Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника - "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)
15:57
Представляємо суперника - "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)
У середу, 22 серпня, Минай очікує кубкове протистояння з першоліговим "Прикарпаттям".

Представляємо суперника -
На старті чемпіонату наш суперник провів 5 матчів, в яких Івано-Франківці набрали 3 очки, мінімально програвши на своєму полю зорянським Балканам 0-1, здолавши Інгулець на виїзді, з аналогічним рахунком і ще тричі програвши 0-1 Авангарду, Колосу та Миколаїву. Таким чином, Прикарпаття зараз йде на 13 місці у Першій лізі України з 3 очками.
 
Професіональний футбольний клуб «Прикарпаття» (м. Івано-Франківськ) було відроджено в 2016 році. Базою для відродження професіонального футболу в області стала команда «Тепловик», яка була створена на базі Івано-Франківського державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" у 1998 році.
 
В сезоні 2016/17 років «Прикарпаття» зайняло 10-е місце в Чемпіонаті України серед команд Другої Ліги, набравши 46 очок у 32 матчах (14 перемог, 4 нічиї та 14 поразок, різниця м’ячів 51-35). Найкращим бомбардиром і гравцем першості став форвард івано-франківської команди Ігор Худобяк, який 24 рази відзначився у воротах суперників. Капітан команди Володимир Боришкевич став одним з кращих асистентів змагань, записавши до свого активу 10 результативних передач. Прес-служба клубу за підсумка сезону отримала нагороду «Прогрес року».
 
За підсумками сезону 2017/18 років «Прикарпаття» фінішувало на другому місці групи А Другої Ліги, достроково виборовши путівку у Першу лігу. У 27 зіграних поєдинках івано-франківці здобули 62 турнірні очки (20 перемог, 2 нічиї та 5 поразок, різниця м’ячів 58-28). Вдруге поспіль титул кращого гравця і бомбардира Другої ліги здобув Ігор Худобяк, який забив 19 голів. Заслужену нагороду форвард отримав на офіційному нагородженні "Команди рідного краю" бронзовими медалями Другої ліги ПФЛ.
 

 
Принцип комплектації: місцеві (молодь+повернення майстрів з інших клубів)
 
Міграція: мінімальна
 
Прийшли: з.Квасний (ПФК Суми Д2), п.Лаврук (Розточчя Польща Д4), н.Цюцюра (Нафтовик-Укрнафта Д3)
 
Пішли: п.Вацеба, п.Дербах, п.Кузьмин
 
Тренер – Володимир Ковалюк
 
Людина унікальної долі (екс-гравець Динамо і Шахтаря, а також іще двадцятки клубів), завершував виступи у Прикарпатті – і в рідній області проводить всю тренерську кар’єру. Відзначається умінням видати результат за скромних ресурсів. Підібрав колектив вольових, бойовитих гравців. У тактиці поєднує їхній атлетизм із інтенсивністю та напором.
 
Лідер – Петро Ковальчук
 
Команді в плані ватажків щастить – є Боришкевич, Веприк, Халк, Бочкур та багато інших, за такими досвідченими мужиками може тягнутися й молодь. Новий у списку – Ковальчук. Досвідчений захисник, найбільше відомий за Григорчуківським Чорноморцем, останнім часом грав на Мальдівських островах. Прийшовши у команду, відразу заграв в основі. Допоміг кількома голами. Недавно обраний новим капітаном Прикарпаття.
 
Надія – Артур Комар
 
Із молодих найбільше виділяється 22-річний Комар – вибуховий, технічний вінгер. Пережив по ходу минулого сезону тяжку травму, після якої мусить все починати наново.
 
Зірка – Ігор «Халк» Худоб’як
 
Ось його доробок у 56 матчах чемпіонату та кубка за Прикарпаття: 45 голів та 5 гольових передач. Центрфорвард франківців – той таран, який дозволяє команді пробивати найкращі оборонні мури Другої ліги. Є навіть певна залежність команди від свого лідера, тож без Халка на час травм чи дискваліфікацій їм вдвічі важче.
 
Новачок – Василь Цюцюра
 
Цей прикарпатець розкрився на Львівщині – довгий час був головною зіркою стрийської Скали, пробував сили у Сталі (Кам’янське) та Нафтовику-Укрнафті (Охтирка). На всеукраїнському рівні забив півсотні м’ячів, далеко не завжди граючи на вістрі. Урізноманітнить гру Прикарпаття – такого плану гравця у команди ще не було.
 
Ударна схема (4-1-4-1 або 4-2-3-1)
 
Вульчин (Піцан) – Данищук (Громоляк, Бочкур), Бочкур (Француз, Геник), Ковальчук (Прошак), Яневич (Квасний) – Бойко (Борисевич, Веприк) – Оринчак, Цюцюра, Боришкевич (Януш), Конкольняк (Комар, Януш) – Худоб’як (Дитко, Цюцюра).
 
Проблеми
 
Клуб бюджетний, тому можливості обмежені (хоч і все стабільно). Нема змоги запрошувати іногородніх майстрів.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 765 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: