Головна » Усі публікації » в Україні » Руслан Нещерет став героєм фінального матчу Меморіалу Баннікова
08:50
Руслан Нещерет став героєм фінального матчу Меморіалу Баннікова
У Києві завершився 15-й розіграш турніру пам’яті Віктора Баннікова, в якому вшосте в історії перемогла збірна України.

Руслан Нещерет став героєм фінального матчу Меморіалу Баннікова
19 серпня завершився ювілейний, 15-й меморіал Віктора Баннікова. У вирішальному поєдинку, який пройшов у Києві на стадіоні імені першого президента ФФУ, зустрілися юнацькі збірні України та Туреччини. Обидва фіналісти виграли усі три поєдинки у своїх групах, тому не дивно, що матч за головний приз турніру вийшов безкомпромісним і драматичним, а перемогу в підсумку святкували українці, які більш вдало виконали серію післяматчевих пенальті. Закарпатський голкіпер взяв участь у двох із трьох групових матчів (проти Словаччини 2:0 та Грузії 3:1).
 
Сама фінальна гра вийшла дуже складною для обох команд. Збірна Туреччини не дозволяла українцям наблизитися до своїх воріт. Утім, і українці були уважними біля свого штрафного майданчика.
 
У підсумку головні події фіналу сталися у другому таймі, коли перша результативна атака вдалася на 44-й хвилині Георгію Судакову, який вийшов на заміну у другому таймі й забив свій третій м'яч на турнірі. Втім, втримати перемогу в ігровий час синьо-жовтим не вдалося: за кілька хвилин до фінального свистка турки вирівняли становище.
 
Долю переможця турніру вирішила серія пенальті. Її героєм став голкіпер українців Руслан Нещерет, який парирував три (!) одинадцятиметрових ударів поспіль, не дозволивши туркам забити жодного м’яча. Наші хлопці, у свою чергу, пробили пенальті бездоганно і повернули Кубок Баннікова до Києва.
 
На церемонії нагородження, в якій приймали участь перші віце-президенти ФФУ Олег Протасов та Вадим Костюченко, заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко, окрім медалей для призерів, організатори турніру вручили призи кращим гравцям. Герой серії післяматчевих пенальті у фіналі українець Руслан Нещерет став найкращим голкіпером меморіалу.
 
Герой фінального матчу меморіалу Баннікова, голкіпер юнацької збірної України (U-17) Руслан Нещерет розповів, як йому вдалося виграти серію пенальті в матчі проти Туреччини та підвів підсумок виступів українців на міжнародному турнірі.
 
— Так налаштувався на серію пенальті, що ще до кожного удару знав, в який кут будуть пробивати турки, — зізнався після фіналу Руслан Нещерет. — Але наша перемога — це робота всієї команди, тому не варто мене вважати героєм фіналу. Пенальті — це більше везіння, і нам в цьому матчі пощастило більше, ніж туркам.
 
Фінал вийшов складним, найважчим для нас поєдинком на турнірі. Турки більше володіли ініціативою, більше пресингували, заважали нам грати у свій футбол. Але хлопці молодці, вистояли, забили м'яч в основний час, а потім вдало пробивали пенальті.
 
Турнір вийшов цікавим, федерація футболу організувала його на високому рівні, у нас були комфортні умови. Хоча часу на підготовку до нього майже не було, зіграли лише один товариський матч. Але всі налаштовувалися по максимуму і відразу поставили перед собою завдання виграти кубок.

Категорія: в Україні | Переглядів: 938 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: