Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Про причини невдалих виїзних виступів “Карпат” з Дубового
11:55
Про причини невдалих виїзних виступів “Карпат” з Дубового
Пропонуємо Вам аналітичний матеріал про виступи дубівських "Карпат" на виїзді.

Про причини невдалих виїзних виступів “Карпат” з Дубового Остання гра нашої команди довела, поки що ми не можемо вдало виступати на полях наших суперників. В чому, на мою думку, є причина наших не дуже вдалих виступів на чужих стадіонах? Їх декілька. Давайте спробуємо про них поговорити. 

Розпочнемо з статистики. В 2015 році ми провели на полях суперника

2 тур Вільхівці –  Карпати Дубове 7:1
4 тур Біла Церква -Карпати Дубове  3:1
6 тур Вишково -Карпати Дубове 3:1
8 тур Терново -Карпати Дубове 1:1
10 тур Ясіня -Карпати Дубове 6:0
12 тур Кісва (К. Поляна) -Карпати Дубове 3:1
14 тур Старт (Золотарево) – Карпати Дубове 1:0

Підведемо підсумок: у 7 матчах на полі суперника команда 6 раз програла і 1 раз зіграла внічию, різниця м’ячів 5-24. Результат дуже поганий. Що можна помітити?

1. За всіма показниками Карпати програли командам, що займають перше та друге місця в першості. Вільхівцям 7:1 та Говерлі Ясіня 6:0. Тут без варіантів.  У всіх інших матчах можна було боротися з кожним суперником.

Як проходили матчі з іншими командами?

4 тур - гра в Білій Церкві, команда грала непогано, при рахунку 1:2 пішли відіграватися і отримали третій м’яч.
У Вишкові до 76 хвилини рахунок був 1:1, потім гравець команди з Вишкова забив супер гол з 18 -20 метрів під перекладину, і коли команда пішла відіграватися то отримала контратаку і третій гол.

8 тур - гра проти Терново. Майже 2 тайми на одні ворота, тернівчани забили гол через помилку захисника і таким чином нічия.

12 тур. Дитячі помилки при грі у захисті призвели до голу в наші ворота на другій хвилині гри. Команда відігралася і зразу отримала м’яч у свої ворота на 43 хвилині. В другому таймі кинулися відіграватися і отримали гол з кутового, подача на голову гравця Кісви і 3:1

14 тур. Золотарево. Майже без  помилок у захисті, непогана гра з точки зору володіння, але знову пропустили зі стандарту. Штрафний удар під стінкою і м’яч у воротах. Як не намагалися зрівняти, не вийшло.
Який можна зробити висновок з цих матчів? Лише дві команди переграли Карпати по всім параметрам на своєму полі, з усіма іншими була нав’язана боротьба.

1. Що потрібно змінити щоб команда перегравала суперників на їхньому полі? Важливе значення має психологічна готовність гравців. Поки ми не можемо цим похвалитися. Дехто з гравців перед виходом на поле вже може думати: “ми тут програємо”. Так думати не можна. Бо якщо хоча б декілька гравців допускають собі таку думку та ще і кажуть її вголос, це неодмінно передається на інших. Потрібно завжди думати позитивно. Приклад позитивного мислення гра проти Тернова в першому колі. Наша команда добре відчувала що вона сильніша за суперника і гра йшла так як хотіли того гравці. Лише деякі епізоди не дозволили перемогти в цій грі.

2. Сумбур в атакувальних діях заважає зіграти добре на полі суперника. Потрібно вчитися контролювати ритм гри, а це приходить з досвідом. Недосвідчена команда після голу в свої ворота “летить” забивати у відповідь, а потрібно просто методично продовжувати свої дії. Гра у футбол складається з 90 хвилин, і важливо розподілити час розумно, сумбурні дії команди не призводять до результату а лише заважають його досягти. Як сумбурні дії можна побачити в грі команди? Приклад: воротар вибиває м’яч швидко , а не чекає щоб партнери розташувалися в своїх зонах. Таким чином м’яч летить туди де є 4 захисники суперника і 2 гравці нашої команди. Що потрібно щоб цього не було? Проста пауза на 3-5 секунд дозволить підтягнутися гравцям команди і створити необхідну кількість в атаці. Судіть самі, що краще коли 4 проти 2, чи 5 на 4 приміром? Тобто якщо зробити паузу всього на 5 секунд це дозволить гравцям команди подолати мінімум 30 метрів і розташуватися у зоні суперника, на 30 метрів ближче до воріт . Приклад наведено в схемі 1

мал 1
Проаналізуємо дану схему. Чи може гравець команди який отримав м’яч в центрі поля або близько до центру якось загрожувати воротам суперника якщо йому протидіють 4 гравці оборони. Часто такий виніс м’яча є просто його втратою

А зараз схема 2. Давайте розглянемо чому дана ситуація краща для атакувальних дій?

мал 2
Червоним позначено зони в які потрібно направляти м’ячі. На цій схемі можна побачити що 5 гравців команди протистоять 6 гравцям захисту, а це краще ніж 2 проти 4-ох. За рахунок правильного розташування гравців є можливість при заволодінні м’ячем розвивати атакувальні дії команди. Все це потрібно тренувати і вивчати.
Різниця між цими двома схемами в тому що в першій схемі гравцям не було дано час, щоб зайняти свою позицію, але якщо почекати всього 5 секунд і ввести м’яч у гру то всі гравці зможуть переміститися на 30 метрів до воріт суперника, і отримати більше можливості для початку атаки.

І тому маємо такий результат. Ми переграли на своєму полі лідера команду Вільхівці, але потім програли таким командам як Косівська Поляна та Золотарево на їх полі. А як зіграли Вільхівці проти Косівської Поляни на їх полі? Перемогли  4:0. Про що це говорить, про досвід гри з такими суперниками.

Такого досвіду потрібно набиратися нашій команді, якщо команда буде це розуміти та працювати над вдосконаленням гри тоді прийдуть і перемоги на чужому полі.
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 886 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: