Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Практичний урок дорослого футболу від ДЮФК "Сільце"
21:51
Практичний урок дорослого футболу від ДЮФК "Сільце"
Стадіон Карпат-Арена “Лалово” першої неділі грудня зібрав учасників турніру серед дітей 2003-2004 років народження “Кубок Здоров’я-2014”.

Стадіон Карпат-Арена "Лалово” першої неділі грудня зібрав учасників турніру серед дітей 2003-2004 років народження "Кубок Здоров’я-2014”.

Організаторами турніру виступили представники мукачівського футбольного клубу "Карпати”, які взяли стадіон в довгострокову оренду та займаються його облаштуванням: вже майже готова двохярусна трибуна, працюють роздягальні, а на даху навіть є старі прожектори, отож можливо незабаром їдучи до Мукачева, ми зможемо спостерігати вечірні матчі.

Крім "Карпат” у турнірі взяли участь ще три мукачівські команди, причому СОК та ФК "Мукачево” по суті є одним клубом "Говерла” (тому організатори щоб не плутатися називали їх просто "бордові” та "зелені”), а також колектив "Колос”, що представляє Мукачівський район. З обласного центру приїхала міцна команда "Пегас”, Берегово представляв ДЮФК "Легенда”, Іршавщину — ДЮФК "Сільце” та найбільше здивували смугляві хлопчаки в синьо-червоних футболках та оранжевих гетрах. Спросоння я грішним ділом подумав про бразильців, але виявилося куди банальніше — команда з ромського табору поблизу смт. Середнє ФК "Рома”. Хороший приклад: виявляється є й інші способи соціалізації циганів в українське суспільство крім тотальної скупки голосів на виборах та "вагітного бізнесу”.

За регламентом турніру команди, розбиті на дві групи, грали на половину стандартного поля у складі восьми польових футболістів та голкіпера в один тайм тривалістю 20 хвилин. Причому за європейською практикою матчі в різних групах проводилися одночасно. Після групового раунду команди мали зіграти стикові матчі відповідно за сьоме, п’яте, третє та перше місця.

За розкладом юні сілецькі футболісти, які потрапили до групи "А”, перший матч грали проти господарів турніру мукачівських "Карпат”. З перших секунд гри представники Іршавщини перехопили ініціативу в матчі, однак досить довго не могли втілити її в результат. Мукачівцям подекуди теж вдавалися вилазки на чужу половину поля. Неспроможність забити з гри компенсував центральний захисник Іван Глушко, який на п’ятнадцятій хвилині потужним ударом зі штрафного пошив у дурні мукачівського голкіпера. "Карпати” мали шанс відігратися, і теж зі штрафного — однак навісний удар Станіслав Осійський у стрибку перевів м’яч направо, а там вже форвард суперника не зміг нормально обробити круглого. 1:0 на користь підопічних Сергія Білана.


"Карпати” Мукачево - ДЮФК "Сільце” 0:1

Гол: ’15 - №2 Іван Глушко


Другий матч у групі між командами СОК Мукачево та "Пегас” Ужгород теж завершився мінімальною перемогою останніх. Оригінальністю не відзначилися також результати в паралельній групі: з тим же рахунком 1:0 ФК "Мукачево” переграло "Колос”, а середнянська "Рома” здолала берегівську "Легенду”.

У другому турі сільчанам випало грати проти "бордових” мукачівців. На цей раз "оранжово-чорні” значно бадьоріше почали гру: Тарас Глеба на перших секундах втративши нагоду, виправився вже через півтори хвилини, коли після передачі Романа Білогорки відправив м’яча у дальній від голкіпера кут. Буквально через хвилину мукачівці мали забійну нагоду зрівняти рахунок — на позиції центрального стопера грубо помилився при прийомі м’яча герой першого поєдинку Іван Глушко, дозволивши форварду суперника вискочити віч-на-віч з Осійським і Станіслав дивом витягнув цей складний удар. До честі Івана треба сказати, що надалі він діяв куди обачніше і таких фокусів собі більше не дозволяв, а в одному з епізодів навіть врятував команду, вибивши головою м’яча з пустих воріт після розіграшу штрафного. Але все-таки куди гарячіше було біля мукачівських воріт — купа змарнованих нагод нарешті за дві хвилини до завершення втілилася в другий гол: це Тарас Глеба повернув борг Роману Білогорці, видавши довгу передачу з флангу. Таким чином на рахунку обох форвардів по 2 очки за системою гол+пас, а в активі команди друга перемога на турнірі.


ДЮФК "Сільце” - СОК Мукачево 2:0

Голи: ‘2 №13 Тарас Глеба, ’18 №77 Роман Білогорка


Перед цим матчем "крилаті коні” з Ужгорода розібралися з господарями турніру з рахунком 3:1. Оскільки різниця забитих-пропущених ніякої ролі не грала (у разі рівності очок команди мали пробивати серію пенальті), останні два матчі перетворювалися на поєдинки за третє та перше місце. У групі "Б” також визначилися фаворити. Ними стали "зелена” команда Мукачева, яка обіграла берегівчан з рахунком 2:0 та середнянські "ромале”, які звели внічию 1:1 матч з мукачівським "Колосом”.


ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 877 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: