Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Підсумки сезону. "Говерла"
08:17
Підсумки сезону. "Говерла"
Football.ua поводить підсумок виступу команд УПЛ в сезоні 15/16.

Підсумки сезону.
Прогноз Football.ua на весняну частину: Очевидно, Говерла з такими кадровими втратами стане "хлопчиком для биття" - інший сценарій припустити складно. По складу ужгородці слабкіше всіх, провели лише один збір - тому невтішний прогноз.
 
Говерла, цей той випадок, коли або добре або нічого. Тому в цьому матеріалі ми не будемо говорити про те, що клуб залишився винен цілій купі гравців; що останні матчі за їх участю, на думку футбольного борця з корупцією вітчизняного розливу Ігоря Кочетова завершилися з заздалегідь фіксованим результатом; що клуб не може навіть зробити акцент на своїх вихованців, тому що в молодіжному турнірі вони за сезон отримали мінус 71 за різницею забитих і пропущених м'ячів і нарешті, не будемо говорити про те, що ФФУ відхилила апеляцію клубу на невидачу атестата на новий сезон.
 
В останні пару років свого життя в УПЛ ужгородцям довелося стати Іллічівцем для київського Динамо. Через цю команду пройшла ціла група молодих вихованців Динамо, яким вже соромно було грати в молодіжному турнірі - Говерла стала їх першою командою. Напевно, це і є той сенс, заради якого цей мертвий фактично клуб існував останнім часом.
 
У дев'яти матчах весняної частини Говерла один раз перемогла і вісім разів програла. В принципі, в першій частині ужгородці теж перемогли один раз, але при цьому сім разів зіграли внічию, в тому числі з Дніпром, Ворсклою і Волинню на виїзді. До того ж більшість поразок команди були з різницею в один-два м'ячі, а ось навесні 2016- го пішли вже зовсім інші ураження - 0:3, 0: 4 і т.п.
 
При всіх негативних моментах Говерла виконала свою місію - дала ігрову практику багатьом молодим гравцям. Номер один серед них - Дмитро Хльобас, який став кращим бомбардиром Говерли. Перейшовши в Ворсклу він не сів на лаву, хоча мав серйозних конкурентів в особі того ж Ковпака, а став основним гравцем, забив п'ять м'ячів (три - в чемпіонаті і два в кубку). Воротар Рудько відмінно показав себе в першому колі, і тренерський штаб Динамо повернув його (правда, тут ще позначилася момент з травмою Рибки).
 
Закінчилися муки Говерли розгромною поразкою від Волині - по ходу матчу В'ячеслава Грозного ніби як відвезли в лікарню, а його помічник скаржився, що теж весь матч "закидувався" таблетками.
 
Судячи з усього, Говерла вже відійшла в інший світ, але шкодувати про це складно - надто мало смислового наповнення в ній було.
 
Місце - 13
 
Кращий гравець: Дмитро Хльобас
 
Незважаючи на те, що Дмитро взимку пішов, він так і залишився найкращим бомбардиром і кращим за системою "гол + пас"
 
Кращий бомбардир: Дмитро Хльобас - 4 голи
 
Кращий матч: Говерла - Дніпро 1:1
 
У першому турі ужгородці відібрали очки у ще сильного і мотивованого Дніпра, показавши сильну гру з акцентом на організацію, дисципліну і контратаки.
 
Найгірший матч: Говерла - Шахтар 1: 6
 
Ця поразка сталася в передостанньому турі, даючи зрозуміти, що навесні нічого хорошого чекати не доводиться.
 
Оптимальний склад у весняній частині: Бабенко - Гончар, Кутас, Ягодінскіс, Іванов - Гавриш, Савченко - Гемега, Кузик, Сергійчук - Худоб'як
 
Втративши взимку відразу шістьох гравців основи, Грозний змушений був ставити тих, хто до цього грав мало - Бабенко, Гончара, Гавриша, Іванова, Худоб'яка - всі вони в першій частині в основному сиділи в запасі. До того ж багато хто з гравців грали не на своїх позиціях. Наприклад, фланговий захисник Кутас виходив в центрі, Гончар взагалі грав майже на всіх позиціях, крім воріт і нападу.
 
Тренер: В'ячеслав Грозний
 
Якщо в першій частині сезону Грозний працював, то в другій на більшість матчів своєї команди просто не приїжджав, залишаючи це на помічників. Все більше давав інтерв'ю, в яких викривав різного роду змови проти ужгородців і як він сам говорив - працював над тим, щоб врятувати команду для професійного футболу. Як бачимо - не вийшло.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 747 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: