Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Сенсація в Хусті (ФОТО)
20:09
Сенсація в Хусті (ФОТО)
Місцева "Оболонь" зуміла дати бій грізному супернику із столиці.

Місцева "Оболонь" зуміла дати бій грізному супернику із столиці.

Перед грою однозначним фаворитом зустрічі вважався ФК «Ужгород». І не даремно, адже команда зі столиці Закарпаття укомплектована класними, технічними гравцями та досвідченим тренерським штабом на чолі з Михайлом Іваницею. Масла у вогонь додавав негативний результат останніх матчів ужгородців. Це означало, що права на помилку вже не залишається. Однак хустяни теж не могли так просто здатися на очах у рідної публіки.

Матч розпочався з розвідки. Обидві команди не спішили йти вперед, і боялися допустити бодай мінімальних помилок. Із 20-ї хвилини ФК «Ужгород» поступово заволодів територіальною перевагою. Дивним здався факт, що ужгородці маючи в своєму розпорядженні швидких та технічних гравців намагалися побудувати гру за рахунок довгих передач, а не грою в короткий та середній пас. А «Оболонь» за рахунок свого безмежного бажання з такою грою цілком справлялося.

У середині першого тайму нападник Ужгороду Іван Бандурович міг відкривати рахунок у матчі. Він з гострого кута пробив у ближній нижній кут воріт, але голкіпер господарів Ярослав Бучок успішно зреагував на цей удар. Декілька непоганих ударів із-за меж штрафного майданчика провів півзахисник гостей Юрій Шукаль. Хуст також не відсиджувався в обороні. Активним у центрі поля у складі господарів був граючий тренер Олександр Браєр. Він уміло та вчасно постачав нападників своїми точними передачами. Неозброєним оком було видно, що лівий захисник столичної команди Олександр Ковчар неодноразово провалювався. Цим вдало користувався крайній атакуючий півзахисник Ярослав Мадяр. Останній неодноразово обкрадав Ковчара і внаслідок цього створював небезпечні нагоди для своєї команди. Боротьбою та декількома напівмоментами з боку обох команд і закінчився перший тайм.

Другу половину гри гості з Ужгороду розпочали активно. Напевно, в перерві матчу у роздягальні гостей була серйозна розмова з тренерами команди. З початком другого тайму на полі з’явився один з найкращих нападників області Іван Скунзяк, покликаний для збільшення натиску на захист «Оболоні». Для збереження воріт «сухими», хустяни демонстрували надзвичайну силу волі і намагалися грати вище своїх можливостей. Це в них зрештою виходило.

Ситуація на полі була наступною: Ужгород намагався більше атакувати, а «Оболонь» побудувала свою гру на контратаках. До речі, вибігати у швидкі контратаки у господарів виходило дуже добре. За допомогою цього ужгородці успішно створювали передумови для взяття воріт, але на завершальній стадії їм щоразу не вистачало банальної холоднокровності. Василь Пиняшко, який вийшов на заміну у складі Ужгороду освіжив гру та додав креативності. Але навіть з цим неперевершений захист Хуста на чолі з капітаном команди Віктором Микуляком справлявся на відмінно.

У середині другої половини матчу команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Бандурович мав фантастичну нагоду для взяття воріт. Він із семи метрів розстрілював воротаря хустян. Але блискавична реакція Ярослава Бучка знову врятувала «Оболонь». Згодом момент змарнували господарі – правий півзахисник Ярослав Мадяр небезпечно пробивав у дальній кут воріт. Фортуна у цьому моменті була на боці Ужгороду, які дійсно намагалися вирвати перемогу, та гравці «Оболоні» бились за кожен м’яч і перемогти їх було надзвичайно важко.

І коли вже здавалося, що матч завершиться нічиєю. Сталося справжнє диво для господарів. Гравці Ужгороду майже всією командою побігли здобувати перемогу і забули про захист, чим вправно скористалися господарі. На 92-й хвилині матчу вони зразково вибігли в контратаку і вивели Браєра на побачення з Лютнянським. Той, пробігши 40 метрів відправив м’яч у ворота Ужгороду. Хустський стадіон вибухнув – атмосфера була фантастична. На цьому матч і завершився. Ось так, неймовірна самовіддача б’є клас.


Арбітр: Назар Дьордь
Асистенти арбітра: Головей Еміл, Рогач Ян
Делегат матчу: Попович Василь

Стадіон: «Карпати» Хуст. Глядачів 1 300.

ФК «Оболонь» Хуст – ФК «Ужгород» – 1:0

Голи: Браєр, 90+2.

«Оболонь»: Бучок Ярослав, Алексик Михайло, Браєр Олександр, Мадяр Ярослав, Микуляк Віктор, Міллер Віталій, Панця Сергій, Пилип Василь, Росоха Микола, Пилип Ігор, Симулик Віталій.
Запасні: Драгула Віктор, Пера Василь, Ізяник Василь, Макарусь Олександр, Хайнас Владислав.
Тренер: Браєр Олександр

«Ужгород»: Лютнянський Мирослав, Котьо Станіслав, Чумак Віктор, Куделко Василь, Ковчар Олександр, Реплюк Михайло, Вагін Ігор, Шукаль Юрій, Бандурович Іван, Кундрик Сергій, Бундаш Мирослав.
Запасні: Костюк Михайло, Пиняшко Василь, Гулович Мирон, Віщак Юрій, Скунзяк Іван.
Тренер: Іваниця Михайло

Попередження: Алексик Михайло, Браєр Олександр, Пиняшко Василь, Лютнянський Мирослав, Шукаль Юрій, Котьо Станіслав.

Олександр БОДНЯ, для lobda.at.ua

Фото Олександра Каражій

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1487 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: