Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ракошинське зерно проросло під "Говерлою" (ФОТО)
15:29
Ракошинське зерно проросло під "Говерлою" (ФОТО)
Про один із найбільш конкурентних поєдинків недільного кубкового дня дізнавайтесь далі.

Ракошинське зерно проросло під
Один із центральних матчів матчів кубка Закарпаття в неділю відбувся в Середньому. Із ним зрівнятись за силою опонуючих сторін могли хіба двобої в Новому Давидкові, Виноградові чи можливо Бобовищі. Та клуб «Ференца Медвідя», на відміну від «Витязя», поки не вирізняється стабільністю, «Севлюш» був ну дуже явним фаворитом у своєму матчі й конкурентністю там навіть не жевріло (сліпий жереб господаря намертво вбив інтригу), а бобовищанці й тячівці поки, долаючи різні перепони, тільки намагаються повернути собі колишні досить гучні досягнення.
 
Цього разу в гості до підопічних Фізера приїхав ще більш титулований опонент – суперчемпіон першої ліги 2017-го року та ще набагато раніше чемпіон та призер вищої ліги – «Говерла» з Ясіня, учасники якої неодмінно іменують себе як бійці футбольного фронту з Гуцулії. Ясінці майже зберегли кістяк складу з попереднього сезону й цілком можуть у цьому сезоні знову стати учасником суперфіналу першої ліги. До цього, дивлячись на підбір виконавців, ще більше прагнуть ракошинці. Тому це була можливо навіть і прелюдія потенційно дуже можливого наступного їх пізньо-осіннього матчу.
 
Початок матчу пройшов у доволі рівній боротьбі, переважно далеко від воріт, й не віщував жодній з опонуючих сторін неприємностей. Показова в цьому плані перша змістовна атака господарів віялом зправа наліво, яку на 5-ій хвилині розігнав Кохан, і в якій взяли участь Сінкін, Говдош та Яцина. Та Дмитру навіть не дали пробити. Ясінці намагались кілька разів відповідати по центру й на 10-ій хвилині провели контратаку лівим флангом за участю Демедюка та Павлючка, що завершилась влучним ударом Мирослава метрів із двадцяти п’яти в лівий кут. Кундрик зреагував.
 
Та господарі поступово захопили ініціативу й за рахунок коротких та середніх передач вони взяли собі контроль над мячем до 70 % від всього ігрового часу. За допомогою ж діагоналей та флангових подач ракошинці загострювали ситуацію біля чужих воріт. Хороші комбінації з флангів розігрували Богович, Яцина, Вісторобський, Говдош та Кохан. Та спроби пробити не давали відзначитись. Утім, після так званого «водопою» біля воріт Безика стало жаркіше. На 30-ій хвилині господарі вдало атакували правим флангом. Вісторобський віддав на Кохана, а Станіслав прострілював із краю штрафного майданчика на ділянку перед одинадцятиметровою позначкою. Попюк намагався винести в пожежному режимі, та недалеко й Вісторобський пробив із лету зовсім трохи вище правої дев’ятки. Не менш гостро було через хвилину, коли Вісторобський, після подачі від Яцини з лівого флангу, метрів із двадцяти влучив у лівий кут, та м’яч, рикошетом від захисника, відлетів у сантиметрах поруч зі стійкою.
 
До завершення тайму господарі намагались відповідати на кожну контратаку опонентів трьома своїми позиційними наступами. Прицільні удари двічі від Яцини, та по разу від Вісторобського, Обдирка, Климпотюка та Боговича не влучили в ціль, а постріли від Андруховича та Говдоша заблокували опоненти. А от на сорок четвертій хвилині господарям не вистачило фарту. Вісторобський подав із лівого флангу на Яцину. Дмитро головою пробив влучно, та Безика від голу врятувала поперечина. Горський намагався додати другим темпом, та повз ворота.
 
Другий тайм представники Гуцулії знову почали активно й у центрі уваги був Демедюк. Так, на 47-ій хвилині проти Степана боролися опоненти й винесли від нього мяч і при цьому Сергій впав на газон, перебуваючи на вістрі атаки, та Митровський жестом вказав, що без порушення. Трохи згодом Демедюк все ж пробив із ходу, та не в ціль. Далі два удари у відповідь від Кохана: перший заблокували, а на другий зреагував Безик. На 52-ій хвилині й він був безсилий, коли Яцина, після подачі з правого флангу від Кохана, влучно пробив метрів вісімнадцяти з прицілом у праву дев’ятку, та поперечина, буквально в пів-метрі від хрестовини, врятувала гостей від голу. Через хвилину атака гостей лівим флангом. Березовський прострілив, та заблокували й відлетіло за ворота. Апеляція гостей щодо влучання мяча в руку на арбітра не вплинула. Ще через хвильку атака з переміщенням із одного флангу на протилежний, коли Яцина виконав діагональ на правий край. Обдирко відгукнувся й виконав удар-простріл в напрямку Говдоша. При цьому мяч полетів у ворота. Безик намагався зловити або м’яко відбити. Утім, круглий зрізався від його рук і на щастя Михайла хоча й влучив у рамку, та не затріпотів у сітці, бо знову врятувала поперечина.
 
На 59-ій хвилині атака правим флангом зі зміщенням до центру завершилась кількома спробами ударів, крайній із яких від Куцкіра в дальній правий кут був без шансів для Безика на відбиття, та й цього разу поперечина відтермінувала Михайла від засмучення. Через хвилину ще один удар метрів із 32 від Говдоша, та хрестовина змусила всіх схопитись за серце. Ще через дві хвильки простріл із правого флангу від Яцини на Сінкіна й Говдоша, які могли з дуже хороших позицій, метрів із десяти, пробити, та в останній момент опонети кинулись під м’яч і винесли.
 
На 66-ій хвилині Сінкін віддав на Говдоша, а Микола дуже потужно, як з гармати, пробив. Безик не мав жодних шансів зреагувати на такого ракошинського Роберто Карлоса і Мишку відверто пощастило, що хоча й полетіло поряд зі стійкою, та із зовнішнього боку воріт.
 
Імпровізований водопій знову краще вплинув на господарів. Фатальною стала якісна подача, в стилі київського «Динамо» 1998-го року, від Яцини з правого флангу на дальню стійку на Боговича. Капітан «Колоса» з кількох метрів вколотив м’яч у ближній кут, без жодних шансів на відбиття – 1:0.
 
Говерла неймовірними зусиллями, на невеликий відрізок, перехопила ініціативу й отримала найкращий шанс у таймі й матчі загалом. Климпотюк віддав на правий край штрафного майданчика на Павлючка. Мирослав міг метрів із десяти обирати будь-який кут для відновлення рівноваги цифр і обрав ближній, та полетіло повз стійку. Після цього біля обох воріт було створено кілька напівмоментів, та воротарі й захисники зіграли надійно.
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Волошин та Михайло Біров
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
19 травня, смт. Середнє, стадіон «Селищний», ясно, + 27 градусів, 250 глядачів
 
«Колос» Ракошино – «Говерла» Ясіня – 1:0 (0:0)
 
Голи: Богович, 71.
 
«Колос»: Степан Кундрик, Євген Обдирко (Олег Афанасьєв, 55), Дмитро Чубірка, Анатолій Богович, Олександр Горський, Станіслав Кохан, Микола Говдош (Кирило Йовбак, 87), Юрій Сінкін, Денис Вісторобський (Андрій Афанасьєв, 75), Михайло Куцкір, Дмитро Яцина.
запасні: Василь Ковбин, Василь Петровці, Олександр Микита, Андрій Меденцій, Сергій Карпинець.
тренер – Іван Фізер.
 
«Говерла»: Михайло Безик, Роман Андрухович, Володимир Попюк, Євген Станіцький, Дмитро Климпотюк, Мирослав Павлючок, Михайло Тимчук, Олександр Березовський (Іван Дячук, 72), Владислав Василенко (Олександр Титаренко, 61), Роман Фільтюк, Степан-Сергій Демедюк
Запасні: Назар Дердик, Роман Бровчук.
Тренер – Юрій Савляк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТО Анастасія Пензова
 
DSC_8842
DSC_8850
 
DSC_8857
DSC_8858
 
DSC_8864
DSC_8867
 
DSC_8881
DSC_8884
 
DSC_8891
DSC_8902
 
DSC_8906
DSC_8909
 
DSC_8912
DSC_8915
 
DSC_8923
DSC_8930
 
DSC_8933
DSC_8937
 
DSC_8959
DSC_8965
 
DSC_8970
DSC_8971
 
DSC_8972
DSC_8978
 
DSC_8980
DSC_8984
 
DSC_8994
DSC_8995
 
DSC_8996
DSC_9009
 
DSC_9012
DSC_9013
 
DSC_9024
DSC_9027
 
DSC_9035
DSC_9037
 
DSC_9049
DSC_9051
 
DSC_9065
DSC_9069
 
DSC_9079
DSC_9081
 
DSC_9091
DSC_9092
 
DSC_9105
DSC_9109
 
DSC_9110
DSC_9112
 
DSC_9116
DSC_9127
 
DSC_9129
DSC_9133
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 786 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: