Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Прев'ю: "Карпати" Львів - "Говерла"
23:27
Прев'ю: "Карпати" Львів - "Говерла"
Лише за рахунок криворізького нещастя вдалося залишитися в еліті українського футболу ужгородській «Говерлі».

Лише за рахунок криворізького нещастя вдалося залишитися в еліті українського футболу ужгородській «Говерлі». За спортивними показниками закарпатці відправилися до першої ліги, однак через банкрутство «Кривбаса» та відмову інших клубів, «Говерла» отримала черговий шанс закріпитися в еліті українського футболу.

Клубне керівництво одразу ж взялося до роботи. Зважаючи на те, що коуч закарпатців Олександр Севідов поїхав тренувати «Карпати», на вакантну посаду запросили досвідченого та іменитого спеціаліста В’ячеслава Грозного. Той, у свою чергу, солідно перекроїв команду, запросив цілу низку гравців – кого в оренду, кого на контракт, і почав ставити гру.

Першим ділом В’ячеслав Вікторович укріпив оборону. На флангах він розташував досвідченого 30-річного албанця Дебатіка Цуррі, відомого за виступами у «Ворсклі», та молодого Сергія Люльку, орендованого в «Динамо». Крістіан Орос з Румунії та Віталій Лисицький розташувалися в центрі захисту. В цілому, можна сказати, що редути «Говерли» є доволі міцними.

У пару до грецького опорника Балафаса додався ще й Александр Лазевскі, національність якого не до кінця зрозуміла. За одними офіційними джерелами (офіційний сайт Прем’єр-ліги) він серб, за іншими (різноманітні пошукові ресурси) македонець. Щоправда, грає він за збірну Македонії, але до «Говерли» перейшов з белградського «Партизана». В «Говерлі» він не давно, тож наразі В’ячеслав Грозний підпускає його до основи. Попри це, на поєдинок проти «Металіста» Лазевскі вийшов в основі.

Атакувальний потенціал «Говерли» особливих змін з приходом нового тренера не зазнав. Фланги, як і раніше, віддані двом українцям – Дмитру Трухіну та Володимиру Лисенку. Між ними, очевидно, знайшлося місце для нігерійського вихованця «Мілана» Гармоні Іканде, який прийшов у «Говерлу» на початку цього сезону. Не варто забувати і про улюбленця львівських фанів Михайла Кополовця, який переважно виходить на заміну, замість будь-якого вінгера. Завжди готовий підстрахувати своїх партнерів і Віталій Балашов, якого «Говерла» «позичила» в «Чорноморця».

Нарешті, основним нападником закарпатців був і залишається француз Ле Таллек. У цьому сезоні він провів всі 6 матчів і забив один м’яч, правда, з пенальті. Два м’ячі в активі Дмитра Трухіна. До речі, обидва були забиті в матчі проти «Таврії», який «Говерла» виграла 1:3. Ця перемога, а також нічия з запорізьким «Металургом» – весь очковий доробок ужгородців. Одначе, не варто забувати і про те, що в чотирьох інших матчах, які «Говерла» програла, суперниками були гранди – «Динамо», «Шахтар», «Дніпро» та «Металіст». Тож найгірші часи для «ведмедів» минули.

Як видно, «Говерла» укомплектована непоганими гравцями та досвідченим тренером. Відповідно, грають закарпатці з азартом і бажанням. У той же час «Карпати» продовжують шукати свою гру, попри це регулярно набирають очки. На жаль, за три домашні матчі «зелено-білі» ще не забивали у рідних стінах.

У грі «Карпат» також не все гладко. В останніх матчах «зелено-білі» мали клопоти з організацією гри, а виконавці центральної ланки, судячи зі статистичних показників, провели далеко не найкращий поєдинок проти «Волині». Найгірша ситуація з обрізками, причому на власній половині поля. Гравцям слід звернути увагу на ці факти, адже уболівальники чекають від «Карпат» першої в сезоні перемоги. Здобути її буде дуже непросто, але якщо львів’яни гратимуть у такому ж атакувальному стилі, як, для прикладу, у матчі проти «Арсенала», то й Фортуна неодмінно усміхнеться.
Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 958 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: