Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Сенсація по-виноградівськи: як «Севлюш» в Ужгороді гостював (ФОТО)
19:43
Сенсація по-виноградівськи: як «Севлюш» в Ужгороді гостював (ФОТО)
У неділю, 21 червня, на стадіоні «Авангард» відбувся матч 8-го туру Чемпіонату області між ФК «Ужгород» та виноградівським «Севлюшем».

У неділю, 21 червня, на стадіоні «Авангард» відбувся матч 8-го туру Чемпіонату Закарпатської області між ФК «Ужгород» та виноградівським «Севлюшем».

Це вже третя зустріч колективів у календарному році, тому футболісти вже добре знали, до чого себе потрібно готувати та чого очікувати. «Севлюш» за підсумками двох поєдинків з «Ужгородом» у рамках Кубку області зарекомендував себе як цілком боєздатний та непоступливий клуб, який спроможний нав’язати боротьбу навіть лідеру чемпіонату.

«Ужгород», у свою чергу, поступово, але не без втрат (поразка у позаминулому турі від «Великої Бийгані» – прим. ред.) крокує до високих місць у чемпіонаті, тому право на помилку може повернутись для клубу з обласного центру великими проблемами. Забігаючи наперед, скажу, проблеми створили собі самі гравці ФК «Ужгород».

Перші хвилини матчу, як не дивно, перетворились у розвідку з боку обох команд. Частіше туди ходили господарі поля, однак без загострень. Так би мовити, заявити про свої наміри. Гості, насамперед, думали про надійну оборону, зрідка вибігаючи вперед зусиллями Мирослава Мудри, який то сам «навозить» суперника, то віддасть хорошу передачу на хід партнеру. Однак, й підопічні Білака не могли створити нічого конкретного.

Ближче до 10 хвилини почала потрохи вимальовуватись малюнок гри. «Ужгород» грав першим номером, намагаючись контролювати м’яч на чужій половині поля. Неабияких зусиль для цього докладала пара центрхавів – Кундрик – Вагін, розігруючи шкіряного по всій ширині поля. Виноградівці вперто відсиджувались на своїй половині, якісно руйнуючи атакувальні потуги опонентів.

Здавалось, повільно, але методично, «Ужгород» все-таки проб’є оборонні побудови футболістів з Виноградова, однак на 12 хвилині стався момент, який, на мою переконливу думку, морально підкосив підопічних Іваниці. Ніщо не віщувало проблем для ужгородців: нападник виноградівців, Владислав Панюта, отримав м’яч на фланзі. Довго не роздумуючи, гравець вирішив навісити до карного господарів, де, крім голкіпера та захисників «Ужгорода», нікого не було. Мирослав Лютнянський був першим на м’ячі, однак невдала спроба зафіксувати його, призвела до курйозного взяття воріт. Випустивши шкіряного з рук, Лютнянський втратив орієнтацію в просторі, чим скористався фланговий нападник гостей – Борис Ковня, який чатував на дальній штанзі. Нападник, без будь-якого спротиву з боку захисників, забиває у порожні ворота. 0:1 – як грім серед ясного неба застає гол «Севлюша» самовпевнених ужгородців.

Підопічні Іваниці побігли відіграватись. Хорошу можливість відновити нічийний результат мав Пиняшко, пробиваючи з гострого кута, однак Козар продемонстрував відмінну реакцію й нейтралізував небезпеку біля власних воріт.

Станом на 30 хвилину ужгородці повністю перехопили ініціативу, своїми швидкими атаками змушували суперника працювати на захист в поті чола. Було відчуття, що ось-ось ворота Козара відчують гіркий присмак пропущеного голу. Однак футбольні боги сьогодні були явно не на боці господарів поля. На 34 хвилині цього захоплюючого протистояння, «Севлюш», аби перевести дихання після задушливих атак «Ужгорода», виходить у атаку. Нічого особливого – простий позиційний наступ, якому було прогнозовано завершитись невдало. Однак, інші наміри мав центрбек виноградівців, Олександр Міца. Захисник, отримавши м’яч далеченько від володінь Лютнянського, вирішує розрядити свою гармату. До воріт було близько 35 метрів, однак це не стало на заваді шкіряному опинитись, рикошетом від штанги, у сітці воріт «Ужгорода». 0:2 – гол-шедевр Міци просто-напросто деморалізує підопічних Іваниці.

Відразу ж після пропущеного голу Іваниця вдається до тактичних змін, проводячи подвійну заміну. Поле покинули Кундрик і Скунзяк. Замість них «потоптати травичку» вийшли Тома та Бундаш. Такі тактичні маневри дещо змінювали схему ужгородців. Від збалансованих 4-5-1, колектив з міста над Ужем переходить на варіацію 4-1-4-1, що свідчить про яскраві атакуючі наміри. Така перестановка практично зразу почала приносити дивіденди. Юрій Тома заробив штрафний на підступах до карного гостей і узявся його виконувати. Прекрасним обвідним ударом Юрій цілив у ближній кут. На шляху до першого «ужгородського» голу стала найкраща подружка Козара – штанга.

Уже під завісу першої половини гри господарі створили ще один момент – цього разу забійний. Михайло Реплюк чудовим пасом за спини захисників «Севлюша» відправляє в прорив нестримного Тому, якому назустріч «на всіх парах» мчиться Козар. Голкіпер гостей вдало грає на виході, однак зафіксувати шкіряного йому не вдається. Цим люб’язно користується Бандурович, пробиваючи у порожні ворота. Точність підвела хавбека.

Другий тайм команди розпочали так само, як перший. Позиційна боротьба, купа єдиноборств – девіз першої десятихвилинки другої половини гри. Хлопці Іваниці ніяк не могли знайти свою гру. На противагу їм, виноградівці комфортно почували себе у чужих стінах. Перевага у два м’ячі вселяла спокій у дії гостей, які протягом тривалого відрізку часу без проблем відбивались від постійних наступів суперника. Звісно, інколи відверто щастило, однак у футболі завжди так – комусь таланить, а хтось переживає невдачу за невдачею.

Ближче до кінцівки матчу «Ужгород» почав створювати моменти. Двічі небезпечно пробивав головою Чумак після подач з кута поля. Мав прекрасну можливість, щоб відквитати один м’яч Бандурович, однак з вигідної позиції поцілив не у ворота, а у волейбольний майданчик, який знаходився поряд. Загрожував володінням Козара Тома, який, продемонструвавши філігранний дриблінг, пробивав з кількох метрів. Однак, удару забракло сил, які Юрій завзято вклав у свій спринтерський забіг. Тільки Мирославу Бундашу на 84 хвилині вдалось засмутити Козара, який сподівався відстояти «на нуль». Ветеран закарпатського футболу підкараулив ряд помилок виноградівських захисників, і точним ударом з 11 метрів дарує надію бодай на нічию для своїх партнерів.

Чесно кажучи, «нервовою» кінцівку матчу важко назвати. На назву «нервовий» претендував тільки один момент, який ніяк не впливав на результат. У жорстоку зіткненні виноградівець Артур Вайда завдає травми Івану Бандуровичу. Футболіст «Ужгорода» не зміг продовжити гру. А от Вайда отримав другий у матчі гірчичник і був вилучений з поля. Однак, чисельна перевага не зіграла «на руку» ужгородцям. За це слід подякувати підопічним Білака та самому головному тренеру «Севлюша», який на останніх хвилинах матчу почав проводити ряд тактичних замін, аби «вбити» кілька дорогоцінних секунд для ужгородців. У свою чергу, футболісти з Виноградова грамотно оборонялись, не даючи господарям по-справжньому зачепитись за нічийний результат.

1:2 – неочікувана перемога «Севлюша» ставить під питання чемпіонські амбіції ФК «Ужгород».


Арбітр: Юрій Шимон
Асистенти: Томаш Бабич, Валерій Шкура
4-й арбітр: Ілля Вовчанський
Делегат: Іван Головко

К-сть глядачів: 200

ФК «Ужгород» – ФК «Севлюш» – 1:2

Голи: Бундаш 84 – Ковня 12; Міца 34

«Ужгород»: Лютнянський, Смокоровський, Чумак, Куделко, Ковчар, Пиняшко, Вагін, Кундрик (Тома, 39), Бандурович (Котьо, 90+1), Реплюк, Скундзяк (Бундаш, 39)
Головний тренер: Михайло Іваниця

«Севлюш»: Козар, Міца, Ковня (Кочіш, 90+2), Чейпеш (Вашкеба, 73), Панюта (Ляхович, 61), Мудра (Чізмар 90+3), Шопота, Чонка, Жуков (Мешко, 81), Ломага, Вайда
Головний тренер: Іван Білак

Попередження: Смокоровський, Кундрик – Шопота, Ломага, Жуков, Вашкеба

Вилучення: Вайда (2 ЖК)
Аттіла Ерделі

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 967 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: