Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Регбі на "Спартаку" (ФОТО)
08:05
Регбі на "Спартаку" (ФОТО)
31 липня та 2 серпня на футбольному полі стадіону «Спартак» відбудуться поєдинки з регбіліг у рамках турніру «Uzhgorod Open».

31 липня та 2 серпня на футбольному полі стадіону «Спартак» відбудуться поєдинки з регбіліг у рамках турніру «Uzhgorod Open».

Попри протесту президента обласної ДЮФЛ та футбольних тренерів, які вважають, що регбісти можуть пошкодити трав’яний газон поля на якому грають діти – вихованці СДЮСШОР з футболу, матчі все ж відбудуться. Тож спортивна громадськість області занепокоєна вчинком керівників Федерації регбі Закарпаття, яка у своїх листах до Управління молоді та спорту і керівництва Закарпатської ОДА просила надати стадіон в м.Ужгороді для проведення матчів чемпіонату Європи між командами України та Сербії.

Згідно із дорученням керівництва ОДА матчі мають відбутись на ужгородському стадіоні «Спартак», який є на балансі СДЮСШОР з футболу, що фінансується з обласного бюджету.

Однак, як з’ясувалося, матчі, які планують провести на стадіоні, не мають ніякого відношення до чемпіонату Європи з регбіліг, а мають відбутись вони у рамках міжнародного фестивалю з регбіліг «Uzhgorod Open», на участь у якому, відкликнулась аж одна команда з Сербії.

У цій ситуації є незрозумілою позиція новоствореної Федерації регбі Закарпаття, яка обманним шляхом домоглась проведення турніру на стадіоні спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу, де проводяться матчі Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Сьогодні, 31 липня, на стадіоні відбулось інспектування стану газону. Оцінка стану футбольного поля пройшла за участі представників зацікавлених сторін – голови ДЮФЛ Закарпаття Василя Качура, тренера ужгородської СДЮСШОР із футболу Тараса Вайданича, віце-президента Федерації регбі Закарпаття Віктора Мельничука, представника управління спорту Закарпатської ОДА Василя Марківа та головного фахівця обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Олександра Курти.

Висновки членів комісії щодо оцінки поля наступні: віце-президент Федерації регбі Закарпаття Віктор Мельничук – «нижча задовільного», тренер СДЮСШОР з футболу Тарас Вайданич – «добре».

Звертаємось до вас, шановні читачі, подивіться на зроблені сьогодні фотографії футбольного поля стадіону «Спартак», і зробити свої висновки щодо об’єктивності оцінок із боку віце-президента Федерації регбі та тренера СДЮСШОР з футболу.

Наступне інспектування поля відбудеться вже після другого матчу, 2 серпня о 13.30.

Сайт lobda.at.ua звернувся за коментарем до директора СДЮСШОР Вадима Дьордя:

– Із 25 червня на футбольному полі проводяться планові роботи з реконструкції газону, що є одним із етапів підготовки стадіону до матчів чемпіонату ДЮФЛ України, який стартує у вересні.

Протягом місяця ми разом із працівниками стадіону винищуємо бур’яни, проблемні місця засіюємо травою, засипаємо родючим ґрунтом та піском, відновлюються також зони воротарських майданчиків.

Процес реконструкції поля досить тривалий, і займає більше двох місяців. Трава має зрости, вкоренитись, за нею потрібен постійний нагляд: полив, покос, каткування.

Ці відновлювальні роботи на полі стадіону «Спартак» із червня по вересень проводяться кожен рік, тож футбольні матчі на стадіоні в цей період не відбуваються. Тому ми обурені «джентльменським» вчинком віце-президента Федерації регбі Закарпаття Віктора Мельничука.

На жаль, керівництво громадської організації Федерація регбі Закарпаття, скоріше за все, не дуже знається на технології процесу відновлення газону на футбольних полях, тож вважає, що відновити його після матчів юнацьких регбійних команд буде легкою справою…

Узагалі ми не проти розвитку регбі та регбіліг на Закарпатті, але не на полях спортивних дитячо-юнацьких шкіл краю.

ФОТОРЕПОРТАЖ Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1088 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: