Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки останнього туру вищої ліги Закарпаття
20:21
Підсумки останнього туру вищої ліги Закарпаття
Завершився чемпіонат області серед команд вищої ліги.

Завершився чемпіонат області серед команд вищої ліги.

У цьому турі став відомий бронзовий призер чемпіонату та відбулась битва за честь клубів.

«Середнє» вивезло з Іршави бронзові нагороди.

«Середнє» на виїзді екзаменувало «Бужору». Іршавці могли боротись тільки за окремі статисничні показники. Гостям, щоб здобути бронзові нагороди треба було перемогти і небезпідставно вірити в міць довжанської «Боржави», яка не мала поступатись в Новому Давидкові з різницею в 13 голів. Гра пройшла на зустрічних курсах. М'ячем більше володіли гості, а удари до 79-ї хвилини летіли в сторону протилежних воріт. Долю поєдинку вирішив один із кількох гострих контрвипадів гостей, за участю Г. Кеменя та І. Бандуровича. Символічно, що завершив його вихованець іршавської футбольної школи Іван Бандурович – 1:0. Цей гравець у минулі роки, під впливом тодішнього наставника «Мукачева» Віктора Ряшка, був одним із кращих руйнувальників атак опонентів, а під орудою Вадима Дьордя став чи не найкращим атакувальним півзахисником вищої ліги. Клуб із Ужгородщини, завдяки кращій різниці голів, зійшов на бронзову сходинку п'єдесталу, повернувшись у призери після трирічної перерви. Водночас, середнянці довели свою безпрограшну серію до 11 матчів поспіль і наздогнали за цим показником «Метеор», який переможно феєрив у першій половині сезону.

Незважаючи на поразку, «Бужора» виграла заочну боротьбу від «Боржави» за кращий показник загальної різниці голів – 11:38 (проти 10:38 у довжанців). Ще одним позитивним моментом є те, що підопічні Михайла Рацина перервали серію домашніх розгромів. Іршавцям не слід забувати, що вони стали авторами антирекорду сезону, який склав 6 поспіль поразок. У наступному чемпіонаті слід перервати цю неприємну серію.

Перемога з гірким присмаком і надією на майбутнє.

Клуб імені «Ференца Медвідя» приймав «Боржаву», яка на виїзді до цього здобула тільки 2 очки з 21 можливого. Новодавидківці у таблиці домашніх команд мали п'ятий показник. Звичайно, очікували на впевнену перемогу господарів. Однак у те, що вони виграють з різницею в 13 голів не вірив ніхто. Такий рахунок буває тільки в кубку Закарпаття, коли обласним командам опонують районні колективи. Якби він стався 20 жовтня, то могли посипатись звинувачення у договірному матчі. Рахунок 2:0 підтвердив очікування спеціалістів і відкинув думки недоброзичливців щодо цього колективу. Програвши в чесній боротьбі бронзовий комплект, підопічні Євгена Качура додали собі поваги в футбольних колах Ужгородщини та інших районів. Що й казати, команда, разом із «Петровом», стала справжнім відкриттям сезону. Нагадаю, що минулий сезон новодавидківці грали в чемпіонаті району. Зробити стрибок одразу на 4 місце у вищій обласній лізі заслуговує на зняття капелюха від місцевих фанів. Якщо команда прогресуватиме такими темпами й надалі, то зможе здобути трофеї не тільки в Закарпатті, а й за його межами. В усякому разі, після гучного успіху «Берегвідейка», всі закарпатці мають надію на подібний камбек від решти команд.

Недільна перемога дала господарям можливість перервати двоматчеву безвиграшну домашню серію, яка суттєво вплинула на підсумкове місце. Новодавидківці у кількох компонентах випередили «Севлюш». Зокрема вони відтіснили виноградівців на один пункт у таблиці домашніх результатів і стали четвертими. Кращими ніж у «Севлюша» стала після 20 жовтня і різниця їх голів у підсумковій таблиці – 29:20 (проти 26:18 у виноградівців). Крім того «Ф. Медвідя» став бронзовим призером у таблиці виїзних матчів. Це почесне звання вони забезпечили собі у минулому турі перемогою над «Оболонню».

«Боржава» цією локальною невдачею пропустили в таблиці виїзних матчів на 6 місце «Петрово» і продовжила власну виїзну серію поразок з різницею в 2 і більше голи до трьох поспіль. Її вони зможуть виправити у 2014 році.

Реванш за поразку в фіналі кубка

«Метеор» у матчі проти «Поляни» доводив випадковість програшу в фіналі цьогорічного кубка. Перемога дозволяла полянцям стати кращою виїзною командою 2013 року. Рівна боротьба тривала 50 хвилин. Рахунок на 32-й хвилині відкрив захисник В. Горський – 1:0. На 47-й хвилині О. Браєр з пенальті відновив рівновагу – 1:1. Через три хвилини вихованець свалявської футбольної школи, який захищає кольори «Метеора» Роберт Гегедош реалізував пенальті – 2:1. На 57-й хвилині форвард О. Омельченко збільшив розрив у рахунку – 3:1. Далі з інтервалом у 4 хвилини відбулись ще два взяття воріт гостей. В. Горський оформив дубль – 4:1, а А. Сірий довів рахунок до непристойного – 5:1.

«Метеор» став абсолютним чемпіоном Закарпаття у таблицях виїзних, та домашніх матчів сезону. Команда має найкращу різницю голів у всіх підсумкових таблицях. Такого вже давно не вдавалось зробити нікому. У більшості графіків переможних та безпрограшних серій реактивні серед кращих, а в безвиграшних та програшних серіях їх неможливо відшукати навіть з допомогою лупи. Цим самим підопічні Івана Горвата та Івана Ковача змусили забрати свої слова в архів скептиків, які не вірять у справжність золотих нагород команди. Рецепт їх успіху полягає в збереженні кращих виконавців і доповненні їх новими талантами з Мукачівщини та з-за меж району. Справжніми лідерами клубу стали минулорічні чемпіони А. Герц, В. Варга, В. Горський, С. Кундрик та Е. Стецо. Найбільший внесок в успіх належить капітану С. Лендєлу. Вагомий вклад зробили і його партнери по нападу О. Омельченко і А. Сірий. Про дії оборонця В. Григоровича можна написати цілу книгу.

«Поляна» у порівнянні з минулим бронзовим роком також зробила один крок нагору. У всіх таблицях вона друга. У загальній таблиці та виїзних матчах у клубу зі Свалявщини друга, після «Метеора», різниця голів і тільки в таблиці домашніх ігор – третій показник різниці, після пістрялівців та середнянців. Полянцям належить краща п'ятиматчева серія перемог з різницею в 2 і більше голи, яка розпочалась у 12 і завершилась у 16 турах.

«Петрово» виконало завдання на поточний сезон.

«Петрово» приймало «Оболонь». Найреальнішим результатом могла стати перемога з різницею в 3 голи, Петрівцівці забили чотири сухі голи у ворота «пивоварів». Цим самим вони реваншували свій регіон за домашню нічию з «пивоварами» «Севлюша» і піднялись на 6 місце в таблиці домашніх матчів, випередивши «Боржаву». З 20 жовтня у клубу з Виноградівщини краща за довжанців різниця голів у матчах на рідних стадіонах. У фанів команди залишилось враження, що їх улюбленці чогось не встигли досягти. Та за обтавин, які супроводжували їх, 6 місце – максимум. Цьогорічна першість коротша за минулу і щоб зробити результат треба вигравати з першого до останнього туру. «Петрово», перейшовши з нижчої ліги, першу третину сезону придивлялось до опонентів, а в другій стало справжньою грозою авторитетів. На матчі проти нього з острахом очікували середняки та лідери. Якщо попрацюють над помилками, то самі можуть стати авторитетами в футбольному світі Закарпаття 2014 року.

«Оболонь» перейшовши з першої ліги, не до кінця збагнула, куди потрапила. Як наслідок, клуб заліг на дні таблиці та очікує на свій шанс піднятись звідти у 2014 році. Найболючішими для них є чотириматчеві серії гостьових та домашніх поразок, одну з яких ще доведеться виправляти. Єдиним досягненням є те, що у виїзних матчах «Оболонь», за рахунок кращої різниці м'ячів – 4:25 (проти 2:27 у довжанців), випередила «Боржаву» і стала восьмою.

Cтатистика: У 18 турі господарі здобули три перемоги і ще раз поступились, повторивши досягнення 5, 6 та 12 турів. Більше очок вони здобули тільки в 2 турі – 10. Однак, цього разу кращою є різниця їх м'ячів – 11:2 (проти 8:2 у 2 турі). 11 голів господарів стали одним із кращих показників у сезоні – 2.75 за гру (проти 1.95 загалом у чемпіонаті). 2 м'ячі гостей (0.5 за гру проти 1.21 за гру в сезоні) стали дуже низьким показником. У сумі була результативність – 3.25 голa за гру (проти 3.15 гола за матч в сезоні).

Фото: Тарас Галушка та з соцмережі ФК "Бужора"

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 976 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: