Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ​Швидкий гол дозволив тріумфувати юнакам "Боржави"
15:27
​Швидкий гол дозволив тріумфувати юнакам "Боржави"
Про те, як втрата концентрації на старті матчу може коштувати трьох балів, читайте далі.

​Швидкий гол дозволив тріумфувати юнакам У цьому матчі юнаки іршавської «Бужори» майже нічим не поступались, крім мотивації та наявності уваги на початку матчу. Гості приїхали вже в статусі новоспечених бронзових призерів, а от довжанцям у спину дихали однолітки зі «Спартакуса», які мали трохи легше дербі проти не надто виблискуючого в цьому році, на відміну від попереднього сезону, ФК «Ужгорода».

Перемога річкових позбавляла конкурента за місце в першій вісімці будь-яких шансів, тому господарі з перших хвилин почали штурмувати ворота Ісака. Спочатку супернику вдавалось відбиватись, та далі спрацювала атака лівим флангом. На її завершенні Батрин віддав трохи правіше і вперед на Керечанина. Юрій ударом з 16-ти метрів влучив у дальній кут, без шансів на відбиття – 1:0.

За інерцією місцеві продовжували атакувати, та подібних нагод у них у першому таймі майже не було. Винятком стала хіба 27-ма хвилина, коли боржавці знову прорвались лівим краєм зі зміщенням до центру. Цього разу Батрин влучив у дальній верхній кут, та Ісак вчасно змістився й зреагував. Гості іноді намагались відповідати, та їх навісні передачі з різних місць ставали здобиччю Продана, який дуже самовіддано діяв на виходах, та його партнерів із захисної ланки, які уважно опікали бомбардирів із Іршави.  

Наступна відчутна гострота відбулась аж у середині другого тайму на 49-50-й хвилинах. Корячок вихрем промчав по правому флангу й прострілив у центр, на ділянку в 20-ти метрах від воріт, на Рішка. Олександр віддав трохи вперед та направо на Батрина. Владислав із допомогою дриблінгу змусив порушити проти себе правила. Роман зі штрафного цілив у дальній лівий верхній кут, та мяч полетів трохи вище поперечини.

Через три хвилини новий прорив від «Боржави» тим же флангом і знову швидкісні якості продемонстрував Корячок. Ісак вибіг далеко з воріт і вибиваючи м’яч від Дмитра, відчутно зачепив його, за що отримав тільки небезпечний штрафний в 22-х метрах від своїх воріт та персональну жовту картку. Про те наскільки цей фол був виправданий відповів той факт, що Капустей зі штрафного пробив над поперечиною. Ще через дві хвилини Рот пробив із 30-ти метрів повз стійку.

На 68-й хвилині ще одну нагоду відзначитись мав Корячок, якого партнери фактично вивели на воротаря, та Ісак самовіддано кинувся в ноги і врятував свою команду від більшої поразки в принциповому дербі. Перемога дозволяє юній «Боржаві» з оптимізмом дивитись у наступний сезон, адже якщо рахувати команди з гірської місцевості, то річкові в межах усього Закарпаття поступились позицією тільки полянцям і це говорить про те, що великий футбол на Іршавській Верховині, незважаючи на жорстке рішення щодо сусіднього ДЮФК «Бронька», повинен мати розвиток і надалі. В усякому разі в це вірять місцеві фани, які протягом сезону так палко й несамовито підтримували своїх земляків, що інші команди можуть цьому по доброму позаздрити.  

Що стосується юнацької «Бужори», яка в цьому році не давала вільно йти по дистанції ні «Севлюшу», ні «Мункачу», то слід привітати одного з кращих дитячих тренерів Центрального Закарпаття Віктора Цоглу, вихованці якого грають у основних складах «Бужори», «Боржави» й навіть «Севлюша», з тим, що його вихованці, кілька років долаючи всі підводні камені юнацької вищої ліги,  нарешті дістались до п’єдесталу. Саме його роботу почали оцінювати уболівальники, які в Іршаві приходили уболівати не так за основний склад, як за юних резервістів рідного міста.  
 
 
Арбітр – Михайло Мучичка
Асистенти – Ігор Граб та Віктор Печунка
Делегат ФФЗ – Михайло Митровський
 
Село Довге, стадіон «Боржава», хмарно, сильний дощ + 9 градусів, 300 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Бужора» Іршава – 1:0
 
Гол: Керечанин, 4.
 
«Боржава»: Василь Продан, Владислав Рот, Іван Роман, Ярослав Ференці, Василь Пилип, Дмитро Корячок, Владислав Батрин, Петро Повх, Іван Капустей, Олександр Рішко, Юрій Керечанин.
Запасні: Олег Цимбал.
Тренер – Василь Фірка. 
 
«Бужора»: Михайло Ісак, Ростислав Матіко, Петро Кляп, Дмитро Головко, Михайло Полянський (Владислав Палош, 40), Євген Майстренко, Іван Кинів, Дмитро Глеба (Сергій Купар, 45), Василь Березнай, Василь Кинів, Михайло Кормош.
Запасні: Василь Галас.
Тренер – Віктор Цогла.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 809 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: