Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Шалений другий тайм приніс видовищну перемогу (ФОТО)
15:47
Шалений другий тайм приніс видовищну перемогу (ФОТО)
Про те, як мало радості місцевим принесло шоу імені найвищої гори, дізнавайтесь далі.

Шалений другий тайм приніс видовищну перемогу (ФОТО)
Цей поєдинок справив двояке враження. Із однієї сторони хороший та досить конкурентний перший тайм від «Беркута» справив приємне враження не тільки на фанів «крилатих», а й на приїзжих ультрас. Однак, уже в другій половині матчу гості повністю переграли своїх опонентів як фізично, так і тактично та психологічно. Та про все по порядку.
 
Протягом 3-ї хвилини команди вже обмінялись ударами. Спочатку Станіцький завершив атаку лівим флангом пострілом у ближній кут, а далі Велеган закінчив наступ правим краєм влучним ударом трохи ближче до ближньої, ніж до дальньої стійки. Та в обох випадках воротарі вдало обрали позицію й зреагували на загрози.
 
Через дев’ять хвилин Габор опинився на завершенні атаки правим флангом і влучив у руку Баволару, який перебував у межах своєї карної зони. Гецко вказав на позначку. Велеган із пенальті влучив у правий кут. Андріюк вгадав, та м’яч рикошетом від його рук все ж влетів у сітку – 1:0.
 
Через сім хвилин після голу на простріл із кутового з правого флангу на ділянку перед штрафним майданчиком відгукнувся Тиводар і метрів із двадцяти п’яти пробив повз праву стійку. Та Володимир продовжував шукати свій шанс і через шість хвилин знову загрожував воротам, коли з кутового з лівого флангу «сухим листом» закрутив під дальню стійку. Михайло вчасно змістився й відбив.
 
На 31-й хвилині після подачі Мільчевича зі штрафного з лівого флангу в карній зоні «Беркута» відбулась «пожежа», яку ціною надзусиль крилаті змогли ліквідувати. Через одинадцять хвилин Андрухович опинився на завершенні наступу лівим флангом зі зміщенням до центру й заробив право на штрафний. Терпак влучив у лівий кут без шансів на відбиття, та господарів від голу врятувала стійка. Ще через хвилину Велеган отримав м’яч на правому краї штрафного майданчика й віддав лівіше на Міщенка. Степан влучив у правий кут, та Андріюк у падінні зумів відбити, продемонструвавши свій найкращий сейв і зберігши надію для своїх на другий тайм. А поведінка Продана за мить до свистка на перерву, яка спричинила друге жовте та загальне червоне «світло» у Михайла перед очима додала його партнерам розуміння, що в другому все буде набагато складніше.
 
Однак сам початок другої половини не віщував нічого поганого для господарів. Перше загострення від горян сталось тільки на 52-й хвилині, коли Климпотюк навісним ударом цілив із лівого флангу, метрів із тридцяти п’яти, в дальній верхній кут, та м’яч полетів трохи вище. Через чотири хвилини «дзьобаті» могли подвоїти перевагу, коли Тиводар подав зі штрафного з лівого краю на дальню стійку й Велеган головою пробив у ближній, до себе, кут. Андріюк перевів на кутовий. Після подачі з лівого кута Габор метрів із восьми впритул розстрілював воротаря, та Михайло зумів відбити цей удар.
 
Трохи згодом після цього спрацювало правило про «незабитий гол». Цуперяк опинився на завершеннні наступу по центру й у боротьбі з опонентом зумів легенько проштовхнути м’яча в сторону воріт. При цьому Бедей вибігав на вихід і був зловлений на протиході, тому вже не встигав наздогнати круглого, а тільки міг вийняти його з сітки – 1:1. Не встигли місцеві як слід оговтатись після цього ляпу, як Титаренко якісно прострілив із лівого флангу на дальню стійку, де вчасно опинився Попюк і додав м’яч у ближній кут – 1:2.
 
Далі більше. Цуперяк заробив право на штрафний із лівого флангу. Тулайдан подав на дальню стійку, куди вчасно змістився Валерій. Він вистрибнув найвище й переправив поліеританову кулю в ближній кут – 1:3. Через дев’ять хвилин Рибак виконав прохід зліва до центру й трохи вперед і віддав лівіше на Станіцького. Євген дуже небезпечно пробив під поперечину, та Бедей зумів перевести на кутовий, продемонструвавши найкращий сейв.
 
І хоча той стандарт не приніс особливої гостроти, та практично наступний після нього довів рахунок до розгромного, коли Терпак подав із кутового на Станіцького, а Євген переправив м’яч під ліву стійку, без можливостей парирувати цей удар – 1:4.
 
Далі протягом однієї хвилини Терпак двічі бив майже з однієї позиції метрів із тридцяти семи. Перший постріл від Василя воротар «Беркута» відбив і захисники винесли м’яч за межі штрафного майданчика, та граючий тренер «Говерли» підібрав його і другим темпом влучив під ліву стійку. Бедей стрибав, та не дістав і вийняв вп’яте – 1:5. Через п’ять хвилин Василь міг оформити дубль. Лендел опинився на завершенні наступу по центру й віддав короткий пас уперед і трохи правіше на Терпака і той влучно і потужно пробив, та цього разу Бедей зумів зреагувати й зберегти більш прийнятний рахунок.
 
За мить після цього Тиводар ніби відплативши Терпаку за той вклад, який він зробив у перемогу своїх партнерів та підопічних, «зламав» його в прямому й переносному сенсі й цілком заслуговував і на пряму червону, та отримав другу жовту й усе ж залишив достроково поле своїми ногами, на відміну від постраждалого, який спочатку кілька хвилин лежав і не міг стримати крику, спричиненого болем у нижній частині лівої ноги, а потім Рибак та Цуперяк допомогли Василю залишити межі газону із запитанням у голові: «Що там буде далі?». Як я дізнався від представників штабу «Говерли», вони втрачають по одному ключовому виконавцю вже у третій виїзній грі поспіль, тож ціна найвищих нагород у Східній зоні аж занадто велика й відповідним особам слід зробити висновки, бо єдина база гравців після кожного такого поєдинку тріщатиме ще більше від пониження класу закарпатських ліг у майбутньому.
 
Цим локальним успіхом ясінці зберегли десятиочковий відрив від найближчого переслідувача та за п’ять турів до фінішу фактично забезпечили як мінімум срібні нагороди, та спочивати на лаврах лідеру Східної зони не доводиться. Уже у наступному турі вони на центральній арені рідної Гуцульської громади приймають кращий закарпатський футбольний колектив румунської національності – «Вікторію», а ще через тиждень доведеться поїхати на центральне протистояння другого кола в Ганичі з місцевим «Інтернасьйонале».
 
Що стосується «Беркута», то їм через тиждень буде дуже складно реабілітуватись у майже неприступному в цьому році Міжгірї, де хоча б не зазнати розгромної поразки вже буде досить непогано. А от далі вдома з «Вишковом» можна цілком поборотись за очки, та довести своїх фанам, що футбольні традиції в їх рідній Бедевлі все ж будуть збережені й надалі.
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Андрій Сімку та Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Стефан Варга
 
23 вересня, с. Бедевля, стадіон «Беркут», хмарно і дощ, 101 глядач
 
«Беркут» Бедевля – «Говерла» Ясіня – 1:5 (1:0)
 
Голи: Велеган, 13, з пенальті – Цуперяк, 63, 73, Попюк, 65, Станіцький, 83, Терпак, 85.
 
«Беркут»: Артем Бедей, Богдан Ільков, Володмир Тиводар, Вячеслав Михальчук, Василь Приймак, Михайло Продан, Василь Черняк, Степан Міщенко, Павло Велеган, Андрій Шелевер, Василь Габор.
Запасні: Василь Куцин, Михайло Гвоздянський, Мирослав Бедей.
тренер – Федір Приходько.
 
«Говерла»: Михайло Андріюк, Степан Баволар, Олександр Тулайдан, Євген Станіцький, Борис Мільчевич, Роман Андрухович, Дмитро Климпотюк, Василь Терпак, Володимир Попюк, Михайло Тимчук, Валерій Цуперяк.
Запасні: Роман Бровчук, Олександр Титаренко, Дмитро Рибак, Ігор Лендел, Микола Бултушак.
тренер – Василь Терпак.
 
Вилучення: Продан, 45 (друга жовта за неспортивну поведінку), Тиводар, 90 (друга жовта за грубу гру проти суперника з нанесенням травми).
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 880 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: