Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Сяйво, що змінює колір "грайливого"
14:49
Сяйво, що змінює колір "грайливого"
Про те, як виноробам підтвердили закономірність їх поточної позиції, дізнавайтесь далі

Сяйво, що змінює колір Після того, як «Зірка» з Оноку минулоріч, не в останню чергу завдяки присутності в її складі гравця «Бужори» та «Севлюша» Сергія Яцкулинця, яскраво, бо золотисто, відобразилась у чемпіонаті новообєднаного Берегівського району, таке ж сяйво цього року почало виходити на видноту й у Західній зоні чемпіонату новообєднаного Хустського району. 

Відбувається це в селі Брід, що трохи північно-західніше від передміського урочища Ставліш відомого в Закарпатті футбольного центру – Іршави. Відчутну опозицію «Зірці» тут створили старожили ліги Іршавщини та учасники минулорічних обласних змагань – «Білки», які забезпечили собі чемпіонську позицію Західної зони цього одного з найбільших зимових районних чемпіонатів. А от іншому колективу Білківської ОТГ із Великого Раковця довелось наздоганяти колектив із Броду в надії стати тут «срібними». Крайній шанс мав можливість відбутись у перенесеному очному протистоянні, що відбулось на центральній спортивній арені Іршавської ОТГ – «Авангарді». Та все почало розвіюватись, як сніг з Бужори, уже коли на самому старті гравці «Зірки» забили швидкий гол. Досвідчений Сухан промчав лівим флангом ніби юний орел і добіг аж до лівого краю воротарського майданчика й далі якісно прострілив на ділянку перед воротарським майданчиком на зовсім вільного від опіки екс-гравця Поляни Пукіша. Артур ударом метрів із восьми не залишив жодних шансів Кепші й змусив виймати лобду з сітки – 1:0. 

Це не ввело «виноробних асів» в особливий розпач, бо вони раз-за-разом намагались відновити паритет, та щоразу не вистачало останнього пасу, якого їх позбавляли Матіко, Симканич, Павлище та партнери. Натомість    Пукіш на 4-й хвилині віддав на лівий край воротарського майданчика на Киніва, що був на дуже хорошій ударній позиції, та пробив ногою повз м'яч, який був у польоті. Далі Костів вдало подав із кутового з правого краю на Лабяка (екс-гравець рахівських Карпат) й той ударом головою під поперечину першим із своєї команди влучив у рамку. Та воротар з Ужгородщини Лісняк вміло парирував цей нехитрий постріл кулаками за ворота. На 17-ій хвилині наступ за участю Тимченка, Давиденка завершився ще одним ударом Лабяка. Матіко самовіддано кинувся під м'яч і заблокував. Далі протягом п'ятьох хвилин відбулось ще кілька подібних спроб зі стандартів, особливо зліва, та з гри, однак суперник зумів вистояти.   

У відповідь наступ з правого флангу зі зміщенням до центру і супер шанс у Пукіша, який фінтом залишив «палити збоку Гавану» Кепшу. Волонтир намагався компенсувати відсутність Ярослава в рамці, однак Артур не вколотив круглого в сітку, зберігши інтригу в матчі й вислухавши заслужене «словесне фе» від Ломаги. Наступна спроба «червоно-чорних» виявилась вдалішою, коли Томич подав зі штрафного з правого флангу на ділянку перед лінією воротарського майданчика. Кепша був першим на м'ячі, та виніс по центру й дуже недалеко, побіг вперед виправлятись й метрах у чотирнадцяти від воріт влетів у Симканича, що на досвіді вміло підставився й опинився на газоні. Лялюк бе роздумів вказав на позначку, та мусів кілька секунд пояснювати Ярославу за що й чому. Сам постраждалий поклав воротаря в правий, а м'яч спрямував у лівий кут – 2:0.   

На 32-й хвилині чудовий дриблінг із обіграшу десь п'ятьох суперників продемонстрував Шалаха, та пробив несильно й Лісняк зреагував. Й одразу силова подача зправа від Давиденка на Лабяка, та не вдалось замкнути з вбивчої позиції біля лівого кута воріт. 

По перерві на 38-ій хвилині Лабяк пробив із передачі Костіва метрів із двадцяти над поперечиною. Ломага провів кілька замін, пожвавивши гру. І якщо спочатку Кепша вибіг із воріт, ліквідувавши потенційний вихід на нього Пукіша, то пізніше змушений був знову виймати з сітки. Томич, Пукіш  та Бровдій організували вихід на ділянку перед штрафним майданчиком і Іван увірвався в карну зону й пробив у ближній лівий кут на середній непоганій для відбиття висоті, та Ярослав не зміг зреагувати – 3:0. 

Тимченко боровся на лінії штрафного майданчика, скориставшись добрим пасом від Давиденка, й опинився на газоні. Костів підібрав м'яч і влучив у правий кут. Лісняк зреагував. Сухан вивів на удар Томича й той пробив із правого краю штрафного майданчика. Кепша відбив. На постріл Давиденка зі штрафного метрів із тридцяти зреагував Лісняк. Згодом Лабяк прискорився на лівому краї штрафного майданчика й Копин зупинив його не за правилами. Лялюк показав на «одинадцять». Юрій поклав воротаря в лівий, а пробив у правий кут – 3:1. 

Далі з передачі Коцана метрів із дванадцяти влучно в правий кут пробив Давиденко. Лісняк парирував. Після цього було ще кілька атакувальних дій «винних експертів» із використанням дальніх та середніх передач, та до суттєвої гостроти не дійшло.    


Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Богдан Попюрканич та Іван Біров

м. Іршава, стадіон «Авангард», ясно

Зірка «Брід»  – «Виноградар» Великий Раковець – 3:1 (1:0)

Голи: Пукіш, 1, Симканич, 28 (пен.), Бровдій, 46 – Лабяк, 59 (пен.).

«Зірка»: Віталій Лісняк, Ярослав Газдик, Василь Кинів, Віталій Матіко, Володимир Томич, Василь Симканич, Владислав Машіко, Едуард Шкіря, Артур Пукіш, Богдан Павлище, Ярослав Сухан
Запасні: Василь Микита, Федір Копин, Василь Пинзеник, Іван Бровдій, Дмитро Бабич
в. о. тренера: Михайло Ломага

«Виноградар»: Ярослав Кепша, Роман Демян, Іван Гудь, Веніамін Савчин, Павло Волонтир, Богдан Тимченко, Богдан Бондаренко, Валерій Шалаха, Дмитро Костів, Юрій Лабяк, Євген Давиденко
Запасні: Іван Лешко, Роман Марущинець, Владислав Коцан
в. о. тренера – Ярослав Кепша
                                                                     
     Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

                                                     

За підсумками групового етапу до півфіналів відібрались по дві найкращі команди з груп А та Б : ФК “Білки”, ФК “Зірка” Брід, ФК “Гірник” Рокосово, ФК “Ветеран” Хуст.

Півфінальні пари склали – ФК “Білки” VS ФК “Ветаран” Хуст та ФК “Гірник” VS ФК “Зірка” Брід!

Оргкомітетом змагань прийнято рішення, шо команди, які посіли другі місця у своїх групах, приймають півфінальні ігри на своєму полі.

У неділю, 23 квітня 2023 року, відбудуться наступні півфінальні матчі :

м. Іршава, стадіон “Авангард”, ФК “Гірник” VS ФК “Зірка” Брід, початок о 15:00 к.ч.

м. Хуст, стадіон “Карпати” ім. І.І. Фляшка, ФК “Білки” VS ФК “Ветаран” Хуст, початок о 13:00 к.ч.

 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 524 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: