Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » СДЮШОР (Ужгород) та УФК-Карпати (Львів) розійшлися «по-сусідськи»
19:35
СДЮШОР (Ужгород) та УФК-Карпати (Львів) розійшлися «по-сусідськи»
Звітний матч був другим для команд у другому колі й першим цієї весни.

Звітний матч був другим для команд у другому колі й першим цієї весни.

Чемпіонат ДЮФЛ України: U-17. Група 4.

СДЮШОР (Ужгород) – УФК-Карпати (Львів) – 2:1

Ужгород. Стадіон «Спартак». 12 градусів. 150 глядачів.

Арбітр – М.Липко (Івано-Франківськ).
Асистенти – О.Года (Ужгород), М.Лялюк (Іршава).
Делегат – Ф.Варга (Ужгород).

Голи: Назаркевич, 16; Балаж, 71 – Шарабура, 45.

На 43 хв. Галик (СДЮШОР) не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Федак, Дуран – Шарабура.

СДЮШОР: І.Шош, С.Федак, В.Боднар, В.Дорунда, Ю.Назаркевич, Ю.Дрозд, С.Машталір (Д.Чегіль, 80+2), В.Дуран, В.Лебідь (М.Форкош, 78), В.Пінковський (М.Попша, 65) Б.Галик (І.Балаж, 64).
Тренер – Микола Фанта.

УФК-Карпати: О.Кучерявий, М.Колесник, Н.Калинчук, О.Медвєдєв, Є.Векляк, В.Погорілий (Д.Фролов, 23), Р.Литвин, А.Малецький (І.Родін, 68), А.Хоцяновський, М.Шарабура, А.Кулинин.
Тренер – Олег Родін.

Звітний матч був другим для команд у другому колі й першим цієї весни. Отож кожен із суперників особливо намагався показати себе з кращого боку. Крім того, львів’яни приїхали до Ужгорода в статусі лідера й прагнули зміцнити своє становище фаворита, а СДЮШОР перебувала на 6-му місці, тому сподівалася покращити власні позиції за рахунок, так би мовити, рідних стін.

Перший тайм розпочався з активних дій гостей. Ужгородці свідомо віддали перевагу грізному суперникові, сподіваючись на різкі контратаки, сповідуючи принцип: «Краще не кількість, а якість». У підсумку обійшли суперника за числом ударів у площину воріт. Власне, першими й відкрили рахунок. Уважно й холоднокровно діючи в захисті, шукали першої ж ліпшої нагоди для відповіді. І в одній із атак удало на другому поверсі зіграв Назаркевич та буквально перекинув м’яч у сітку воріт через воротаря галичан. Юрій незадовго до перепочинку міг і подвоїти перевагу, однак голкіпер карпатівців цього разу не підвів, парирувавши доволі непростий удар головою візаві з близької відстані.

Намагання ж гостей вирівняти ситуацію ні до чого не призвели: майже всі нанесені «постріли» пройшли повз ворота.

Після перерви спрацювало правило: не забиваєш ти – забивають тобі. На 43-й хвилині, коли один зі львівських футболістів підіграв собі рукою у власному карному майданчику, арбіт показав на 11-метрову позначку. Б.Галик узявся пробивати, однак вийшло це якось надто прогнозовано, тому воротар парирував загрозу. І тут же відповідь: скориставшись виконанням «стандарту», УФК зусиллями Шарабури відновив рівновагу – 1:1.

Здавалося, усе йде до нічиєї: обидва суперники ефективніше грали в захисті, ніж у нападі. Однак на 70-ій хвилині Машталір зробив небезпечну прострільну передачу, яка з третьої спроби таки завершилася влучним ударом: те, чого не змогли зробити партнери, довершив Балаж. Після чергового відскоку шкіряної кулі він досить ефектно поклав м’яч у нижній кут воріт.

Часу у львів’ян лишилося небагато, а господарі більше не припускалися фатальної помилки. Отже, 2:1 – лідер втрачає в Ужгороді очки.

М.Фанта, наставник команди СДЮШОР: «У грі хлопці віддавалися всі, тим більше, що приїхала команда в статусі лідера, до якої відібрані не просто кращі юнаки. Скажімо, якщо в нас переглядають 30 потенційних претендентів, то в УФК – 500. Отож колектив гостей добре вкомплектований в усіх ланках. Тим не менше, я перед грою просив хлопців добре поставитися до матчу, діяти максимально сконцентровано, сповна боротися в кожній мікродуелі. Тільки в такому разі можна досягти результату. Щастить, як відомо, сильнішим, і ми, очевидно, більше хотіли виграшу. Наступної суботи граємо в Івано-Франківську. Буде тяжко, бо господарі на грані вильоту, їм нічого втрачати. Однак, сподіваюся, перемога над «Карпатами» додасть нам упевненості».


Чемпіонат ДЮФЛ України: U-15. Група 4.

СДЮШОР (Ужгород) – УФК-Карпати (Львів) – 1:2

Ужгород. Стадіон «Спартак». 12 градусів. 150 глядачів.

Арбітр – М.Липко (Івано-Франківськ).
Асистенти – О.Года (Ужгород), М.Лялюк (Іршава).
Делегат – Ф.Варга (Ужгород).

Голи: Якоб, 61 – Дудинський, 33; Кормош, 54.

На 2 хв. Дудинський («УФК-Карпати») не реалізував пенальті (бокова стійка).

Попередження: Якоб – Слива.

СДЮШОР: М.Готра, І.Ільчук, М.Русин, В.Кормош, Н.Зінчук, Н.Пригара, В.Луців (Є.Мокар, 59), Т.Габовда (П.Луців, 70+4) Е.Ростока, Р.Якоб, О.Вамош.
Тренер – В’ячеслав Пінковський.
УФК-Карпати: Н.Харчук, О.Нестерук, П.Харжевський, В.Олексів, Р.Слива, О.Панчишин, І.Кормош, В.Рудюк, С.Демків (В.Руніч, 58), С.Дудинський, М.Піхоцький (Р.Равліковсьий, 70+4).
Тренер – Володимир Вільчинський.

Услід за старшими вийшли на поле «Спартака» й молодші за віком футболісти обох команд. У них теж напередодні зустрічі приблизно однаковими були турнірне становище, мотивація на матч.

Гра розпочалася з неприємностей для господарів: за порушення правил у карному майданчику арбітр призначив пенальті. Проте той день видався «непенальтійним», тільки цього разу ворота врятувала бокова стійка.

Із тривожного «дзвіночка» закарпатці висновків не зробили, отож пропустили двічі поспіль, фатально помилившись у захисті. Галичани в одному випадку продемонстрували високу індивідуальну майстерність, а в іншому вдало зіграли на випередження – 0:2.

Здавалося, у СДЮШОР уже не лишалося шансів, та на допомогу прийшли самі львів’яни. Вони так само зіграли неузгоджено на своїй половині поля, а на випередженні вдало показав себе Якоб – 1:2. Але як і в першому матчі, часу для того, щоб урятувати матч, лишилося небагато. Та й гості, упіймавши облизня, більш зосереджено діяли при захисті власних воріт. У підсумку й здобули перемогу.

В.Пінковський, наставник команди СДЮШОР: «Ми розпочали підготовку до весняної стадії ще після зимових канікул. Спочатку утягувальний період, а далі продовжили тренуватися за наміченими етапами. Хорошу роботу провели. Було важко: хлопці мали відчутні навантаження, але заплановане виконали. Щодо цієї гри, то десь, можливо, і хвилювалися: перший матч. До того ж приїхав сильний суперник, який минулого року виступав у фінальній частині. Але важливо, що є гра, створювали моменти. Готуємося до двох виїзних поєдинків. Із такими суперниками, як УФК, видно, над чим потрібно працювати. Насамперед ідеться про реалізацію й тактичну побудову в захисті, тому що припустилися двох фатальних помилок. Але це дитячий футбол. Перший гол забив індивідуально сильний гравець, обіграв трьох захисників, а в другому випадку не порозумілися захисник із воротарем. Спробуємо реабілітуватися на виїзді».

У цілому команди зіграли, що називається, «по-сусідськи»: що взяв один суперник, те відібрав інший.

*** Якщо ж підсумувати обидва матчі для закарпатців, то можна сказати й таке: хлопці старалися, однак із ними ще доведеться чимало попрацювати тренерам. Особливо в плані психології. Багатьом юним талантам потрібно засвоїти прописну істину: на мінімумі зусиль, на одному лише запальному куражі футболістом не станеш, а буде повсякденна праця – прийде й індивідуальне та командне зростання. Є ще час усе виправити.

Володимир Тарасюк




Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1373 | Додав: lobda | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: