Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Сокіл» (Кінчеш) «б’є» на класі «Вітязь» (Концгазо)
20:12
«Сокіл» (Кінчеш) «б’є» на класі «Вітязь» (Концгазо)
Матчі, за участі цих команд, вважаються серед любителів закарпатського футболу справжнім дербі Ужгородського району.

Матчі, за участі цих команд, вважаються серед любителів закарпатського футболу справжнім дербі Ужгородського району.

Ці зустрічі вже встигли набути надпринципового характеру, подекуди переростаючи у справжню бійню на футбольному полі.

Мова йде про учасників Першої ліги Західної зони Закарпатської області «Сокіл» (Кінчеш) та «Вітязь» (Концгазо). У неділю, 24 травня вони зіграли матч 4-го туру.

Сьогоднішнє протистояння дало ясно зрозуміти, що молодим підопічним добре відомому закарпатському загалу, Вячеславу Пінковському, потрібно трохи набратись досвіду, аби на рівних протистояти «битим горобцям» з Кінчеша.

Уже з перших хвилин матчу футболісти «Сокола» намагались грати першим номером, забравши м’яч під свій пильний контроль. Однак, такий стиль ведення гри не приносив ніяких дивідендів підопічним Гудзака. Гравці «Вітязя» з легкістю нейтралізовували позиційні наступи господарів поля, зрідка втікаючи у контрнаступи.

Зрозумівши приреченість задуму гри у позиційний атакуючий футбол, автомобілісти почали використовувати свій, як виявилось, головний козир у цьому протистоянні – фізичну силу. Зізнатись чесно, силовий футбол нині не є популярним у світовому футболі, проте для ФК «Сокіл» така варіативність стилів допомогла віднайти свою гру.

Яскравим доказом цих слів став перший небезпечним момент, створений на 20 хвилині захисником господарів Баб’яком на пару з форвардом Грицкевичем, який завершував прицільний навіс зі стандарту ударом зльоту у ближній кут. Не вистачило точності.

Здавалось, підопічні Пінковського втратили контроль над грою і раз за разом почали помилятись. Зовсім не клеїлась гра у двійко центрхавів гостей – Ревти та Скрипа, які програвали практично кожне єдиноборство своїм опонентам. Як наслідок – перший пропущений м’яч, датований на 30 хвилині. Хавбек «Сокола», Павло Кривка, користуючись пасивністю центральної ланки «Вітязя», робить блискучий навіс на «дев’ятку» господарів – Олександра Грицкевича. Досвідчений форвард з десяти метрів більярдним ударом головою у ближній кут воріт робить рахунок 1:0. Навіть відчайдушний стрибок Юрія Цвєткова не завадив шкіряному опинитись у сітці.

Пропущений м’яч мав якось збадьорити напівсонних «вітязців», однак ігрова картина вперто не змінювалась. Цілковитий контроль над матчем тримали у своїх ногах господарів поля. Дальні неточні удари – це все, на що спромоглись підопічні Пінковського упродовж 44 хвилин принципового дербі. Все найцікавіше вони, як виявилось, залишили на заключну хвилину першого тайму. При спробі створити штучний офсайд, пара центрбеків «Сокола» – Гливка та Баб’як, припустились помилки. Нападник «Вітязя», Сімеон Каганець, підкараулив необережність опонентів і вийшов віч-на-віч із голкіпером господарів – Фантою. Форвард гостей вкрай невдало розпорядився прекрасною нагодою, тому що надто зблизився з воротарем, і втратив момент для удару. Варто відзначити чудову гру на виході Віталія Фанти.

Друга половина зустрічі розпочалась за рівної гри обох команд. Як то кажуть: «Одні не хотіли, інші не могли». Багато боротьби на другому поверсі, технічний брак, чому сприяло не найякісніший стан газону, м’яч переважно тримався у повітрі. Такий сценарій тримався до 58 хвилини, допоки центральний півзахисник автомобілістів, Іван Корпош, не подвоїв перевагу господарів, скориставшись філігранним виконанням стандартного положення від Баб’яка. Цвєтков помиляється на виході, а Корпош переправляє шкіряного ударом головою у майже порожні ворота.

Після другої капітуляції футболісти «Вітязя», здається, зовсім втратили надію на позитивний результат. Єдина небезпека, створена за весь матч – це удар головою Пінковського (сина головного тренера), з яким у прекрасному стилі справився Фанта.

Футболісти ФК «Сокіл», у свою чергу, довели справу до розгрому. Олександр Грицкевич, перебуваючи спиною до воріт суперника, вишуканим прихованим пасом виводить Кривку на рандеву з Цвєтковим. Півзахисник господарів забиває третій м’яч ціною травми, однак робить рахунок розгромним.

Третій м’яч повністю дезорієнтував гостей. Автомобілісти банально догравали матч, утримуючи переможний результат. Підопічні Пінковського, схоже, не були проти такого перебігу подій. 3:0 – такий результат чергового дербі ужгородського району. Беззаперечна перемога ФК «Сокіл» у рідних стінах.


Головний арбітр: Віктор Матурський
Асистенти: Тарас Шопа, Олександр Абель

Кількість глядачів: 200

ФК «Сокіл» – ФК «Вітязь» – 3:0

Голи: Грицкевич, 30, Корпош, 58, Кривка, 71

«Сокіл»: Фанта, Глива (Долгош, 75), Марусич Михайло (Жидик, 46), Яхимець, Корпош, Грицкевич, Турепа, Товт, Лучин (Мицак, 46), Кривка (Солодовник, 72), Баб’як (Лобанов, 83).
Головний тренер: Валерій Гудзак

«Вітязь»: Цвєтков, Русин, Микитишин, Попович, Бонтей, Фекете, Скрип (Гартман, 59), Ревта (Качур, 51), Сіка, Горняк (Балог, 46), Каганець (Пінковський, 66)
Головний тренер: Пінковський В’ячеслав
Аттіла ЕРДЕЛІ, ЛОБДА

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 984 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: