програла 3:2 і опустилася на 2 – ге місце. А в останньому турі першого кола, програвши у Великій Бийгані опинилася на третій позиції. З початком другого кола, в команди зявилися серйозні кадрові проблеми. Сім гравців основи, у зв’язку з виступами в Угорщині, відмовилися виступати за Запсонь. Постало питання: - «Бути чи не бути?». Так, колектив вирішив припинити участь в чемпіонаті району. В останню мить, рішення про припинення виступів в чемпіонаті було відмінено. Старт другого кола був невдалим, найбільша поразка в чемпіонаті в Великих Берегах 1:8. Але згодом справи наладилась. Футболісти до команди повернулися і припинили виступи в Угорщині. В 16–ти іграх чемпіонату отримали 9 перемог, 1 гру зіграли внічию та у 6 поступилися. Різниця забитих та пропущених 57:44. Порівняно з першим колом різниця значно погіршилася.. Найбільша перемога у грі з ФК «Батьово» 13:1, що є рекордом чемпіонату. В порівнянні з минулим сезоном, гірше виступили юнаки. За результатами сезону вони посіли 8 – ме місце.

 
ФК «Талісман» Великі Береги
Президент – Карло Горват
Головний тренер – Бертолон Нілош
 
Минулого сезону «Талісман» посів в чемпіонаті 5 – те місце, правда юнацький склад став чемпіоном району. В Зимовому кубку команда грала у фіналі, де мінімально поступилася «Зірці» 0:1. Чинний володар Кубка району. Розпочали сезон з поразки в Запсоні і тривалий час перебували внизу турнірної таблиці. Згодом результати покращилися. Як після першого кола, так і по завершенню чемпіонату команда посіла 4 місце. В 16 іграх, великобережці отримали 8 перемог, три ігри звели внічию та в 5 поступилися суперникам. До останнього туру вели боротьбу за бронзу. Найбільші перемога на виїзді в Батьові 7:0 та вдома над ФК «Запсонь» 8:1.. Найбільша поразка від ФК «Зірка», як на виїзді так і вдома з однаковим рахунком 3:7. Стабільно добре виступали юнаки, які в результаті посіли друге місце. До того ж, юнаки переможці бліц – турніру присвяченого Дню Молоді та Дню Конституції України.

 
ФК «Артос» Гать
Президент – Іштван Локіта
Тренер – Бейло Гей
 
Колектив, який впевнено можна назвати грандом районного футболу. В останнє десятиліття, ця команда неодноразово вигравала чемпіонати, Кубки та Суперкубок району. В активі «Артоса», дві перемоги в Лізі Чемпіонів Закарпаття. Минулого сезону футболісти «Артоса» здобули срібні нагороди в чемпіонаті. Звичайно, колектив відносили до фаворитів напередодні чемпіонату. Команда вдало стартувала в Зимовому Кубку. Але поразка в ¼ від берегівського «Юніора» вибила команду з колії. До того ж, тренер команди Бейло Гей, на тривалий час вибув за станом здоровя. Колектив, не виступив у грі за Суперкубок району. Старт чемпіонату був провальний. В 4 перших турах, команда знаходилася на дні турнірної таблиці не маючи жодного очка. Згодом результат покращився. Але команду на протязі сезону лихоманило. Не було стабільності. Хоча перед останнім туром, команда ще претендувала на бронзу. В 16 іграх, вони 8 разів святкували перемогу, мають 2 нічиї та 6 поразок. Забили 52 голи і пропустили 31. Різниця в голах позитивна. Пропускають мало. Найбільша перемога 9:0 над ФК «Кідьош». Найбільший програш 1:3 від ФК «В. Бийгань», та ФК «Зірка» на власному стадіоні. Юнаки з Гаті, порівняно з першим колом додали. З останнього місця, перемістилися на сьоме.

 
ФК «Яноші»
Президент – Іштван Барта
Головний тренер – Атілла Варга
 
Минулого сезону колектив з Яноші завоював бронзові медалі. Юнаки срібло. Цей колектив, який завжди ставить перед собою високі завдання, і як правило знаходиться в верхній частині турнірної таблиці завжди напередодні сезону відноситься до фаворитів. В команди, найкраща інфраструктура в районі. Якщо аналізувати виступ в цьому чемпіонаті, то команда демонструє хорошу гру. провалів немає. Але багато нічиїх. В 16 іграх чемпіонату, футболісти з Яноші тріумфували всього в 4 іграх. Нічиїх аж 7. І поразок небагато, всього 5. Результат , завдяки великій кількості нічиїх, всього 19 очок. Різниця голів позитивна 36 забитих і 32 пропущених. Порівняно з першим колом, колектив покращив своє турнірне становище піднявшись на одну сходинку в турнірній таблиці.. Найбільша перемога в чемпіонаті, була результативною 6:0 над «Юніором». Найбільша поразка 1:5 проти ФК «Зірки». Але в команди хороший резерв. Юнаки, які в минулому сезоні вибороли срібні медалі, цього року вибороли звання чемпіона району.

 
ФК «Батьово»
Президент – Дмитро Тараненко
Головний тренер – Василь Гацько
 
Колектив найбільшого населеного пункту району, виступає в чемпіонаті з перервами. Та і минулого сезону, ми його не бачили в чемпіонаті. Цього сезону, пропустили Зимовий Кубок. Заявилися до чемпіонату в останню мить. Команда формувалась протягом першого кола. Старт чемпіонату був вдалим. Перемогли вдома ФК «Кідьош». Але гра на протязі сезону не була стабільною. Сенсаційні перемоги, чергувалися з провальними поразками. За результатами першого кола 6 місце. На старті другого кола, команда отримала ряд перемог. Але в останніх іграх з лідерами чемпіонату програла і втримати досягнуте, не вдалося. Результат 7 місце. В 16 іграх, мають 6 перемог, жодної нічиєї та 10 поразок. Найбільша перемога, на виїзді в Кідьоші 6:2. Найбільша поразка 1:13 в Запсоні на початку першого кола. Юнаки, в активі яких 17 очок, знаходяться на 6 місці. Для дебютного сезону результат непоганий. Головне зробити правильний висновок. А він . є сподівання зроблений. Наразі готується реконструкція стадіону і вивчається питання відкриття дитячої футбольної школи. В селищі багато талановитої молоді, то при правильній організації роботи з дітьми, можна згодом досягнути стабільності.

 
ФК «Кідьош»
Президент – Бейло Дерцені
Головний тренер – Чобо Чотловш
 
Колектив з Кідьоша, в чемпіонаті району виступає всього сьомий сезон. Розпочинав з аутсайдерів. З року в рік, результати покращувалися. В останні роки претендував на призові місця. На відміну від інших колективів, склад команди порівняно з минулим сезоном практично не змінився. Рівень чемпіонату виріс, відповідно і результат негативний. Підопічні Чобо Чотловша в 16 іграх отримали 2 перемоги, 2 нічиї та 12 поразок. Гольова різниця негативна 18 забитих та 68 пропущених. Але юнаки Кідьоша, порадували власних вболівальників. До останнього туру боролися за срібні медалі. Не вийшло. Але і бронзові медалі, розцінюються як позитивний результат.

 
ФК «Юніор» Берегово
Президент – Іван Войтович
Головний тренер – Людвіг Тар
 
Новостворений колектив Іваном Войтовичем , сенсаційно заявив про себе з початку свого дебюту. В Зимовому кубку, команда основний склад якої складався з юних футболістів 1999 року народження та молодших, здивував всіх. Бронзові медалі в протистоянні з дорослими, давали сподівання на успішний сезон. Стартували в чемпіонаті з перемоги на виїзді в Кідьоші. Були очікування, що «Юніор» і в чемпіонаті покаже себе. Команда виступала на хорошому рівні, але відсутність досвіду, позначався на результаті. Здавалося, результат не за горами. На жаль, перед початком другого кола керівництво клубу у зв’язку з кадровими проблемами, прийняло рішення припинити участь в чемпіонаті. Команда створювалася на перспективу, а проіснувала всього півроку. Чи буде продовження???
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 983 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: