Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Севлюш» втрачає очки у Довгому
21:13
«Севлюш» втрачає очки у Довгому
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 19-го туру між «Боржавою» з Довгого та виноградівським «Севлюшем».

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 19-го туру між «Боржавою» з Довгого та виноградівським «Севлюшем».

Цей двобій мав бути доволі конкурентним. У вболівальників у пам'яті ще не стерлись події 14-го туру, коли виноградівці поступаючись у рахунку змогли зробити шалений камбек.

Виноградівцям, щоб залишитись у боротьбі за нагороди, ні за яких обставин не можна було пропускати і бажано забити швидкий гол. Та довжанці, які ведуть свою заочну принципову боротьбу з «Бужорою» за звання кращого футбольного клубу Іршавщини, не хотіли здаватись на милість переможцям і зробили все, щоб залишити свої ворота якомога довше на замку.

Виноградівці хоча й мали зі старту невелику перевагу з володіння м'ячем, та круглий у площину не йшов. Центральні захисники Боднар та Каганець вміло нейтралізовували навіси, перехоплювали низові передачі та заблокували спробу удару від Логойди. Після пострілу Еріка Віщака м'яч полетів над поперечиною. Ненадійними залишались фланги, через які продирались швидкі флангові гравці «Севлюша». У довжанців запам'яталась атака по центру, яку міг завершити Остафійчук, та його на якусь мить випередив Козар.

Середина тайму пройшла на зустрічних курсах у форматі: «Дві атаки гостей на одну контру від господарів». На 16-й хвилині м'яч нарешті потрапив у площину воріт. Та удар Чедрика був не тієї сили, щоб здивувати Козара. Виноградівці відповіли ефектною комбінацією. Після навісу з кутового з правого флангу від Мешка, Ерік Віщак головою скинув м'яч Мудрі, а Мирослав завершив її ударом через себе. На щастя для Гази м'яч полетів поруч зі стійкою. На 18-й хвилині влучили в браму й гості, коли Ерік Віщак замкнув простріл від Мешка з лівого флангу, та Газа продемонстрував реакцію. Далі було затишшя. Команди вели тактичну боротьбу за центр поля. Першими прокинулись господарі, які згадали про навісні передачі. Після однієї з них Чедрик двічі пробивав. Перший постріл заблоковали захисники, а після другого шкіряний снаряд полетів поруч зі стійкою. Завершилась середина тайму влучним, та не надто сильним, ударом від Чонки, на який зреагував воротар.

У кінці тайму господарі, за рахунок жорсткого пресингу, трохи перехопили ініціативу і отримали перевагу за ударами – 2:1. Спочатку Остафійчук завершив атаку по центру пострілом у правий кут. Козар змістився і забрав круглого. Далі Чедрик, на завершенні атаки лівим флангом, залишив «з носом» Логойду і влучно пробив. Козар зіграв надійно.

Стало зрозуміло: «Хто заб'є гол на старті другої половини – переможе». У іншому випадку гольової засухи майже не уникнути. Саме з цієї причини початок другого тайму став найцікавішим відрізком. На 49-й хвилині було дуже небезпечно біля воріт господарів, коли Чонка звільнився від опіки Каганця і прицільним пострілом у лівий кут замкнув простріл з правого флангу від «живчика» Мудри. Газа безпорадно спостерігав як м'яч пролетів в сантиметрах від стійки. Господарі відповіли влучним ударом головою від Ганчича, який замкнув навіс із лівого флангу. Козар вчасно змістився і забрав круглого до рук. Ще за мить, на завершенні атаки по центру, Чедрик впритул розстрілював воротаря «Севлюша», який цього разу відпрацював на всі сто відсотків.

Середина тайму хоча й пройшла за переваги гостей, та в їх діях почала з'являтись нервовість. Підтвердила це 65 хвилина, коли Мешко прострілив у штрафний майданчик на вільного Віщака. Та Ерік, перебуваючи на вбивчій позиції «Вибирай будь-який кут!», заплутався в м'ячі. Цим скористались Каганець та Боднар, які закрили можливість для удару.

Через дві хвилини з 20-ти метрів влучно пробив Ломага. Газа на висоті. Білак не витримав і випустив бадьорого Єжова. Через три хвилини це дало незначний ефект. Триходівка по центру, за участю Мудри, Чонки та Єжова завершилась тим, що останній перекинув воротаря і м'яч залетів у сітку. Та за мить до цього піднявся прапорець від Бабича. Це настільки вразило гостей, що вони до завершення гри дорікали Томашу за його миттєвий флагшток. На ще один удар від Чонки зреагував воротар. Кінець тайму виноградівці провели в атаках, в проміжках між якими отримали зустрічні контри. Каганець і компанія часом відверто не встигали за Мудрою, Єжовим та Чонкою. На щастя для господарів виноградівці залишили реалізацію на рідній «Юності». На 77-й хвилині, після удару Мудри в лівий кут, Газа перевів м'яч на кутовий. Ще через дві хвилини Чонка гостро прострілив на Єжова, та в того удар вийшов тренувальним. Ще через три хвилини Мудр мав вихід один-в-один на воротаря. Мирослав перекидав Газу, та Дмитро неймовірним рухом зачепив м'яч. Той суттєво зменшив швидкість і дозволив голкіперу винести себе на кутовий.

У довжанців запам'ятались удар зльоту від Сухана та постріл від Ганчича, яким бракувало влучності. У решті епізодів надійно грали Міца та Шопота, які бігали за Чедриком, як тінь за песиком у відомій казці. На 89-й хвилині Єжов, на завершенні атаки лівим флангом, прицільно пробив з-під Каганця у правий кут. Газа спостерігав за м'ячем тільки поглядом. Та стійка стала на шляху м'яча і врятувала для довжанців заліковий бал.

«Боржава» Довге – «Бужора» Іршава – 0:0 (0:0)

«Боржава»: Дмитро Газа, Василь Боднар, Михайло Якуб (Дмитро Бисьмак, 83), Юрій Каганець, Ярослав Сухан, Олександр Скакун, Василь Керечанин (Василь Пилип, 46), Олексій Остафійчук, Віктор Ганчич, Сергій Повхан, Михайло Чедрик

«Севлюш»: Василь Козар, Василь Симканич, Себастьян Шопота, Олександр Міца, Віталій Чейпеш, Мирослав Мудра, Юрій Мешко, Юрій Чонка, Олександр Логойда, Ерік Віщак (Юрій Єжов, 68), Андрій Ломага

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1052 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: