Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Севлюш" здобуває Суперкубок Закарпаття (ФОТО)
17:10
"Севлюш" здобуває Суперкубок Закарпаття (ФОТО)
В останній грі сезону підопічні Білака здобувають свій перший трофей у цьому році.

Ужгородці та виноградівці вже п’ятий раз зустрічаються в цьому році, щоб розіграти ще один трофей. В день гри температура впала майже до нуля і впродовж другого тайму йшов сніг. Саме поле свалявського стадіону було досить важким, що не дивно як для цієї пори року.

Склад команд, у порівнянні з останньою їхньою зустріччю у чемпіонаті практично не змінився, в Ужгорода був відсутній травмований Реплюк, у Севлюша замість Шопоти вийшов Остафійчук. З початком гри номінальні гості організували декілька гострих атак. В ході одної з них Гегедош навісив зі штрафного з правого краю, а Ряшко пробив з семи метрів над воротами. Двічі виривався на ворота моторний Пиняшко та в обох випадках Гринишин вдало грав на виході і забирав шкіряного.

Севлюшці перший удар завдали на 14-ій хвилині, коли Пуканич вистрілив з 25 метрів, але позв рамку. За три хвилини Ребрик добряче приклався вже з 22 метрів, Лютнянський впіймав. Ужгородці більше контролювали м’яч і атакували більш позиційно. Гегедош навісив з правого флангу, а Горський на дальній стійці пробивав головою та голкіпер правильно обрав позицію і забрав круглого. Надалі команди грали досить обережно, без значних загострень.

У другій половині матчу підопічні Білака вирівняли становище на полі. Та досить часто єдиний нападник Ребрик опинявся без підтримки попереду і змушений був грати назад. Натомість захист жовто-чорних перехоплював всі довгі передачі на швидкісних Гегедоша та Пиняшка.

На 54-ій хвилині Гегедош продавив Вайду, обійшов Ловску і опинившись перед воротарем перекинув і його, і ворота. Це був один з двох найреальніших нагод Ужгорода. Підопічні Шанти намагались потривожити Гринишина дальніми ударами, але Бако та Ряшку бракувало точності. Футболісти жорстко зустрічали один одного, було багато єдиноборств в середині поля.

Коли до завершення матчу залишалось менше п’ятнадцяти хвилин виноградівці мали мінімум двічі забивати. Пуканич зі штрафного з 20 метрів поцілив у ближню дев’ятку та Лютнянський у стрибку врятував свої ворота. За мить чергова атака Севлюша, Ковня відкинув під удар Чонці і Юрій з 19 метрів влучає у стійку.

Останній невикористаний момент був за ужгородцями. Гегедош прострілив справа, а Пиняшко з восьми метрів розстрілював ворота та Гринишин грає надійно. Відтак в основний час команди зіграли внічию і їх очікувала серія пенальті.

Першими били севлюшці – Ребрик паненкою забиває перший гол - 1:0. Ряшко також б’є точно – 1:1. Пуканич реалізовує свій удар – 2:1. До удару Веселовського Гринишин дотягнувся, але не відбив – 2:2. Чонка забиває третій одинадцятиметровий – 3:2. Куделко не зміг переграти Гринишина, який відбив круглого у правому куті – 3:2. Жуков забиває і збільшує відрив у серії – 4:2. Бако пробиває прицільно – 4:3. Удар Ловски міг стати переможним та Лютнянський відбив у правому куті – 4:3. Та за мить Гегедош також б’є у правий бік і Гринишин вдруге відбиває пенальті.     

В ході церемонії нагородження було вручено нагороди кращим гравцям матчу в складі обох команд: в Ужгорода – Мирослав Лютнянський, у Севлюша – Артур Вайда.

Севлюш вперше в історії завойовує Суперкубок Закарпаття і завершує ігровий рік на мажорній ноті. Ужгородці вдруге поспіль упускають цей трофей у серії пенальті.
 

Арбітр – Ярослав Козик
Асистенти – Сергій Наскалов, Маряна Сухан
4-й арбітр – Михайло Райда
 
м. Свалява, стадіон «Авангард», глядачів 400
 
ФК «Севлюш» - ФК «Ужгород» 0:0 (по пен. 4:3)
 
ФК «Севлюш» (Виноградів): Віталій Гринишин, Ігор Ловска, Василь Вашкеба, Артур Вайда, Андрій Ломага (Дмитро Жуков, 57), Адріан Пуканич, Юрій Мешко (Борис Ковня, 71), Віталій Чейпеш, Олексій Остафійчук, Юрій Чонка, Денис Ребрик.
Запасні: Роман Гобона, Себастіан Шопота, Ерік Віщак, Микола Ляхович, Василь Козар. 
Тренер – Іван Білак.

ФК «Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Павло Оржаховський (Олександр Ковчар 57), Василь Куделко, Станіслав Котьо, Віктор Ряшко, Іван Бандурович, Микола Ількович  Василь Горський (Вадим Веселовський, 74), Євген Добровольський (Олександр Бако, 53), Василь Пиняшко, Роберт Гегедош.
Запасні: Ерік Гречка, Михайло Реплюк, Роман Білінський.
Тренер – Іван Шанта. 

Попередження: Горський, 27, Гегедош, 61, Ількович, 76.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 4006 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Artur84  
0
Вітання Севлюшу, молодці......

الاسم *:
Email *:
كود *: