Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Роберт Гегедош: "Хочу заслужити шанс і показати себе на високому рівні"
22:45
Роберт Гегедош: "Хочу заслужити шанс і показати себе на високому рівні"
Свалявський нападник поділився враженнями від матчу, розповів про причини переходу в "Минай" та про цілі та плани своєї команди.

Роберт Гегедош:
Ні для кого не є  секретом, що в українському футболі простежується дефіцит хороших нападників, природжених бомбардирів. Тим дивніше, що кращий бомбардир чемпіонату Закарпатської області (до слова, одного з найсильніших аматорських турнірів в Україні) Роберт Гегедош продовжує виступати на аматорському рівні.

У минулому сезоні 23-річний футболіст, який діє як на вістрі атаки, так і в середній лінії, забив в 21 матчі 30 голів, до чого додав 8 результативних ударів в п'яти поєдинках Кубка області. Це вражаючий результат навіть як для аматорського рівня!

До речі, кілька років тому Гегедош сподобався Мирону Маркевичу. Головний тренер «Металіста» дозволив футболістові дебютувати в першій команді, випустивши Роберта на заміну в кубковому поєдинку проти «Берегвідейка» (Берегово). Але далі кар'єра нападника в Харкові не задалася. Пізніше був нетривалий період в «Кремні» і травма коліна. Відновившись, Гегедош повернувся в рідну Сваляву, де добре проявив себе у складі місцевої ФК «Поляна». Далі футболіст отримав запрошення від ужгородської «Говерли», проте в першій команді так і не дебютував. Забивши шість м'ячів в 16 матчах молодіжного чемпіонату України (U-21), Роберт повернувся в чемпіонат Закарпаття.
 
У нинішньому сезоні футболіст захищатиме кольори ФК «Минай», вже добре відомого українським уболівальникам, завдяки Михайлу Кополовцю. Сьогодні підопічні Миколи Гибалюка провели товариський матч з луцькою «Волинню», який завершився бойовою нічиєю 3:3. Причому аматори проявили волю і характер, відігравшись після 1:3.

Одним з героїв зустрічі став якраз Гегедош. В активі Роберта - результативна передача і гол, який приніс «минайцям» нічию. Після закінчення зустрічі футболіст в інтерв'ю журналісту FootBoom поділився враженнями від матчу, розповів про причини переходу в «Минай», а також розповів про цілі та подальші плани своєї команди.

- Сьогодні проти нас грали, якщо не помиляюся, тільки двоє футболістів основного складу і ще кілька людей, які стабільно потрапляють в заявку. Решта - це молоді перспективні хлопці.

- У сьогоднішньому матчі вам вдалося вразити ворота суперника, а також відзначитися результативною передачею. Чи задоволені своєю грою?

- З огляду на, що цей товариський матч став для нашої команди першим в нинішньому році, результатом і грою задоволений десь на 60-70%.

- У «Минай» ви перейшли зовсім недавно, тоді як в минулому році захищали кольори ФК «Ужгород». Чому вирішили змінити клуб?

- Я зустрівся з президентом ФК «Минай» Валерієм Івановичем Пересоляком. Мене зацікавила його пропозиція, а також сподобалися подальші плани команди і перспективи. Ми знайшли спільну мову і почали співпрацювати.

- До речі, про перспективи. Розкажіть про плани і завдання «Минаю» на найближче майбутнє.

- Першочергове завдання - виграти зимову першість Закарпаття. Потім хочемо виграти чемпіонат області. А далі, сподіваюся, керівництво клубу зробить все можливе, щоб команда виступила в чемпіонаті країни серед аматорів і відразу пробилася до Другої ліги України.

- Відчувається, що ви дуже хочете повернутися в професійний футбол ...

- Звичайно, вік ще дозволяє. Хочу заслужити шанс і показати себе на високому рівні.

- У минулому сезоні ви стали найкращим бомбардиром чемпіонату Закарпаття, забивши 30 голів в 21 матчі. Невже після цього не надійшло пропозицій від професійних клубів?

- Пропозиції були. Але у мене вже була домовленість з президентом «Минаю». Не хотілося його підвести, та й до того ж хотілося залишатися ближче до дому.

- Багато футболістів зараз працевлаштовуються в зарубіжних клубах, намагаються проявити себе в нижчих лігах сусідніх країн. Ви про такий розвиток кар'єри не замислювалися?

- Я вже пробував себе в іншій країні - не вийшло. Потрібно було мати інше громадянство. Але нічого. Працюю далі над тим, щоб в подальшому все виходило.

- Нинішній «Минай» сильніше торішнього «Ужгорода»?

- Якщо судити по підбору футболістів (беру тільки групу атаки), то ці команди приблизно рівні. У «Минаї» грає більше досвідчених футболістів, таких як Владислав Микуляк і Михайло Кополовець. Вони програли на вищому рівні.

- А як ви в цілому оцінюєте нинішній рівень футболу Закарпаття?

- Не знаю, яким буде чемпіонат області в 2017 році, оскільки багато футболістів виїхали грати в ближнє зарубіжжя. Але в минулому році чемпіонат був дуже і дуже цікавим. Було 7-8 команд хорошого рівня, приблизно рівних за силою.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1967 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: