Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (6-12 місця)
11:00
Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (6-12 місця)
Завершилось перше коло першої ліги Східної зони Закарпаття, після якого можна підбити проміжні підсумки та оцінювати виступи команд.

Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (6-12 місця)
Підсумки Східної зони першої ліги (втішний сикстет)
 
ДЮСШ «Тячів»
 
Із року в рік зменшується інтерес до футболу в цьому місті над Тисою. Здавалося, на Сході городянам вдасться щось виграти, однак заявили зовсім юних і вийшло як завжди – важко грали у гостях та вдома. Кращим матчем був двобій 5 туру в Білій Церкві, де змогли зробити хоча б якийсь опір завжди потужній удома «Вікторії». Непогано себе проявили юні тячівці й у домашній грі 11 туру з «Верховиною». Головними розчаруваннями стали розгромне домашнє фіаско 4 туру від зовсім нефартового на чужих полях «Беркута» та мінімальна домашня поразка 9 туру від геть не знаючого щастя в гостях «Авангарда». Матч із тересвянцями був чи не єдиною можливістю видавити нуль із графи очок у таблиці, що й буде завданням мінімумом на друге коло, найпевніше безпосередньо на гру 18-го туру з «Дібровою».

 
ФК «Авангард» Тересва
 
Набагато більшого від своїх улюбленців очікували тересвянські фани, які звикли на рідній «Авангард-арені» поринати в тріумфальні перемоги. Та цього року їх команда додала до невпевненості на виїзді аналогічну гру восвояси. Світлим промінчиком стали хіба домашні матчі 4 й 6 турів проти великобичківців та білоцерківців. Добрим почином стала й виїзна звитяга в Тячеві. А от ігри 2, 5 та 11 турів вдома проти «Вишкова» й «Говерли», та (досить відносно) на виїзді в Бедевлі змусили уболівальників ковтати пігулки кожні десять-двадцять хвилин. Завданням мінімумом на друге коло є перша десятка, а максимумом – вісімка. Для цього потрібно в 16, 20 та 21 турах вдома «прибивати» «Беркут», «Тячів» та «Карпати» й намагатись створити хоч якусь інтригу в своїх складних матчах 12, 14, 18 та 19 турів.

 
ФК «Діброва» Нижня Апша
 
Трохи контраверсійніше, від попередніх двох команд, вдома (60 % можливих балів) та на виїзді (5.55 % очок) зіграла «Діброва». Кращими поєдинками апшанців безумовно стали «гольове домашнє перезабивало» 4 туру над «Вікторією» та виїзне полювання 3 туру за «Беркутом». Хорошим доробком була й домашня звитяга 11 туру над «Вишковом». Чи не найбільший вклад в успіхи зробив Георге Мойш, який у середньому забивав по голу за гру й з 11-ма голами увійшов до четвірки кращих бомбардирів Сходу. Найбільшим розчаруванням став домашній, трохи перенесений, конфуз 2 туру з великобичківцями. Не менший шок у маєтки на Тячівщині принесла звістка про шалене фіаско 10 туру в Міжгір’ї. Завдання мінімум на друге коло увійти до вісімки, а максимум – потрапити до провідного сикстету. Для цього слід у 14, 17-19 турах перемагати «Беркут», «Карпати», «Тячів» та Авангард», й намагатись створити інтригу в своїх непростих іграх 12, 15, 16 та 21 турів.

 
ФК «Беркут» Бедевля
 
Непогано повернувся в обласний футбол і цей клуб із Тячівщини, який майже досяг позитивної середньої різниці голів у домашніх матчах. Кращими матчами бедевлянців стали згадана вище виїзна звитяга в Тячеві та домашня перемога 9 туру над «Терновом». Добре виглядав «Беркут» й у згаданій вище дуелі з «Авангардом» та в 6 турі в Ясінях. Така завзятість дозволила бедевлянцям увійти до втішної призової зони нижньої половини таблиці. Розчаруванням стали згаданий вище двобій із «Дібровою» та домашнє фіаско 11 туру від «Карпат». Графік матчів у команди з Бедевлі на друге коло майже однаковий із тересвянцями, та складніший від клубу з Апші, тому завданням мінімумом є збереження місця в десятці, а максимум – потрапляння до сімки кращих. Для цього слід докласти зусиль для виграшу в 15, 16, 17 та 21 турах від тячівців, тересвянців, вишківців та бичківців, та намагатись створити інтригу в своїх досить складних матчах 13, 14 та 17 турів.

 
ФК «Карпати» Дубове
 
Десь на минулорічному рівні залишився колектив із Дубового, який традиційно довго запрягає й трохи згодом мчить догори. Дуже потужно виглядала команда в рідному селищі (75 % можливих очок), а матчів удома вона якраз і провела найменше з усіх колективів Сходу та й загалом графік матчів був найскладнішим. Кращим матчем стала згадувана вище звитяга над «Беркутом». Добрими доробками були бойова мирова 5 туру в Вишкові та домашній погром 10 туру «Авангарда». Така настирність дозволила здобути втішну срібну сходинку нижньої половини підсумкової таблиці першого кола. Розчаруванням для фанів із Дубового стало домашнє фіаско 4 туру від «Інтера». Завданням мінімумом на друге коло буде збереження місця у вісімці. У «Карпат» непогані шанси на здобуття очок у десяти з їх одинадцяти наступних матчів (за винятком хіба виїзного протистояння 15 туру в Ганичах), тому завданням максимумом стане потрапляння до провідної квартету Східної зони.

 
СК «імені Івана Яремчука» Великий Бичків
 
Після повернення великобичківської команди в обласний футбол, ніби додалось якогось шарму в Східну зону. Цей колектив також традиційно потужно грає вдома, а атмосфера на трибунах «Яремчук-арени» близька до стамбульської. Тут авторитетів хоча й поважають, та не дають їм грати спокійно. Кращими матчами клубу стала згадувана вище звитяга в Апші, та поєдинки 1 та 5 турів, у яких підопічні Йосипа Сидоряка нав’язали бій «Інтеру» та «Говерлі». Хорошим доробком стала й перемога 7 туру над «Вишковом». Саме доробок домашніх матчів (72.22 % можливих очок) дозволив підопічним Руслана Ухаля стати втішним чемпіоном нижньої половини таблиці Сходу. При цьому, трохи розчарували фанів згадувана вище поразка від «Авангарда» та жахливе сусідське непорозуміння 11-го туру в Білій Церкві. Графік подальших матчів досить сприятливий (13,14,15,17,19, 21, 22 тури цілком придатні для здобуття велибичківцями очок), тому завдання мінімум – залишитись у вісімці, а завданням максимумом стане потрапляння до провідної «пенти» Східної зони.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1150 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: