Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Поляна та Дийда ділять очки
23:14
Поляна та Дийда ділять очки
17 травня стадіон с. Поляна приймав черговий тур чемпіонату вищої ліги між командами ФК «Поляна» та ФК «Дийдо».

17 травня стадіон с. Поляна приймав черговий тур чемпіонату вищої ліги між командами ФК «Поляна» та ФК «Дийдо».

В рамках офіційних ігор дані команди ще не зустрічалися між собою, і гра мала б носити статус звичайного протистояння чергового туру. Але, все ж таки перед даною грою було одне «АЛЕ», яке перетворило матч на справжню битву, таке собі «дербі».

Родзинкою, яка перетворила звичайну гру на принципове протистояння стала поява в команді Дідова відразу трьох гравців, які свого часу захищали кольори ФК «Поляна» і, якщо воротар Юрій Славік та захисник Юрій Кохан лише всього нетривалий час грали за Поляну, то центральний захисник Дідова Юрій Береш взагалі проживає фактично в Поляні (с. Плоске) і протягом останніх років був таким собі «цементом» захисту Поляни та улюбленцем фанатів. Тож саме три Юрії стали відчутним подразником для новоствореної молодої команди Поляни та місцевих фанатів, як кажуть в народі «від кохання до ненависті всього один крок»!

Перші хвилини показали, що молодь Поляни спочатку дещо знітилася більш досвідчених гравців Дідова, які першими створили напівмомент біля воріт досвідченого воротаря Семена Головнича. Однак, вже ближче до середини 1-го тайму молодь полянців, не без підтримки власних глядачів, відкинула всі побоювання та перейшла до більш змістовної гри і спробувала закрити гравців Дідова на власній половині поля. Раз за разом півзахист «Дийди» не поспівав за мобільними молодими полянцями, але на останньому рубежі оборони достатньо грамотно діяв захист на чолі із Берешом та Коханом, а також воротар Славік, який в свою чергу підчищав помилки захисту.

Весь перший тайм команди грали в доволі динамічний футбол із боротьбою, Поляна намагалася грати першим номером, інколи сумбурно, а Дідово в основному грало від захисту, намагаючись переходити у швидку контратаки. Одна із таких контратак призвела до обрізки захисту полянців, та помилки досвідченого воротаря Поляни Головнича, який кинувся, як «баварський Нойєр» рятувати власні ворота, однак в боротьбі втратив м’яч і Ференц Барта пробивав вже в пусті ворота, але просто дивом не влучив. Перший тайм закінчився 0-0 та під оплески фанатів Поляни, які підбадьорювали свою молодь.

На другий тайм полянці вийшли ще більше налаштованими на боротьбу, а футболісти Дідова, не очікуючи такої гри від новоствореної Поляни довше налаштовувалися на 2-ий тайм, затримавшись в роздягальні. Втім, напевно розмова в перерві не дуже допомогла Дідову, оскільки гра Поляни стала ще більш напористою, можна сказати «наглою».

Захист Дідова на чолі із Берешом і Ко трудилися на всю потужність, хоча до середини 2-го тайму достатньо цікавими були і контратаки берегівчан. Спочатку, десь із 50 хвилини склалося враження, що гравці Поляни підсіли, а Дідово навпаки почало тиснути. Півзахист на чолі із Бартою та Коханом почали створювати небезпечні моменти біля воріт Головнича, але молодий захисник Поляни та досвідчений Дмитро Чубірко,практично все вигравали як на верху, так і внизу. Лише один раз, хвилині на 65-й, сумбур біля воріт Поляни міг привести до голу, однак на перешкоді став так-званий «полянський автобус».

Із 70-ї хвилини Полянці знову прибрали гру під свій контроль, і почали справжній штурм воріт Дідова. В останні 10 хвилин гри переможець Зимовоїпершості та фіналіст кубку області ФК «Дідово» грав лише на збереження рахунку, а молода команда Поляни на куражі спробували вирвати перемогу. Якщо бути справедливим, то більшість ударів для воротаря «Дідова» Ю. Славіка не носили якоїсь великої загрози, але міцний в минулих іграх захист берегівчан в цій конкретній грі був достатньо прохідний і якби побільше досвіду полянцям, то рахунок міг бути на їх користь.

Але гра завершилася бойовою нічиєю 0-0, яка більше порадувала саме господарів. Напевно гравці «Дідова» або не відійшли від поразки у фіналі кубку, або банально недооцінили гравців Поляни. В той же час, дана гра показала, що є майбутнє в молодої новоствореної Поляни, переважна більшість гравців якої нещодавно грали в районній першості, практично всі за команду ФК «Стройно» Свалявський район.

До речі, дублюючий новий склад Поляни, який також в основному грав за дубль ФК «Стройно» в Свалявському району розгромив молодь Дідова із рахунком 8-0.

Окремо хочеться позитивно відзначити вболівальників Поляни, які заповнили всю центральну трибуну стадіону Поляни та гнали СВОЇХ вперед та фанатів Дідова, яких хоч і було небагато, але також палко підтримували своїх. При цьому, вболівальники обидвох команд (угорці, українці) сиділи поруч, без будь-яких протиріч та перепалок, як справжні європейці, такий собі фанатський «Fairplay».


Арбітр: Грубінка І.
Асистенти: Готько В., Абель О.
Делегат: Жбора Г.В.

ФК «Поляна» - ФК «Дийда» 0:0
Владислав Скоков

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1063 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: