Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Шалений камбек від «Севлюша»
21:20
Шалений камбек від «Севлюша»
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 14-го туру між «Боржавою» з Довгого та виноградівським «Севлюшем».

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 14-го туру між «Боржавою» з Довгого та виноградівським «Севлюшем».

Орієнтуючись на показники обох клубів за попередні тринадцять турів, цей двобій мав стати найбільш конкурентним у турі із мізерною перевагою гостей. Та якщо згадати, що в першому колі довжанці сенсаційно вибороли нічию на «Севлюш-арені», то колектив із найтеплішого міста Закарпаття приїхав в село Довге (яке не таке вже й довге, як широке) не тільки гірські краєвиди споглядати, а й реваншуватись за попередній ляп. А якщо згадати, що виноградівці в минулому турі стали співавторами гучної сенсації, то ще однієї невдачі їх ультрас не зрозуміли б і тоді зіркам «Севлюша» преміальні могли наснитись тільки в райдужних снах.

Початок першого тайму пройшов за незначної територіальної переваги гостей, які віддавали перевагу атакам по центру. А от за ударами виноградівці значно перевершили опонентів – 4:0. Перший з них від Чейпеша відбувся вже на першій хвилині (забігаючи наперед варто відмітити, що Віталій хоча й не зміг забити, та зробив найбільше корисних дій серед усіх, хто був у цей день на полі). Та в площину мяч після цього пострілу, як і після ще двох ударів від Мешка та одного від Мудри, так і не потрапив. Найнебезпечніше було після другого пострілу Мешка, коли Юрко цілив у праву девятку, та мяч просвистів поруч.

У довжанців на старті першого тайму запамятались хіба гострі навіси та простріли зі штрафних і кутових від Батрина та Ганчича, які нікому з партнерів не вдалось використати.

У середині тайму господарі, які широко використовували фланги, додали у швидкості та спортивній нахабності і вирівняли володіння мячем. Як наслідок, за другі пятнадцять хвилин гостріше було біля воріт гостей. У виноградівців не виходили дальні передачі на Мудру. За ударами була рівновага – 2:2. Після двох пострілів від Чонки та одного від Батрина мяч оминув ворота. «Та що не вдалося з гри, те цілком під силу зі стандарту» – довела людина-гол Мишко. На 21-й хвилині, під час чергової флангової атаки зі зміщенням до центру, партнери вивели на ударну позицію знаного в широких футбольних колах нашого краю Чедрика, який уже замахнувся, щоб пробити, та був змушений прилягти на газон. Микола Маточка помітив, що змінити своє положення, з перпендикулярного на паралельне щодо зеленого газону, нападника змусили неспортивні дії від опонентів і вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам постраждалий, поклав Гринишина в лівий і переправив мяч у правий кут – 1:0.

Кінцівка також пройшла за рівного володіння мячем, однак за ударами господарі випередили опонентів – 2:1. Традиційно на «Боржава-арені» були одні з найкращих уболівальників, які палко підтримували своїх. Можливо саме це надихнуло Чедрика на карколомний удар боком з льоту, коли він замкнув навіс із правого флангу від Батрина. Та мяч полетів над поперечиною. Таким же неточним був постріл з пяти метрів від Мудри, який головою замкнув навіс із флангу від партнерів. А от наступний удар від Чедрика був точнішим (у лівий кут), яким він завершив чергову атаку по центру. Гринишин вчасно змістився, відбив перед собою і з другої спроби забрав круглого до рук. Перший тайм завершився на користь річкових.

Початок другого тайму був дуже нервовим. Команди, особливо господарі, віддавали перевагу руйнуванню, а не створенню. Як наслідок, за шіснадцять хвилин за ударами хоча й була рівновага, та удар Мудри з лівого краю штрафного майданчика був умовним, так як мяч полетів майже паралельно з лінією воріт і створив би загрозу тільки в разі рикошету. А от постріл з 25-ти метрів від Батрина, який був на завершенні атаки лівим флангом, змусив фанів «Севлюша» схопитись за серце. Та на їх щастя мяч оминув ліву стійку в 20-25 сантиметрах.

Набагато продуктивнішою стала середина тайму, з досить значною перевагою гостей у володінні мячем та зовсім невеликою за ударами – 3:2. Біля воріт Гринишина найнебезпечніше було після пострілу Остафійчука з 20-ти метрів, коли мяч полетів у лічених сантиметрах від лівої стійки. Удару Шусти, який замкнув навіс із кутового від Батрина та був точнішим, бракувало сили і Гринишин без надзусиль впорався.

На 67-й хвилині стався переломний момент, коли місцеві дозволили Чонці вийти на оперативний простір для удару з 25-ти метрів. Юрко з льоту вгатив круглого в праву девятку Шимана так, що той не встиг навіть поворухнутись – 1:1. За мить Е. Віщака вивели на удар із набагато кращої позиції, з 10-ти метрів, і той пробив хоча й досить сильно, та по центру. Воротар відбив і забрав у руки перед носом у Мудри, що набігав на добивання. Третій постріл головою від Чейпеша, який на дальній стійці замкнув навіс із кутового, був ще небезпечнішим. Та цього разу підопічних Павла Іванчова врятував каркас воріт.

Кінцівка другого тайму відбулась майже повністю ближче до воріт Шімана з рідкісними контратаками у відповідь. Як наслідок, за ударами «Севлюш» мав відчутну перевагу – 4:0. Першим головою знову бив Чейпеш та воротар зреагував, а далі підстрахували захисники Каганець та Якуб. Після наступного удару Мешка мяч рикошетом від захисника вилетів на кутовий. Трохи неточним був і наступний удар з дальньої дистанції від Чейпеша. Від всього цього у довжанців голова йшла обертом і остаточно закрутилась на 86-й хвилині, коли Ю. Віщак був на завершенні атаки лівим флангом і наважився на обвідний удар у праву девятку. Шіман був безсилим проти такого шедевру і вийняв мяч із сітки – 1:2. Господарі прокинулись тільки на третій доданій хвилині, коли Остафійчук навісив на голову Чедрику, та Міца і Гринишин відтерли Мишка від мяча.


Арбітр: Микола Маточка.
Асистенти: Віталій Резніченко, Олександр Гога.
4-й арбітр: Маряна Сухан.
Делегат ФФЗ: Семен Головнич.

Глядачів: 900.

«Боржава – «Бужора – 1:2 (1:0)

Голи: Чедрик, 21 – Чонка, 67, Ю.Віщак, 86.

«Боржава»: Іван Шиман, Василь Боднар, Михайло Якуб, Юрій Каганець, Ярослав Сухан, Віктор Ганчич, Олександр Скакун, Вячеслав Шуста, Михайло Батрин, Олексій Остафійчук, Михайло Чедрик.
Запасні: Дмитро Газа, Крістіан Шелемба, Любомир Ганчич, Василь Пилип.
Тренер: П. Іванчов.

«Севлюш»: Віталій Гринишин, Віталій Чейпеш, Юрій Мешко, Юрій Мешко, Мирослав Мудра, Олександр Міца, Юрій Віщак, Андрій Ломага, Ерік Віщак, Олександр Логойда, Юрій Чонка, Дмитро Жуков.
Запасні: Степан Січ, Юрій Єжов, Себастьян Шопота, Василь Симканич, Василь Козар.
Тренер: Іван Білак.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1010 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: