Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Розгром майже чемпіона
20:52
Розгром майже чемпіона
Перед центральним поєдинком 16-го туру проти «Оболоні» відрив «Поляни» від найближчого переслідувача, становив 14 очок.

Перед центральним поєдинком 16-го туру проти «Оболоні» відрив «Поляни» від найближчого переслідувача, становив 14 очок.

Якби «Береш і компанія» приїхали до Хуста більш вмотивованими, то найреальнішим підсумком мала б стати нічия. Трохи меншою була б імовірність мінімальної звитяги гостей. Та з огляду на стан справ у першій четвірці, найбільше вірилось у мінімальну перемогу господарів.

Гра розпочалась без розвідки. На початку 1-го тайму в контролі над м’ячем домінували господарі, які віддавали перевагу наступу через правий фланг та по центру, де свої сіті комбінацій заплітали Мадяр, Браєр і Горба. Та полянські захисники Береш і Чубірка до певного часу не дозволяли господарям створити реальні загрози після хороших прострільних та навісних передач з флангів від Ігоря Пилипа та Мадяра. Про «наступальний» порив полянців говорить той факт, що вони вперше вийшли в реальну атаку тільки на 8-й хвилині, коли на ударну позицію вивели Горського, та його удар заблокували Микуляк та Росоха.

Набагато динамічніше пройшла середина тайму, коли гості хоча трохи й вирівняли контроль над м’ячем, однак поступились за небезпечними моментами та ударами. Перший реальний постріл відбувся на 17-й хвилині та був випадковим зрізом по своїх воротах. Простріл Росохи з правого флангу, влучним ударом замкнув Береш. На щастя для Лютнянського, якого хустські фани (як стало зрозуміло з вигуків) сприямають як гравця ужгородської «Говерли», а не як «Поляни» або «Мукачева», його браму від голу врятувала поперечина. Ще небезпечніше було через 4 хвилини, коли прострільну передачу від Ігоря Пилипа потужним ударом замкнув Горба, та м’яч полетів у 30-ти сантиметрах над воротами. Ще через три хвилини захисники випустили з-під нагляду Мадяра та Горбу. Удар Ярослава не вийшов. М’яч навіть не залишив межі поля. На добивання підбіг Юрко, якого пресингував тезка Кохан, та круглий від нього полетів у лічених сантиметрах від лівої стійки. Від полянців був тільки удар-відчай з дальньої дистанції від Кохана, коли м’яч полетів по регбійному – скоріше вверх, ніж прямо.

Кінець тайму жвавіше провели господарі. Кондря випустив Лазаровича, щоб змінити розстановку сил, та вже через хвилину зрозумів, що пізно зреагував. Вурста, який у першому таймі був кращим розпасовщиком у обох клубах, навісив з кутового з правого флангу на Микуляка, а Віктор ударом головою з 8-ми метрів переправив круглого в правий кут – 1:0.

Тільки після пропущеного голу клуб Івана Дрогобецького прокинувся від «золотої сплячки» і, в додатковий до першої половини час, вийшов удар зі штрафного від Горського, внаслідок якого м’яч полетів у півметрі над поперечиною.

Початок 2-го тайму був найжорсткішим відрізком у всій грі і пройшов за невеликої територіальної переваги полянців, однак за ударами кращою була «Оболонь» – 2:1. Після двох пострілів Горби, якому асистували Браєр та Пилип, круглий пішов над поперечиною. Після удару Поповича, який завершив триходівку за участю Лендєла та Поповича, м’яч полетів поруч зі стійкою.

Починаючи з середини тайму полянці помітно поспішали, що вносило сумбур у їх наступальні дії. Здавалось, що перед нами не майбутній чемпіон, а такий собі середнячок ліги, який не вміє відігруватись і не може увійти до штрафного чужого майданчика, де панували Микуляк, Панця та Міллер. З огляду на це, опонентам цього тріо не залишалось нічого, як робити спроби дальніх ударів, які також не виходили. Значно гостріше було біля воріт Лютнянського, де феєрив Ігор Пилип. На 22-й хвилині він наважився на потужний удар, від якого стадіон аж зітхнув, та м’яч полетів над поперечиною.

У кінці 2-го тайму гості хоча й контролювали м’яч та отримали у відповіь гострі контратаки, від яких тренерський штаб «Поляни» кидало то в жар, то в холод. Сигнал SOS прозвучав на 82-й хвилині, коли після влучного удару Горби, м’яч зрикошетив від Чубірки і полетів у кількох сантиметрах повз праву стійку. Через п’ять хвилин Росоха пробив ще краще і поцілив у лівий кут, подвоївши рахунок. Та й це ще було не все. На першій доданій Маточкою хвилині спрацювала рідкісна атака господарів правим флангом. Макарусь промчав по бровці та навісив у штрафний майданчик на Браєра, який головою вколотив м’яч у дальній лівий кут, підсумувавши побиття фаворита – 3:0.

Після такого підсумку центрального матчу туру навіть у найзатятішого песиміста міста над Тисою навряд чи підніметься рука кинути камінь докорів у бік роботи Юрія Мовчана. А от щодо їх опонентів виникає запитання: «Чи не стане в наступному році домінант вишки «Поляна» учасником клубу, м’яко кажучи, недіючих чемпіонів, якими сьогодні є «Перечин» (не той що першолігові «Карпати»), «Авангард» (не той що районне «Сузір’я»), «Берегвідейк» (не той, що районний «Берегсаз»)», «Мукачево» (не той, що новостворений ДЮФК) та «Метеор» (не той що районне «Пістрялово»).


Арбітр: Микола Маточка
Асистенти: Віталій Резніченко, Ласло Зайтлер
4-й арбітр: Мар’яна Сухан (всі з м. Мукачева)
Делегат: Іван Староста (м. Іршава).
900 глядачів

«Оболонь» – «Поляна – 3:0

Голи: Микуляк, 40, Росоха, 87, Браєр, 90+.

«Оболонь»: Віктор Драгула, Сергій Панця, Віктор Микуляк, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр (Олександр Макарусь,56), Юрій Горба, Василь Пилип, Ігор Пилип.
Запасні: Ярослав Бучок, Михайло Томишин, Тарас Форкавець, Юрій Калинич, Юрій Фотан, Антон Вайнраух, Іван Луцак, Роберт Пилип.
Тренер – Юрій Мовчан.

«Поляна»: Мирослав Лютнянський, Юрій Береш, Василь Попович, Богдан Павлич, Василь Ковтун, Володимир Бабич, Сергій Лендєл, Дмитро Чубірка, Сергій Сокач (Михайло Лазарович, 39), Василь Горський, Юрій Кохан.
Запасні: Юрій Данч, Михайло Лазарович, Семен Головнич.
Тренер – Михайло Кондря.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1053 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 Artur84  
0
На рахунок фрази "дарити срібло" - то мова йде не про банальну здачу ігор, а про відрив від 2 місця, певну втрату мотивації та відверу стомленість гравців, які відіграли весь сезон практично без замін та ротації, одним складом! Щодо гравців Поляни, які грають за "Собранці", то погано те, що чомусь в принципових іграх із конкурентами  - в основному із "Середнім", вони завжди відсутні, а коли гра із аутсайдерами  - то вони тут як тут! До всього цього треба додати, що чомусь перед іграми із тим же Середнім чи Хустом та Виноградовом, футболістам Поляни роздають кучу карток червоних, жовтих, тоді, як в ідентичних епізодах їх конкурентам взагалі жодної картки.... Видно комусь не дуже до вподоби чемпіонство Поляни. Це моя думка, тому прошу вибачити, якщо вона не співпадає із іншими.

6 Вова  
0
ну непонятно одне для чого в команді Лендел..да гравець хороший, але най би грав собі ліпше в Словаках.. а підвів команду Мирослав Лутнянський, який останні здається 4 тура відіграв за Собранці, а за Поляну  заробляв потрохи червоні картки, і на важливу гру з Середнім не зявився. Добре шо маємо воротаря  Головнича Семена,  який як завжди  на висоті  інакше ці заробітки в Словаках для команди вийшли би боком.
Поляна завжди грала чесно.

5 lobda  
0
Думаю, що Євген у своєму останньому абзаці скоріш за все мав на меті згадати тенденцію, коли після чемпіонства команди зникали з футбольної карти нашої області.  Маю надію, що свалявці нікому не будуть "дарити срібло" (тобто здавати матчі), а грати чесно до останнього матчу.
Думаю основні гравці "Поляни" тепер частіше будуть пропускати ігри через матчі в чемпіонаті Словакії за "Собранці".

4 Artur84  
0
2 777 - може по Твоїм критеріям і "мертва", але є і набагато мертвіші - то ж "Середнє" взагалі мертвезне; Виноградово, Хуст і т.д., Ти шановний тоді назви "живу" по твойому команду, яка вона? 
А "мертва Поляна" в кубок 2014 року може покласти золото чемпіонату і при цьому може комусь із трьох нижніх команд (Виноградово, Хуст, Середнє) подарити срібло:)))

3 Вова  
0
Згоден Артур...Поляна з часів свого існування завжи перебувала і перебуває серед лідерів ... і згадайте хто постійно обігрував той хвалений золотий Берегвідейк???не Поляна??? а хто громив Мукачево не Поляна??? хто з року в рік стає володарем кубку???Поляна цього року як би хтось не говорив фігню стане Чемпіоном області !!! і на напступний рік буде  доказувати своє чемпіонство грою і далі! До речі пане Свищо ви згадайте скільки разів Авангард Свалява ставав поспіль чемпіонами? володарями кубків та суперкубків області??і тільки з фінансових причин Авангард перестав існувати!!! Даже після цього команда з Свалявщини,але вже Поляна серед лідерів в області ..і те шо Хуст обіграв Поляну це лиш доказує одне , що Хуст хороший колектив який  на гру підійшов  більш вмотивованим ніж ФК Поляна..і надіюсь вони будуть в призерах цього року разом з Виноградовом.

2 777  
0
Поляна мертва команда

1 Artur84  
0
Для Євгена Свищо - шось не зрозумілий останній абзац, такий песимістичний для Поляни. Видно, що комусь дуже б хотілося, щоб Поляна, яка з року в рік перебуває в еліті Закарпатського футболу, поповнила клуб "недіючих чемпіонів", як виразився Свищо. На мою думку, по однй грі судити команду, яка майже за круг до кінця є майже чемпіоном, неправильно!
Команда втратила 3-х основних найсильнісих в області іграків -  Реплюк, Гегедьош та Русин! Два основні іграка пропускали гру через перебір карток, одна заміна! Всі ігри в чемпіонаті пройшли на рівні, сильно. Гравці не роботи і реально можуть підсісти!

الاسم *:
Email *:
كود *: