Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Севлюш" здолав "Дийдо" у його логові (ФОТО)
21:59
"Севлюш" здолав "Дийдо" у його логові (ФОТО)
У поєдинку 18 туру у с. Дийда однойменна команда граючи у більшості поступилася виноградівському "Севлюшу".

Про принциповість цього матчу годі було й казати. Команд розділяли якісь три пункти. У випадку перемоги гостей - вони наздоганяли б сьогоднішнього опонента у турнірній таблиці та продовжили вести боротьбу за "золоті" нагороди чемпіонату. У випадку "вікторії" футболістів "Дийдо" - вони б забезпечили собі комфортний відрив від прямого конкурента, який, прямо таки, "дихав у спину", та й, зрештою, допомогли б іншим суперникам за чемпіонство відсіяти зайвий баласт.

Проте, не вийшло. "Севлюш" вкотре довів серйозність своїх намірів у боротьбі за найвищі нагороди.

Вже з перших хвилин матчу на полі царювала цупка боротьба за кожен клаптик. Виноградівці почали дещо активніше, розраховуючи на стартовий забитий м’яч. Найближчим до реалізації поставленої цілі був, як не дивно, Юрій Чонка. Уже у першій реальній атаці він, опинившись на межі штрафної без особливої опіки, гостро пробивав зі своєї улюбленої лівої. Цього разу вище воріт.

Через кілька хвилин, той таки, Чонка жонглюючи круглим елегантно розібрався відразу з двома захисниками. Їм нічого не залишалось як фолити у кількох метрах від штрафної. Сам потерпілий і виконав стандарт. Цілив у кут, який, щоправда, прикривав голкіпер. Юрій Славік, не без проблем, впорався з потужним пострілом диспетчера "Севлюша".

Згодом, футболісти "Дийдо" відповіли тим же. Зі стандарту пробивав Габор Кемень, який теж робив ставку на голкіперський кут, проте вже за допомогою підкрутки. Кіпер перевів на кутовий.

Наступний момент створили виноградівці. Мирослав Мудра небезпечно пробивав після пасу Чонки. Не вистачило зовсім трохи аби відкрити рахунок.

Та це був тільки "тривожний дзвіночок", оскільки уже у наступному епізоді гості забили. Швидка атака "Севлюша" закінчилася успішним ударом у нижній кут воріт. Здавалося б, останній пас був не надто вдалим і захисники нівелюють загрозу від своїх воріт. Але на підбиранні першим був Юрій Чонка - воротар безсилий - 0:1.

Після забитого м’яча градус гри аж ніяк не впав. Навпаки, напруга тільки збільшувалась і ситуація на футбольному полі докорінно змінилась. Все тому, що швидка атака футболістів "Дийдо" закінчилась призначенням небезпечного штрафного, та ще й, на додачу, вилученням оборонця "Севлюша" Андрія Ломаги. Позбавлення суперника очевидної гольової можливості - так розцінив дії оборонця рефері Михайло Митровський.

Сталося це на 28 хвилині. Тому зрозуміло, що виноградівці після такого були змушені віддати ініціативу. Але, навіть, у меншості їм вдавалось небезпечно контратакувати.

Зрівнювати рахунок неодноразово могли гравці "Дийдо". Так, в одній з таких атак м’яч, навіть зачепив стійку воріт. Розпочиналось все з лівого флангу. Пас у центр на вільного Ференца Барту, який завдав удару на виконання. Та крім схвильованих вигуків цей епізод нічим ефективним не закінчився.

Що парадоксально, ближче до завершення першої половини гості, навіть, більше загрожували воротам суперника. Проте свисток рефері на перерву означав, що виноградівцям доведеться докласти титанічних зусиль аби втримати переможний рахунок.

Друга сорокап’ятихвилинка розпочалась з атак гравців "Дийдо". В одній з таких вони ледь не відновили паритет за рахунок сильного удару з носка по центру. Голкіпер справився, нехай, і не з першої спроби.

А вже через кілька хвилин господарі забили. Щоправда, гол не зарахували через офсайд.

Через якусь мить послідувала відповідь "Севлюша". Активний Мирослав Мудра здійснив прохід правим флангом. Увійшов у штрафну і, здається, був зупинений недозволеним прийомом. Свисток промовчав.

Час спливав, тиск футболістів Дийдо відчувався все сильніше, проте рахунок залишався незмінним. Господарям завжди чогось бракувало на завершальній стадії. До прикладу, після виконання кутового прямим ударом по воротам намагався відзначитись Габор Кемень - підстрахувала поперечка. Або ж, чудова нагода, щоб зрівняти рахунок, виникла у Івана Ковача, який пробивав з-за меж штрафної. Воротар миттєво зреагував, на добиванні першим був Роберт Давід, але удар головою пролетів вище воріт. Згодом Ференц Барта випробовував долю зі штрафного - надійна гра Гринишина.

Виноградівці стримали натиск "Дийдо". Та ще й майстерно зловили їх на контратаці. Гол імені Юрія Чонки, який півполя протащив м’яч, зблизився з воротарем, але не взяв на себе всю славу, а легенько відкотив круглого на вільного партнера. Василь Вашкеба пробивав вже у пусті ворота - 0:2.

Після голу виноградівці відразу ледь не пропустили. Роберт Давід не реалізував момент з дуже вигідної позиції.
У підсумку, важка перемога виноградівців, вирвана на зубах, дозволяє їм зрівнятися очками з сьогоднішнім опонентом та й надалі вести боротьбу за найвищі нагороди.


Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород)
Асистенти: Юрій Шимон, Ігор Гарлач, Ілля Вовчанський (Ужгород)
Делегат: Василь Козик (Мукачево)

"Дийдо" Дийда - "Севлюш" Виноградів 0:2

Голи: Чонка, 25, Вашкеба, 82.

"Дийдо": Юрій Славік, Юрій Береш, Роберт Товт, Роланд Качов, Юрій Кохан, Роланд Антал, Габор Кемень, Адам Пушкаш, Ференц Барта, Роберт Давід, Олександр Грицкевич.
На заміні: Іштван Шош, Михайло Куцкір, Володимир Головачко, Іван Ковач, Ендре Тар, Норберт Попович.
Тренер: Іштван Гіді.

"Севлюш": Віталій Гринишин, Себастіан Шопота, Юрій Чонка, Олександр Міца, Віталій Чейпеш, Андрій Ломага, Денис Ребрик, Владислав Панюта, Юрій Мешко, Роман Гобона, Мирослав Мудра.
На заміні: Василь Козар, Василь Вашкеба, Дмитро Жуков, Артур Вайда, Олександр Логойда, Євген Андрух, Борис Ковня, Микола Ляхович.
Тренер: Іван Білак.

Попереджені: Юрій Кохан, Ференц Барта,  Роберт Товт - Денис Ребрик, Василь Вашкеба.

Вилучення: Андрій Ломага 28.
Олександр КУРТА
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1112 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 2
2 Вася  
-1
Севлюш по игре заслуживает быть как минимум 2 в чемпионате.Но боюсь снова как всегда начнутся закулисные игры в которых Севлюш никогда не участвовал и команду просто сольют.

1 Dima04  
0
Севлюш продемонстрував спортивний дух, бажання перемогти. Все було на рівні - командна гра, упевнені дії воротаря, робота тренера та, беззаперечно, неперевершений Юрій Чонка.

الاسم *:
Email *:
كود *: