Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Середнянське вино міцніше за пиво з Хуста (ФОТО)
14:05
Середнянське вино міцніше за пиво з Хуста (ФОТО)
Про це можна пересвідчитись із нашого репортажа про перенесений матч 8-го туру в місті над Тисою та Рікою.

Середнянське вино міцніше за пиво з Хуста (ФОТО) Поєдинок пройшов за незначної переваги господарів у володінні м’ячем, однак сценарій подій на полі писався на Заході Закарпаття.  Уже на 8-й хвилині гостям вдалась ефектна швидка атака лівим флангом зі зміщенням до центру. Стегура віддав на Дрозда, а Юрій середнім пасом знайшов Нурієва. Анатолій короткою передачею відшукав на лівому краї штрафного майданчика Жаренка. Іван змістився до одинадцятиметрової позначки й скинув під удар Беці, який з ходу пробив трохи вище поперечини.

Господарі багато атакували позиційно, але робили це досить повільно, що дозволяло їх опонентам закривати оперетивний простір для просування до воріт.

Так чи інакше, та першу загрозу «Вурста і компанія» створили аж на 16-й хвилині. На завершенні атаки по центру, зі зміщенням до лівого флангу, Микола Пилип заробив право на кутовий. Браєр з лівого кута прострілив на протилежний край штрафного майданчика. Микуляк з льоту влучив у правий, вільний від воротаря, кут. Та на шляху круглого, в двох-трьох метрах від лінії воріт, опинились троє опонентів, які зробили зі своїх ніг своєрідний частокіл, через який м’ячу було годі проштовхатись.

Через шість хвилин на завершенні атаки по центру зі зміщенням до лівого флангу Беца віддав на Лендєла на вихід на воротаря, та Бучок самовіддано кинувся в ноги й врятував свою команду від потенційного взяття воріт. Ще небезпечніше було на 36-й хвилині, коли середнянці втекли в контратаку по центру. Нурієв віддав на Гуловича, а Мирон знайшов на правому краї штрафного майданчика Бецу. Василь прострілив на лінію воротарського майданчика, куди на вбивчу ударну позицію, на крейсерській швидкості, вривався Жаренко, та Іван не зміг як слід поробити й врятував опонентів від вірного голу.

Трохи згодом нова атака віялом, з поступовим зміщенням з правого флангу на лівий край штрафного майданчика. Її вдалим відбором розпочав Септа, який віддав на Стегуру. Михайло далі знайшов вільного Жаренка, а Іван коротко віддав на Лендєла. Сергій наважився на обвідний удар із досить гострого кута й влучив точно під дальню праву стійку – 1:0.

Через дві хвилини Нурієв асистував Жаренку, який пробив з 20-ти метрів під ліву стійку. Бучок у падінні відбив цей постріл. На 43-й хвилині господарі, за наслідками атаки лівим флангом, мали дуже хорошу можливість відновити паритет. На її завершенні Браєр прострілив на ближню стійку на Миколу Пилипа, а той у шаленій боротьбі з Септою зміг перевести на праву стійку на Попа. Та в момент коли Михайло почав робити рух, щоб із вбивчої позиції вколотити круглого, м’яч від нього з-під ноги в пожежному режимі виніс Гулович, зберігши для своєї команди переможний рахунок першого тайму.

Не встигли команди вийти на поле на другий тайм, як рахунок змінив свій вигляд. Спрацювала чергова діагональ із правого флангу, яких до цього Стегура та Нурієв виконали чимало. За її наслідками м’яч на лівому краї воротарського майданчика знайшов Жаренка й центрфорвард вколотив круглого під дальню праву стійку – 2:0. Через дві хвилини на обвідний удар Вурсти зі штрафного з 20-ти метрів зреагував Мучичка.

На 58-й хвилині простріл Мадяра з правого флангу на ближній край воротарського майданчика ударом повз праву стійку замкнув Беца. Та одна з наступних атак по центру все ж завершилась взяттям воріт. На її фініші Сегедій із допомогою дриблінгу зібрав на собі кількох опонентів і віддав трохи направо на вільного Жаренка, а той ударом з 14-ти метрів спрямував круглого під ближню стійку – 3:0.

Через чотири хвилини, після ще одного прориву по центру, рахунок міг зрости до непристойного. Стегура віддав у штрафний майданчик на вільного Сегедія, а Крістіан відірвався від опонентів й обіграв воротаря. Після цього йому залишалось просто влучити в браму, та він на диво не зміг цього зробити, спрямувавши круглого в сантиметрах від лівої стійки. Після цього спрацювало правило про «Не забиваєш ти…», коли господарі прорвались по центру зі зміщенням до лівого флангу. Браєр прострілив на ближню стійку, а Вурста підкорегував політ м’яча під поперечину – 3:1.

На 87-й хвилині господарі могли скоротити рахунок до мінімуму, коли Барна прострілив із лівого флангу, а Міллер прийняв на груди й другим дотиком з льоту пробив над лівою дев’яткою.

Перемога виводить середнянців до провідного квартету й дозволяє їм в хорошому гуморі їхати на ще важчий двобій у Берегово. Пивоварам же буде дуже важко реабілітуватись у наступній грі в Мукачеві проти місцевого «Мункача». Та в Закарпатті є таке слово «мусай» і вони будуть боротись хоча б за нічию.                
 
P.S. Журналіст нашого сайту вже не вперше чує відмову щодо надання протоколів матчу. Складається неоднозначне враження стосовно їх прозорості! Чи то ми комусь допекли, але за словами представників ФФЗ протоколи з ігор обласного чемпіонату може взяти будь-хто, не говорячи вже про представників мас-медіа.


м. Хуст, стадіон «Карпати», 150 глядачів
 
«Оболонь» Хуст – «Cереднє» – 1:3

Голи: Вурста, 75 – Лендєл, 39, Жаренко, 47, 66.

«Оболонь»: Ярослав Бучок, Олександр Браєр, Віктор Микуляк, Віталій Міллер, Йосип Мункачі, Річард Петрушко, Василь Пилип, Ігор Пилип, Микола Пилип (Даніель Барна, 46), Микола Вурста, Михайло Поп.
Запасні: Віталій Ерфан, Михайло Алексик, Сергій Панця, Роберт Пилип, Тарас Форкавець.
Тренер – Олександр Браєр.

«Середнє»: Євген Мучичка, Мирон Гулович, Олександр Септа, Юрій Дрозд, Олександр Пахомов, Василь Беца, Андрій Лазар, Сергій Лендєл (Крістіан Сегедій, 46), Анатолій Нурієв, Михайло Стегура (Віктор Довганюк, 86), Іван Жаренко (Назарій Слободян, 90).
Запасні: Михайло Костюк, Руслан Соскида, Олександр Мадяр, Микита Гальчак.
Тренер – Вадим Дьордь.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1368 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: