Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Поляна" накрила "Оболонь-арену" (ФОТО)
16:18
"Поляна" накрила "Оболонь-арену" (ФОТО)
Про те, як команда, яка наразі є найбільш Русин…ською, підтвердила свій високий статус колишніх чемпіонів та неодноразових призерів, дізнавайтесь далі

Серед уболівальників різних населених пунктів частенько доводиться чути, що в 2017-му році все вирішуватиме чудова четвірка команд, нагадувати про яку думаю не варто. Та глянувши на склад підопічних Кондрі, починаєш розуміти, що цей колектив здатен на багато й потенційно спроможний втрутитись у боротьбу мінімум за бронзові нагороди. Єдиним поки мінусом залишається невеличка лавка запасних. Пам’ятаємо, що «Ужгород» із цією проблемою торік впорався на відмінно. Однак там був і залишається чудовий стратег Шанта, з яким мало хто зрівняється в побудові гри. Так чи інакше, та в Хусті команда зі Свалявщини, як на мене, виглядала фаворитом протистояння.
 
Та м’яч круглий і «Оболонь», яка на відміну від гостей майже повністю сформована зі своїх вихованців, у першому таймі давала бій. На старті полянці трохи переважали у володінні м’ячем і дозволяли супернику сподіватись тільки на контратаки. Уже на першій хвилині Олександр Міклош пройшов по лівому флангу й прострілив на дальній край штрафного майданчика на Жаренка, та на влучний удар від Івана зреагував Гарастей. Надалі пивовари змогли суттєво зменшити гостроту біля своїх воріт. Як наслідок, наступна реальна небезпека виникла через двадцять одну хвилину, коли пивовари, завдяки активності Росохи, Хмури, Фляшка та Хайнаса, вже вирівняли гру й більше атакували позиційно. І тут спрацювала контратака біло-синіх по центру зі зміщенням вліво. Іван Русин заробив право на штрафний із 30-ти метрів, та на удар-простріл Міклоша зреагував воротар.
 
На 27-й хвилині Михайло Бучок зі штрафного з центра поля виконав верхову передачу на лівий край штрафного майданчика. Попадинець намагався зловити м’яч у повітрі й пробити ножицями через себе, та трохи не дотягнувся до м’яча, та все ж отримав заслужені оплески з трибун за спробу прикрасити поєдинок цирковою еквілібристикою.

Здавалось перший тайм, який супроводжувала в’язка боротьба за лобду на кожному клаптику поля так і завершиться мировою, та гості активізувались ближче до його завершення відчувши, що окремі з «Оболоні» підсіли фізично. Це дозволило «Міклошам, Русинам, Жаренку та компанії» буквально шматувати правий фланг захисту суперника. Одна з атак лівим флангом за їх участю завершилась забіганням Олександра Міклоша до ближнього кута воротарського майданчика й прострілом уздовж лінії, перед самим носом у Гарастея. Хід думок партнера зрозумів Стегура, який своїм ударом зловив воротаря на протиході й відкрив рахунок – 0:1.
 
Через шість хвилин Росоха відповів добротним ударом-прострілом зі штрафного з лівого флангу й м’яч оминув усіх гравців та влучив у ближній кут. Бучок, той що Ярослав, вчасно змістився й зреагував, зберігши для своїх партнерів переможний рахунок першого тайму.
 
Другу половину поєдинку активніше розпочали господарі, у яких суттєвого креативу додав Близнюк, який разом із Попадинцем та Хайнасом на 48-й хвилині взяли найактивнішу участь в атаці правим флангом, на завершенні якої Владислав цілив у дальню ліву дев’ятку, та м’яч полетів над поперечиною. Через сім хвилин Жаренко, на завершенні наступу по центру зі зміщенням вліво, влучив у лівий нижній кут повз Гарастея, та Володимира підстрахував Бучок, від якого круглий зрикошетив на кутовий. Після навісу Олександра Міклоша з лівого кута Артур Русин влучно пробив головою, та господарів врятувала поперечина. Ще через дві хвилини Мельник завершив аналогічний наступ тим же краєм ударом із дуже вигідної позиції повз дальню стійку.
 
Дуже важкою для захисту «Оболоні» й водночас феєричною для Гарастея стала 63-тя хвилина, протягом якої Володимир тричі рятував своїх партнерів від вірного голу. Спочатку Жаренко, на завершенні атаки лівим флангом, віддав на Міклоша, а Віталій зробив верхову подачу в штрафний майданчик. Русин, той що Іван, ударом головою знімав павутинку з ближньої лівої дев’ятки, та воротар у карколомному стрибку перевів на кутовий, видавши свій найкращий сейв. Після навісу з кута, на дальню стійку від Олександра Міклоша, Соломко також влучив у правий нижній кут, змусивши Гарастея стрибати й відбивати. Стегура, на продовженні цього наступу другим темпом, влучив у лівий нижній кут. Та Володимир у падінні знову відбив цей складний удар.
 
Не менш небезпечно було через дев’ять хвилин після навісу Мельника з правого флангу на дальній край штрафного майданчика, коли Жаренко потужно й точно влучив у правий, вільний від воротаря, кут. Та Гарастея підстрахував Попадинець, який самовіддано кинувся під м’яч і той рикошетом від нього полетів за ворота на кутовий, який уже не ніс подібної загрози. Гол назрівав, викликаючи на трибунах небезпідставну тривогу. Ближче до завершення тайму Стегура заробив право на штрафний із правого флангу. Мельник подав на дальній край карної зони, де Іван Русин виграв боротьбу й головою відкинув назад під удар Жаренку. На удар Івана в правий кут зреагував воротар, який відбив недалеко. Стегура знову опинився в потрібному місці в потрібний час і з кількох метрів додав у сітку – 2:0.

Та численні, як для виїзного матчу, фани зі Свалявщини вітали не так гучно цей гол, як вихід на поле, трохи згодом, свого земляка Василя Поповича, до якого вони ставляться з такою ж повагою й вдячністю, як приміром до Чедрика в Довгому, до Чонки у Виноградові, до Микуличинських в Рахові або до Росохи в Хусті.

 
Арбітр – Cергій Дребужан
Асистенти – Василь Федак та Володимир Кочетов
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора

7 травня, м. Хуст, стадіон «Карпати», 400 глядачів
 
«Оболонь» Хуст – «Поляна» – 0:2 (0:1)
 
Голи: Стегура, 39, 87.
 
«Оболонь»: Володимир Гарастей, Михайло Алексик (Анатолій Близнюк, 46), Михайло Бучок, Олександр Галай (Тарас Форкавець, 28), Володимир Попадинець, Павло Ковачик (Михайло Дьордяк, 79, Василь Тодавчич, 84), Василь Пилип (Владислав Бобіта, 90), Микола Росоха, Олександр Фляшко (Анатолій Похилюк, 70), Владислав Хайнас (Роберт Пилип, 77), Богдан Хмура.
Запасні: Павло Тимчик, Василь Ізяник.
тренер – Микола Буковецький.
 
«Поляна»: Ярослав Бучок, Артур Русин, Едуард Мельник, Михайло Власик, Степан Стегура, Віталій Міклош, Олексій Соломко, Олександр Міклош, Євген Русин, Іван Русин, Іван Жаренко (Василь Попович, 92).
Запасні: Михайло Безик, Сергій Сокач.
Тренер – Михайло Кондря.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1263 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: