Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Роберт Гегедош: "Сказав мальтійцям, що проти України в них жодних шансів"
15:14
Роберт Гегедош: "Сказав мальтійцям, що проти України в них жодних шансів"
Український нападник Роберт Гегедош дав ексклюзивне інтерв'ю «УФ» напередодні матчу Україна – Мальта у кваліфікації Євро-2024.

Роберт Гегедош: На початку цього року футбольна доля занесла вихованця закарпатського футболу Гегедоша на Мальту. 30-річний нападник уклав коротносторокову угоду з аутсайдером місцевого чемпіонату та допоміг Санта-Лучії залишитися в елітному дивізіоні.

Сайт «Український футбол» поцікавився в Гегедоша, що собою являє клубний футбол на Мальті, хто зараз є лідером збірної України та як Роберт відреагував на рішення свого колишнього клубу ‒ Вереса ‒ розпрощатися з Юрієм Віртом після чотирьох років співпраці.


– Вже сьогодні збірна України зіграє з Мальтою у кваліфікації Євро-2024. Які у вас враження від перших матчів під керівництвом Реброва?

– Навіть на Мальті я дивився ігри нашої збірної. Мені дуже імпонує гра, яку ставить Ребров.

– Мудрик і Циганков непогано себе показують у червневих поєдинках. Хто з гравців вам найбільше сподобався?

– От якраз Циганков в цих матчах сподобався найбільше.

– Мальта програла всі три матчі відбору. Вони можуть створити сильну опозицію проти України, чи вони реально “глуха команда”, як колись Юрій Вірт казав в одній з серій 'Футболіста'?

– Я не можу сказати, що Мальта настільки погана, але сказав місцевим, що рахунок за підсумком двох матчів буде 7+ голів на користь України. В них жодних шансів.

– Востаннє ми спілкувалися з вами, коли ви в січні підписали контракт з Санта-Лучією. Якими для вас особисто видалися ці півроку на Мальті?

– Особисто для мене цей чемпіонат був доволі хорошим, тому що я допоміг команді залишитись у Прем'єр-лізі.

– Багато часу знадобилося для адаптації?

– Не було часу взагалі, оскільки з літака я потрапив на передматчеве тренування, а на наступний день відіграв повний матч.

– Що вас найбільше здивувало?

– На Мальті травень-червень – дуже спекотні місяці, тому чемпіонат закінчується в 20-х числах квітня, а потім до 1 липня відпустка.

–  Санта-Лучія весь сезон боролася за виживання. Для тренерського штабу на першому місці стояв результат, чи також працювали над якимись тактичними моментами?

– У нас був тренер італієць, який дуже багато приділяв уваги тактиці.

– Легіонеру з України було складно знайти спільну мову з італійським наставником?

– Спочатку не все розумів, але потім приїхав до нас в команду ще один українець, який добре володів англійською (одесит Євген Терзі, ‒ прим. «УФ»). Інколи допомагав мені, коли я щось не міг зрозуміти. Але в мене був повний карт-бланш на полі, і мені трішки було легше. Навіть коли не розумів, що вони говорили.

– Ви забивали не так багато, проте непогано виходило асистувати. Ваш досвід гри в Україні вам став в нагоді? Можливо, тут щось нове для себе відкрили?

– Так, забив лише два голи. Вважаю, що це мало, але я грав не на своїй позиції більшість ігрового часу. 

– Ваша рідна позиція завжди була на вістрі атаки. Що вимагав від вас тренерський штаб?

– Я грав більше всередині, щоб розганяв атаки. В мене було завдання більше вести гру. Не можу сказати, що це для мене щось нове ‒ я завжди грав більш відтягнутого нападника.

– Санта-Лучія свою долю вирішувала у стиках. Вам вдалося забити у ворота Зейтуна, що дозволило зберегти прописку в еліті. Можете описати, яка атмосфера тоді панувала в команді?

– Завжди приємно допомагати команді, але якоїсь великої радості не було.

– Згідно з даними Transfermarkt, ваша угода з клубом спливає 30 червня? 

– Насправді в мене закінчився контракт в кінці квітня.

– Клуби з Мальти вами цікавились? Хотіли б залишитись на острові?

– Був варіант з клубом, який боровся за єврокубки, але після останньої гри не домовились про контракт. Можливо, ще вдасться тут пограти.

– Які варіанти продовження кар'єри наразі маєте на руках?

– Поки не хочу їх називати, тривають перемовини.

– Як сприйняли звістку про розставання Вірта з Вересом? Хто в цій ситуації неправий?

– Для мене це було трішки шоком, тому що я пограв під керівництвом Юрія Миколайовича. Можу сказати, що він дуже хороший тренер і людина, в якого характер переможця.

– Ви спілкувалися з колишніми одноклубниками? В якому стані команда після останніх новин?

– Так, я підтримую зв’язок і з деякими гравцями та Миколайовичем особисто. Звісно, всередині команди важко, і не було тих емоцій після гри з Металургом, тому що вони знали, що тренер залишає команду, попри те, що підтримували його разом з вболівальниками.

– Дмитро Поворознюк закриває проект «Футболіст», який розтягнувся на чотири сезони. Його амбіції були значно більшими, ніж просто знімати серіаліті про футбольну команду?

– Про Дмитра я можу сказати лише теплі слова. Він дуже багато дав Вересу в медійному плані.

– Дружина Вірта ледь не першою повідомила, що в новому сезоні у Вереса буде новий тренер, а після матчу з Металургом дозволила собі сказати все, що вона думає про ситуацію, в якій опинився Верес.

– Я добре знаю дружину тренера. Пані Світлана дуже часто приїздила на базу та бувала на матчах Вереса. Знаю її з дуже доброї сторони. Але трішки не зрозумів саму ситуацію. На моє переконання, дорослі люди самі розберуться в ситуації хто правий, а хто ні.

– Грати за маленьку зарплату, але хороші преміальні, було помилковим рішенням керівництва Вереса?

– Я не можу сказати що там дуже маленькі зарплати (якщо переводити в долари, то зараз курс знизився). Зрозуміло, що кожен гравець хоче заробляти більше, футбольна кар’єра дуже коротка і хочеться заробити, щоб потім було чим займатись після футболу.

–  У медіа шириться інформація, що однією з головних причин для Вереса прибрати Вірта була замкненість всіх процесів на ньому та відсутність спілкування з гравцями. Можете підтвердити або спростувати?

– Я не вірю, що Миколайович не спілкувався з гравцями. Він – дуже відкрита людина і завжди дасть пораду будь-якому гравцю. В мене були моменти, коли ми тет-а-тет могли сидіти і довго говорити не лише про футбол. Вірт давав дуже багато порад не лише в футболі, але й в життєвому плані.

– На сам кінець не можу не запитати про ще одну близьку вам команду. Минай з Шараном дав хороший результат, маючи обмежений ресурс. Для вас це не було сюрпризом?

– Так, я слідкую за Минаєм. Вболівав за них, адже ця команда мені не чужа. Приємно, коли в рідному Закарпатті є команда, яка грає на найвищому рівні. Також був втішений, що ФК Хуст пробився до Першої ліги.

Український футбол

 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 458 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: