Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Севлюш" починає реабілітовуватись за фінал
14:07
"Севлюш" починає реабілітовуватись за фінал
Про центральну битву титанів вищої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

До цього матчу команди підійшли в різному настрої. Середнянці успішно стартували в чемпіонаті й були налаштовані дуже рішуче продовжити переможну серію. Подразник був ще той – клуб, якому підопічні Варги в цьому році програли вже тричі – у фіналі зимової першості та двічі в півфіналі кубка. Із огляду на це, мотивація в парубків із Західного Закарпаття на 3-й тур була величезною й вони показали, що прогресують із дня на день.
 
«Севлюш» мало того, що не надто впевнено стартував у чемпіонаті Закарпаття та програв у фіналі Кубка Закарпаття, то ще й отримав свою порцію, десь занадто перебільшеної, критики в соціальних мережах, де чимало «письменників» апелювали, що треба повертати своїх вихованців, що все пропало й взагалі де Іван Білак і чому не він програв «Минаю»? Мені особисто довелось коментувати фінал цих двох гідних один одного опонентів. В їх складі є добротні гравці такі як Минайленко (екс-гравець «Говерли» U21 й вихованець школи українського «Дніпра»), Образцов (екс-гравець білоруського «Дніпра» з Могилева) та Василь Беца (вихованець ужгородського СДЮСШОР та екс-гравець ужгородської «Говерли» U21). І це тільки три гравці, які руйнували атаки «Севлюша» в фіналі. Той матч тренерський штаб виноградівців програв тактично, бо намагався грати в звичному атакувальному ключі, а слід було будь-якими засобами відслідкувати справи в опонента й вибрати окрему тактику на «Минай», думаю з великим акцентом на захист.
 
Чи зробили висновки «Чонка і компанія» мало показати 14-е травня. Як і попередній матч «Севлюша», протистояння з «Середнім» розпочалось у в’язкій боротьбі. Та цього разу ми побачили більш насичений захист виноградівців. Зокрема повернувся в основу Андрій Ломага, без якого в минулому році було важко уявити команду з Виноградова, а атакувальні гравці Чедрик та Ковня чекали на свій шанс на лавці запасних. І це не означає, що вони слабші за тих, що вийшли. Просто тренери обрали тактику на гру, де вони згодилися б пізніше. Ломага, якому було що доводити, не біг так часто вперед, а був змушений зміщатись у центр захисту на допомогу Микуляку й Чумаку, яким було важко протистояти стрімким Ковчару, Шведюку, Бако та Качуру. Бандурович також не кидав своїх партнерів і часто опинявся на позиції останнього захисника.
 
Гольових нагод було небагато. На 16-й хвилині Ковтун завершив атаку лівим флангом ударом в дальній нижній кут, та Кучінка, який закривав ближню частину брами, якимось дивом зумів відбити м’яч ногою й врятував своїх від голу. Через п’ять хвилин Шведюк влучив у лівий верхній кут, без особливих шансів для Гринишина на відбиття. Та цього разу господарів від голу врятувала хрестовина воріт. По ходу тайму виноградівці фолами вивели з гри одного з ключових середнянських нападників – Качура, що змусило Василя Варгу зняти Івана й вносити корективи в склад своєї команди.
 
Другий тайм був також досить рівним щодо володіння м’ячем, та на це вплинув рахунок, який змінив одну зі своїх цифр. Уболівальники підганяли господарів й ті, підсилені Чедриком, почали частіше йти вперед. Михайло вдало увійшов у гру, створив чимало проблем захисту опонентів і тим самим надав для Луці, за яким до перерви слідкувало по два-три опоненти, більше простору. Могли білі забити й зі стандарту, коли Микуляк зі штрафного з лівого флангу пробив низом зовсім поруч із дальньою стійкою.
 
А от молодий вихованець виноградівського футболу Орос, хоча й додав своїм фізичних сил, та кілька разів обрізався в метрах 35-ти – 40-ка від своїх воріт, змушуючи партнерів віддати останні сили, щоб ліквідувати небезпеку від Рацина, Шведюка, Нурієва та Гуловича. Саме Анатолій, який до слова грав із заклеєним скетчем коліном, та Мирон були чи не кращими у гостей у таймі другому. Найкращу нагоду гості втратили в середині тайму, коли Ковчар, Шведюк, Бако та Гулович створили справжню пожежу рівноцінну тій, яка була в кубковому фіналі. Та цього разу Микуляк, Ломага та Гринишин зробили все, що могли, щоб не відбувся гол. Долаючи їх шалений опір Нурієв зумів пробити з досить важкого становища й влучив у ліву стійку. Від неї круглий зрикошетив у стійку праву й далі Віталій мертво накрив м’яч від кількох суперників, які набігали, щоб додати його в сітку.
 
Через кілька хвилин щось схоже сталось біля протилежних воріт. Знову м’яч зупинила ліва стійка, та цього разу Луця зумів додати круглого в сітку й потрапив у обійми партнерів – 1:0. Надалі гості змогли перехопити контроль над м’ячем і виноградівці були змушені повернутись до більш насиченої захисної моделі гри з використанням Жукова, що вийшов у другому таймі. Також непогано увійшов у гру юний Котляр, який змушував суперників озиратись на свої тили й кілька разів тікав у прорив лівим краєм та по центру.

Навіть додані Митровським шість з половиною хвилин не дозволили гостям уникнути четвертої кряду поразки від «Севлюша» й втрати перших очок у чемпіонаті. Крім того виноградівці обійшли середнянців у таблиці й вперше в цьому сезоні піднялись до двійки лідерів. Та далі на підопічних Талабірчука вже у суботу 20-го травня очікує виїзд до майже непереможних у рідних стінах «Вільхівців». У «Середнього» в цей же день буде хороша нагода повернути втрачені позиції за наслідками домашнього протистояння з новачком еліт-ліги – «Карпатами».
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Денис Дудаш
Делегат ФФЗ – Йосип Шитєв
 
м. Виноградів, стадіон «Юність», 500 глядачів, ясно
 
«Севлюш» Виноградів – «Середнє» – 1:0 (0:0)
 
Гол: Луця, 75.
 
«Севлюш»: Віталій Гринишин, Віктор Чумак, Іван Бандурович, Василь Вашкеба, Михайло Реплюк, Віктор Микуляк, Юрій Чонка, Денис Ребрик, Василь Луця, Андрій Ломага, Василь Ковтун.
Запасні: Юрій Славік, Дмитро Жуков, Роман Орос, Михайло Чедрик, Борис Ковня, Богдан Котляр.
Начальник команди – Володимир Талабірчук.
 
«Середнє»: Павло Кучінка, Олександр Ковчар, Сергій Кундрик, Станіслав Котьо, Василь Горський, Василь Дрозд, Дмитро Рацин, Олександр Бако, Олексій Хоменко, Олексій-Павло Шведюк, Іван Качур.
Запасні: Михайло Костюк, Анатолій Нурієв, Мирон Гулович, Василь Куделко, Василь Якима, Михайло Стегура, Мирослав Бундаш.
Тренер – Василь Варга,
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на сторінці ФК "Севлюш" Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1382 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: