Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Раз у рік… І «Говерла» стріляє
19:46
Раз у рік… І «Говерла» стріляє
3 квітня, на стадіоні ім. Баннікова «Говерла» здобуває переможний результат у матчі з «Олімпіком».

3 квітня, на стадіоні ім. Баннікова «Говерла» здобуває переможний результат у матчі з «Олімпіком».

Вперше у цьому календарному році ужгородці додають до свого залікового багажу 3 переможних бали у рамках УПЛ. Вітаємо команду з перемогою!

Події на полі: вже на першій хвилині Герасимюк міг виводити «Говерлу» вперед: Мякушко зрячим філігранним пасом «розрізав» оборонну лінію донеччан, вивівши Олега на ударну позицію. Литовка залишився осторонь, проте хавбеку «Говерли» забракло точності у завершальній фазі. На куражі «ведмеді» організували ще декілька хороших атак, проте не вистачало останнього пасу. Після цього гра повністю перейшла під контроль донецької команди. Активні дії гравців «Олімпіка» змушували часто помилятися тріо центрхавів «Говерли». Один з таких випадків ледь не коштував «Говерлі» пропущеного м’яча: після серії рикошетів шкіряний відскочив до Драченка, який вивів Шеріфа на побачення з Ковалем. Кіпер ужгородців рятує. Цей момент став відправною точкою першого тайму для «Олімпіка». Підопічні Романа Санжара спіймали кураж і чимдуж намагались відкрити рахунок у матчі. Слід виокремити активні дії Моха, який при виході донеччан у контратаку «накрутив» кількох оборонців Ужгорода, прострілював на дальню штангу, де чатував той самий Шеріф. На щастя, легіонер «Олімпіка» не влучив по м’ячу.

Епіцентром подальших подій у матчі став центр поля, де точилась справжня чоловіча боротьба. М’яч переважно перебував у повітрі, де невелику перевагу мали підопічні Санжара. Варто сказати, що з кожною хвилиною перевага «Олімпіка» ставала все більшою. Після подачі чергового стандарту Лисенко ударом головою міг виводити донецьку команду вперед. Коваль на місці. Нулі на табло горіли до 40 хвилини, допоки Хомин, у найкращих традиціях давнозабутого Ігора Коротецького, не вирішив, що Максиму Ковалю не вистачає роботи. Андрій у власному карному збиває з ніг Драченка, за що Віктор Романов, не вагаючись, вказує на точку. Дорошенко не хибить. Коваль витягає м’яч із сітки. 1-0. Під супровід донецьких атак завершується перший тамй. Закономірний результат показує табло на стадіоні ім. Баннікова. «Беззубі» 40 хвилин у виконанні підопічних Грозного.

За сценарієм другий тайм нічим не відрізнявся від першого: багато верхової боротьби, жорстка та подекуди жорстока гра зі сторін обидвох команд. Проте, результат зиушував підопічних Вікторовича брати ініціативу у власні ноги. Спочатку «говерляни» повернули під контроль м’яч, стали надійніше грати у обороні, позиційні атаки щоразу ставали небезпечнішими. Цьому всьому варто завдячувати таким гравцям, як: Тудосе, Герасимюк, Аруна. На відміну від першого тайму, де ці гравці виглядали надто пасивно, у другій половині матчу вони, здається, згадали, що від них вимагає тренер.

Прекрасне бачення поля на позиції відтянутого плеймейкера продемонстрував Олег Герасимюк, який і розпочав дальнім пасом гольову комбінацію ужгородського клубу. Цей пас знайшов свій адресат у вигляді Мякушко, який п’ятою створює момент для удару Хльобасу. Вихованець «Динамо», який встиг провести на полі всього 10 хвилин, не роздумуючи пробив. Більш, ніж вдало. 1-1. Розгублені очі голкіпера «Олімпіка» Литовки свідчили про те, що це ще далеко не кінець. «Запахло смаленим» не тільки для стражі воріт донеччан, а й для всієї команди зі сходу країни. Ужгородці спіймали кураж і намагали довести матч до переможного, однак не забували й про оборону. Ударом з дальної дистанції міг реабілітуватись за «привезений» пенальті Хомин, проте Литовка був уважним і парирував пострів крайнього захисника «Говерли». Помітивши активність своїх партенрів по команді, у гру вирішив «включитись» новоспечений капітае «Говерли», Макс Фещук. Він загрожував воротам «Олімпіка» з гострого кута. Литовка перевів м’яч на корнер. Відразу ж виникає стовідсотковий момент для взяття воріт у Герасимюка, який хибить з буквально з п’яти метрів. Розчарування на обличчі Олега немає меж. У свою чергу, гравці «Олімпіка», перебуваючи під «пресом» атак ужгородців, зовсі забули, що таке атака. Окрім тривіальних закидувань на своїх форвардів, нічим більше не запам’ятались. Як виявилось, «Говерла» вирішила не пробачати суперників за таке ставлення до гри. Орендований у київського «Динамо» Лукман Аруна вже вдруге поспіль у матчах УПЛ віддає асист. Цього разу точною подачею нігерійця зі штрафного скористався Фещук. 84 хвилина - 1-2. Максим забиває вже в другому матчі поспіль, проте сама гра форварда залишає бажати кращого. Грозний радіє, як дитина. Останні 9 хвилин проходили під диктовку ужгородців. «Олімпік» намагався щось створити, однак оборона «Говерли» з легкістю знищувала атакувальні потуги Донецька. 1-2! «Говерла» везе додому на потязі (як вже, напевно 100 разів сказав Грозний) таку важливу перемогу! Вітаємо!

Аналіз гри: чесно кажучи, сьогодні ми побачили дві різні «Говерли» у двох таймах. Перший тайм – цілковитий провал, окрім перших п’яти хвилин, у які входили весь конструктив, створений зусиллями Мякушко і Герасимюка. Вкотре дивує поява у складі молодого Гришина. Хлопець зіграв всі 4 весняні гри у стартовому складі. Нічим не запам’ятався (це м’яко кажучи). Пильно слідкувавши за його грою, можу запевнити, що жодної корисної атакувальної дії з його боку не було зроблено. Це по-перше. По-друге: Аруні, напевно, потрібен був весь перший тайм для того, щоб зрозуміти, що невід’ємним елементом гри у футбол є швидкість. Більшу частину першої половини зустрічі нігерієць був пішоходом. Скажемо так: вирішив собі влаштувати екскурсію стадіоном Баннікова. Від цього страждала всю середня лінія. Тудосе, який не є швидкісним гравцем, раз-по-раз не встигав за мобільними центрхавами «Олімпіка».

Ну і звісно, Андрій Хомин. Склалось враження, що життєве кредо цього гравця таке: «Тише едешь - дальше будешь». Але не у футболі, Андрію. Жодного натяку на зацікавленість грою. Провали в обороні, відсутність якісних підключень в атаку, а в додаток необов’язковий пенальті. В цілому, гравці «Говерли» не могли знайти баланс між лініями, не вистачало в ценрті гравця, який міг би розігнати атаку - звідси багато браку. Цілком справедливо, що перший тайм програли.

Стосовно другої половини зустрічі: Грозний практично відразу зреагував на некомпетентність Гришина, випустивши автора першого голу – Хльобаса, дав вказівку Герасимюку опускатись нижче до оборонців, щоб розпочинати атаки. Це зіграло важливу роль у здобутті результату. Аруна, у свою чергу, почав створювати простір для Герасимюка, який постачав м’ячем фулбеків Фещука та Мякушко. Тудосе більше займався оборонною справою. Варто також виокремити Мякушко, який матч за матчем прогресує. Єдина «світла пляма» у грі «Говерли» зразка першого тайму, автор асисту на Хльобасу під час першого взяття воріт «Олімпіка», та й взагалі, чудова гра з боку юного таланту українського футболу. Сподіваємось, Сергій Ковалець (тренер молодіжки) візьме «на замітку» Сергія. Підсумовуючи, скажу, що другий тайм гри проти Донецька продемонстрував, що ми можемо показувати якісний футбол, досягати результату. Потрібно трохи бажання і правильні рішення з боку тренера. Браво, «Говерла»!

P.S. В’ячеславе Вікторовичу, перестаньте маринувати Трухіна на лавці запасних. За свої 5 хвилин на полі зробив більше, ніж Гришин за 55 хвилин.


Олімпік — Говерла 1:2

Голи: Дорошенко, 40 (с пенальти) — Хльобас, 70, Фещук, 84

Олімпік: Литовка, Доронін, Дитятьев, Гришко, Гошкодеря, Дорошенко (Семенина, 74), Огиря, Драченко, Шериф (Міщенко, 84), Моха (Тищенко, 66), Лисенко

Говерла: Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Акакпо, Хомин, Тудосе, Аруна (Акімов, 90+1), Гришин (Хльобас, 57), Герасимюк, Мякушко (Трухін, 90), Фещук

Попередження: Огиря — Аруна, Герасимюк

Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 732 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: