Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Шукали мотивацію ...
17:01
Шукали мотивацію ...
Про те, як «Заріччя» вивезло перший і дуже важкий заліковий бал із батьківщини Кротона, дізнавайтесь далі

Шукали мотивацію ...
Після не надто втішних здобутків у графі залікових балів (що вже казати –перемог) у даних колективів з'явився чудовий шанс суттєво покращити здобутки. І хоча путівка з «групи смерті» вже мабуть суттєво відхилилась від  зарічанських теплиць і білківських пітрових кукурудзяних полів, та престиж клубів ніхто не відміняв. У минулому році «Заріччя» здобуттям срібних нагород Західної зони першої ліги по факту увійшло до двійки кращих любительських команд не тільки Іршавщини, а й Боржавської долини, а ще застрибнули до трійки кращих колективів укрупненого Хустського району. У цьому році, щоб повторити і перевершити це їм потрібно показати вагоміші результати не тільки за вже звичне «Вишково» (у якого така ж складна група), а й за зовсім непомітні в минулому, але суттєво підсилені на сьогодні «Білки», які нещодавно погуляли по хребтах і трохи підстригли «Бужору».
 
Багатьом гравцям даних команд не звикати до подібних сусідських дербі, тому почали без особливої розвідки. Спочатку господарі мали незначну перевагу з володіння м'ячем, та без суттєвих дивідендів. А от перша реальна загроза від гостей відбулась на 10-ій хвилині, коли Остафійчук подав із кутового зліва, а Кепич пробив головою поруч зі стійкою. У відповідь Фляшко заробив право на штрафний зліва, а Кляп подав на правий край штрафного майданчика. Батрин опинився саме там і пробив у ближній кут, та несильно й Пунько впорався. 

Далі непогано влучно зі штрафного пробив Кляп, який заробив Петер, та Пунько вдало обрав позицію й зреагував. Остафійчук та Симканич зіграли в стіночку по центру й якісним пасом вивели Зана на дуже хорошу ударну позицію, та Віктора в останній момент нейтралізували Фляшко й Томич.

Гості намагались грати в один-два дотики, та не завжди виходило точно. Натомість, господарі намагались віддавати на хід своїм атакувальним гравцям. На 21-й хвилині намагаючись ліквідувати чергову атаку по центру Фляшко трохи зачепив головою м'яч, зрізавши його на хід Остафійчуку. Олексій зробив ривочок і міг обирати будь-який кут, та пробив метрів із чотирнадцяти повз праву стійку. Через вісім хвилин Стільник заробив право на штрафний метрів із сорока. Батрин влучив під поперечину. Пунько виставив руки, відбив і з другої спроби забрав. Остафійчук на завершенні атаки у відповідь на 34-й хвилині чудовим пасом вивів на ворота Кепича. Іван переправив м'яч у сітку, та Теремта підняв прапорець. Потім Кепич заробив право на щтрафний із правого флангу метрів із двадцяти трьох. Боднар обвідним ударом цілив у лівий кут, та полетіло трохи над поперечиною. Далі Петер заробив штрафний метрів із сорока. Фляшко розіграв на Кляпа і той пробив обвідним пострілом метрів із 25 з прицілом у правий кут, та полетіло поруч зі стійкою. Й одразу Батрин виконав якісну подачу на Кляпа, та тому знову не вдалось забити. 

На 48-й хвилині Василь Зан отримав середній пас і пробив із дуже хорошої позиції, та вище. У господарів після виходу Тимченка Фляшко змістився ближче до атаки. І саме після цього відбувся їх найнебезпечніший момент. Кляп виконав простріл зліва на лівий край штрафного майданчика на Петера. Рудольф акцентовано пробив із ходу через чотири хвилини і хоча несильно, та дуже підступно, бо з відскоком. Пуньку пощастило що м'яч трохи, та оминув браму, бо було неймовірно важко зреагувати. У відповідь Цібеленко відгукнувся на подачу на лівому куті воротарського майданчика, та Шкіря зіграв на випередження і виніс головою на кутовий.

На 61-й хвилині було не менш небезпечно біля протилежних воріт, коли Остафічук чудовим обвідним ударом метрів із тридцяти трьох намагався влучити під ліву стійку. Скляр у падінні перевів на кутовий. Трохи згодом Симканич відгукнувся на дальній стійці на подачу Віктора Зана, та від нього полетіло повз браму. Потім Петер із допомогою шаленого бразіл-дриблінгу залишив позаду зо чотирьох-пятьох суперників і виклав під удар Бричу. Юрій метрів із п'ятнадцяти влучив у правий кут. Пунько зумів парирувати. Далі падіння біля протилежних воріт Зана в боротьбі з Михайлом Томичем, та Котубей показав Віктору картку за симуляцію. На 68-й хвилині інший Зан фінтами пройшов двох опонентів, опинився на вигідній позиції й потужно пробив із меж карної зони, та сила з точністю не завжди друзі й тому вище. За мить партнер віддавав на хід Петеру, та Греба виконав баскетбольний блок-шот. Котубей не оцінив його таланту й показав другу жовту. 

Брич та Кляп видали кілька комбінацій по центру, та щоразу не вистачало завершального гольового пасу на Петера та Чонку. Суперники шукали середніми та дальніми  пасами Цібеленка та Василя Зана, та їх закривали. Гра стала жорсткішою аж до ушкоджень, зокрема у Шкірі. Чонка відгукнувся на подачу зі штрафного з права в карній зоні, та головою спрямував м'яч вище. Завершальний шанс був у Петера, на якого вирізали діагональ із лівого флангу і він намагався з лету влучити в ближній кут, та для «ухів-ахів» від місцевих цього разу від Рудольфа полетіло зовсім поруч із хрестовиною. 


Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Юрій Яцкович та Артур Теремта
Спостерігач – Іван Кампов

25 вересня, с. Білки, стадіон «Колос», хмарно, часом дощ

«Білки»  – «Заріччя» – 0:0

«Білки»: Омельян Скляр, Михайло Батрин, Рудольф Петер, Андрій Зовдун, Петро Кляп, Денис Фляшко, Едуард Шкіря, Михайло Томич, Володимир Томич, Василь Стільник, Юрій Брич
Запасні: Іван Воробканич, Олександр Іванішко, Михайло Чонка, Олександр Гайдук, Юрій Станинець, Андрій Яцканич, Богдан Тимченко, Василь Мигалега
Тренер: Ярослав Горзов

«Заріччя»: Богдан Пунько, Юрій Сокач, Михайло Греба, Євген Давиденко, Ярослав Боднар, Віктор Зан, Василь Симканич, Іван Кепич, Іван Шпак, Василь Зан, Олексій Остафійчук
Запасні: Сергій Караслай, Віталій Король, Михайло Полянський, Іван Кинів, Олександр Михайлець, Юрій Цібеленко, Олег Пацкан 
Тренер – Олександр Дякулич

Вилучення: Греба, 69 (друга жовта за неспортивну поведінку)


                                                                           Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
                                                     
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 586 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: