Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Пригоди юнаків «Оболоні» у Виноградові закінчуються болючим фіаско
20:25
Пригоди юнаків «Оболоні» у Виноградові закінчуються болючим фіаско
У неділю на виноградівському стадіоні «Юність» молодіжка ФК «Севлюша» (Виноградів) мірялася силами з «Оболонню» (Хуст).

У неділю на виноградівському стадіоні «Юність», у рамках 5-го туру Чемпіонату області, молодіжка ФК «Севлюша» (Виноградів) мірялася силами з «Оболонню» (Хуст).

Фаворитами цього протистояння вважалися гості, адже у їхньому багажі налічувалось 9 залікових пунктів. Стосовно господарів поля – 5 очків. Цей матч був принциповим як для одних, так і для інших. Для хустян – можливість увірватися до лідируючої «трійки». Для виноградівців – можливість наблизитися до групи команд, які борються за високі місця.

Однак у спорті не завжди фаворит виявляється сильнішим за умовного аутсайдера протистояння. Таких прикладів, зокрема у футболі, є багато. Ця зустріч стала яскравим прикладом.

На 3 хвилині господарі поля заявили про свою конкурентоспроможність у весь голос. Богдан Котляр відкриває рахунок у матчі після непорозуміння у карному «Оболоні» захисників із воротарем. Майже у пусті ворота пробивав Богдан.

Підопічних Миколи Буковецького такий перебіг подій явно не влаштовував. І вже у наступній атаці, після пропущеного голу, правий півзахисник хустин Владислав Бобіта міг відновлювати статус- кво. Спритний «сімка» гостей вирвався на оперативний простір і з 15 метрів цілив у дальній нижній кут воріт Василя Марушки - не вистачило сантиметрів.

«Оболонь» як команда, якій потрібно було відігруватись, прибрала територіальну перевагу і почала шукати щастя у позиційних наступах. Часто атаки хустян закінчувались дальніми ударами, яким не вистачало точності, сили. Інколи у гру доводилось вступати кіперу господарів – Марушці. «Севлюш», у свою чергу, намагався зберігати, такий бажаний для себе, результат, зрідка вибігаючи у стрімкі контратаки, які, на щастя, для зелено-білих особливої небезпеки не несли.

Проте одна з таких нечастих «вилазок» «Севлюша» ледь не закінчилась «виноградівською трагедією» для підопічних Буковецького. Євген Товт не реалізував стовідсоткову нагоду біля воріт гостей. Нападник, уникнувши положення поза грою, залишив позаду себе «важких» захисників «Оболоні», вийшов на рандеву з Володимиром Гарастейом. Форвард зряче цілив у дальній кут, однак шкіряний зрадливо пролетів мимо площини воріт.

Здавалось, футболісти Білика спіймали кураж і раз у раз їхні атаки завершувались панікою біля володінь хустян. Слід виокремити доволі-таки зрілу гру тріо центрхавів виноградівців: Івана Козуба, який майстерно розпочинав атаки і втілював своєю грою зосередженість; Віталія Копича і Романа Ороса, які створювали таку необхідну динаміку у центральній ланці поля, що дозволяло нападникам почувати себе достатньо невимушено і використовувати вільний простір, створений півзахисниками. Існує журналістський штамп, оброслий мохом, «не забиваєш ти – забивають тобі». Правило бумеранга спрацювало саме-так проти футболістів «Севлюша», які з особливою успішністю займались марнотратством. За таку «розхлябаність» гравців виноградівського колективу й покарав Володимир Кемінь. Після затяжної атаки у виконанні «Оболоні» Володимир безперешкодно, практично з лінії воротарського, проштовхує шкіряного у сітку воріт Марушки.

Після відновлення нічийного рахунку команди почали грати, у так званий прагматичний футбол: без загострень, без особливих захмарних швидкостей, без нагод. Увесь епіцентр подій взяли на себе ділянки поля, віддаленні від тих чи інших воріт. Неозброєним оком було видно, що команди залишають вирішення долі протистояння на другий тайм.

Сповна наситившись прохолодою роздягалень, юнацькі склади «Севлюша» і «Оболоні» розпочали другу половину зустрічі, аби з’ясувати, хто насправді сильніший. Перший крок назустріч голу зробили підопічні Буковецького: Олександр Кок завдав прицільного удару, Марушка дістав м’яч з-під поперечки.

Виноградівці не очікували такого сценарію і дещо розгубились. Втрата концентрації ледь не коштувала їм пропущеного голу. Капітан зелено-білих, Микола Пилип, створив прекрасну нагоду для партнера по команді – Дмитра Пилипа. Півзахисник із забійної позиції влучив прямо у руки Марушці. Футбольна фортуна була сьогодні на боці господарів.

Аби перевести дух, «молодняк» «Оболоні» дещо збавив обороти. Цим скористався Степан Чоло. На підступах до карного Гарастея, Степан накрутив кількох опонентів і вийшов на побачення з голкіпером, який став головною перепоною для самовпевненого півзахисника. Своїм рятівним сейвом воротар гостей зірвав аплодисменти навіть запеклих вболівальників «Севлюша».

Однак це був не найбільший подвиг перспективного Гарастея у цьому матчі. На 59 хвилині стався справжній бенефіс молодого стража воріт. Спочатку Володимир парирував дальній постріл Ороса, а потім, підвівшись з позиції лежачи, відбив «мертвий» м’яч після добивання.

Відомо: воротар – це півкоманди. Як виявилося, героїчна гра Гарастея не стала запорукою того, щоб залишити свої ворота недоторканими у другому таймі. Під фінальну завісу матчу «Севлюш» все-таки виходить уперед. Після вкидання ауту, у карному гостей виникає справжня «пожежа», яка призводить до другого взяття воріт. Забитий м’яч на свій рахунок записав Степан Чоло, який неодноразово у цьому матчі намагався переграти непоступливого Гарастея.

Підопічні Буковецького стрімголов побігли відігруватись, однак могли ще не раз пропустити, якби не гра Гарастея, який, на мою суб’єктивну думку, був найкращим гравцем матчу.

2:1 – важка, але закономірна перемога «Севлюша».


Головний арбітр: Валерій Шкура
Асистенти: Олександр Рожков, Сергій Готра, Михайло Митровський
Делегат: Йосип Шитєв

Глядачів: 250

«Севлюш» – «Оболонь» – 2:1

Голи: Котляр, 3, Чоло, 65 – Кемінь, 22

«Севлюш»: Марушка, Попов, Байдак, Тромбола, Товт, Котляр, Козуб, Копич, Орос, Чоло, Міговк
Головний тренер: Іван Білик

«Оболонь»: Гарастей, Кок, Звірич, Пригара, Бородачов, Кемінь, Тодавчич, Гузенко, Пилип Д., Бобіта, Пилип М.
Головний тренер: Микола Буковецький

Попередження: Тромбола – Бородачов
Аттіла ЕРДЕЛІ

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 871 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: