Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Середнє» вщент розбило надії уболівальників «Бужори»
17:05
«Середнє» вщент розбило надії уболівальників «Бужори»
Як це відбулось можете довідатись у репортажі одного з найконкурентніших матчів 2-го туру вищої ліги Закарпаття в Іршаві.

«Середнє» вщент розбило надії уболівальників «Бужори» У першому домашньому двобої нового чемпіонату третя за силою команда (після «Мункача» та «Поляни») Центрального Закарпаття 2015-го року та першої третини 2016-го року «Бужора» приймала один із трьох кращих колективів Західного Закарпаття першої третини 2016-го року «Середнє». Такий очний двобій міг дати відповідь яка з двох вищезазначених частин «Срібної Землі» краще прогресує в грі мільйонів.

Сам матч хоча й пройшов за майже рівного володіння м’ячем, та як найкраще сказати у таких випадках:  «Бужора» атакувала, а «Середнє» забивало. Інтрига трималась до другого голу.

Перші п’ять хвилин йшла позиційна боротьба на підступах до штрафних майданчиків, а далі в господарів стався провал центру захисту, внаслідок якого опоненти протягом хвилини тричі розстрілювали Ігнатишина. Перший удар Жаренка, з 14-ти метрів у дальній лівий кут, воротар відбив. На добивання підбіг Соскида й двічі додавав м’яч у той же кут. Якщо на перший з них Ігнатишин зреагував, то після другого був змушений виймати круглого з сітки – 1:0. Що робили під час такої цілої вічності захисники знають тільки вони самі.

Салатово-сині відповіли на 11-й хвилині, коли на завершенні атаки правим флангом заробили право на штрафний. Глеба навісив у карну зону, а Довгінко головою скорегував м’яч над поперечиною. Ще гостріше було через чотири хвилини. Комбінацію тим же флангом розіграли Глеба, Горзов та Ільницький. Іван завершив атакувальну дію ударом у сантиметрах над поперечиною.

Далі середнянці з допомогою пресингу збили атакувальний порив опонентів і змусили їх втрачати м’яч. Одна з таких обрізок в центрі завершилась тим, що Дуран вирізав передачу з лівого флангу на правий край штрафного майданчика, а Жаренко з ходу вколотив круглого в ближній кут, забивши гол-красень – 2:0.

Через чотири хвилини вчергове загострили ситуацію правим флангом два Івани – Ільницький та Довгінко, які розіграли комбінацію в один дотик. Її влучним ударом завершив перший з них. Мучичка зреагував.

У другому таймі гості продовжили грати в своє задоволення, а іршавці намагались знайти хоч якісь шпарини в досить надійних захисних редутах жовто-синіх. На 51-й хвилині на завершенні атаки лівим флангом Ільницький знову влучно пробив із передачі Довгінка. Воротар вдало обрав позицію й заволодів м’ячем. Середнянці продовжували доводити до інфарктного стану місцевих фанів своїми прострілами з лівого флангу. Після однієї з передач Жаренка, з лівого краю штрафної на правий край воротарського майданчика, Соскида на 54-й хвилині міг переправляти круглого в сітку, та не зміг як слід влучити по ньому. Та вже за мить стався черговий провал центру захисту «Бужори», яким сповна скористався Жаренко. Ударом з 12-ти метрів Іван спрямував круглого точно під праву стійку, без шансів для воротаря – 3:0.

На 60-й хвилині Симканич заробив і пробив штрафний удар. М’яч рикошетом від стінки полетів над поперечиною. Через 6 та 10 хвилин відбулись ще два простріли з флангів. На черговий простріл зліва від Соскиди підключився опорний півзахисник Гальчак, який із 8-ми метрів пробив повз праву стійку, а простріл Жаренка з вигідної позиції не зміг замкнути Соскида.

На 74-й хвилині слаломний забіг по центру влаштував Михайло Брич, який фінтами залишив позаду кількох гравців і віддав на Бровді, та від того захисники винесли круглого. Утім, атака продовжилась і завершилась новою спробою удару від того ж гравця. Цього разу Іван сильно приклався під поперечину. Мучичка в стрибку відбив, продемонструвавши свій кращий сейв. Через 10 хвилин Петер навісив зі штрафного з правого флангу в карну зону, а Симканич ударом головою цілив у праву дев’ятку, та круглий полетів над поперечиною.     

Перемога з найбільшою, для підопічних Дьордя в цьому сезоні, різницею в рахунку дозволила їм сповна реваншуватись за минулорічну сенсаційну поразку в останньому турі чемпіонату Закарпаття на цьому ж стадіоні.   
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Василь Готько та Крістіан Ліб
Делегат ФФЗ – Василь Козик 
 
м. Іршава, стадіон «Бужора», +15 градусів, хмарно, дощ, 500 глядачів,
 
«Бужора» Іршава – «Середнє» – 0:3

Голи: Соскида, 4,  Жеренко, 32, 55.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Петро Попюрканич, Ярослав Сухан, Юрій Глеба (Михайло Бідзіля, 82), Ярослав Боднар, Василь Симканич, Іван Ільницький, Ярослав Горзов (Михайло Брич, 60), Рудольф Петер, Іван Козуб (Іван Бровді, 46), Іван Довгінко (Юрій Брич, 55),
Запасні: Василь Стільник, Олександр Совтан, Василь Ільницький, Мирослав Ломага,
Тренер – Олександр Дякулич,

«Середнє»: Євген Мучичка (Михайло Костюк, 85), Анатолій Гаврилешко, Руслан Соскида (Максим Климпуш, 70), Олександр Пахомов, Володимир Дуран (Олександр Мадяр, 85), Мирон Гулович, Микита Гальчак (Назар Слободян, 70), Іван Жаренко, Крістіан Сегедій, Василь Беца, Андрій Лазар.
Запасні: Андріан Лінтур, Іван Русин, Михайло Стегура.
Тренер – Вадим Дьордь.

Попередження: Гальчак, 41.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
                                                   
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1264 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: