Головна » Усі публікації » у світі » "Спартакус" збирає закарпатців
10:56
"Спартакус" збирає закарпатців
У літнє міжсезоння угорський клуб із Ньїредгази підписав вже трьох закарпатських футболістів.

Першим закарпатським новачком, який підписав контракт із Спартакус Ньїредьгаза наприкінці червня, став Михайло Ряшко, що перейшов до Шпарі з Кечкемет. Він буде добре знайомим із округом, оскільки раніше також грав у Кішварді, де він був основним гравцем у сезоні 2017/2018 – у команді, яка боролася за підвищення – а також пізніше в Дорогі. У попередні два сезони, граючи за KTE, він знову підвищився до NB-I та 19 разів грав у Лізі OTP Bank.

- Я дуже радий, що приєднався до Ньїредьгази і можу бути гравцем великого клубу. Для прийняття рішення було важливо, щоб професійний штаб був хорошим, і я зроблю все для досягнення поставлених цілей. Я знаю команду, вона складається з хороших гравців, я вірю, що наш сезон буде успішним, - сказав Ряшко Михайло.

26-річний захисник зростом 192 см народився в місті Мукачево. Раніше він також грав у вищому дивізіоні України.

– Посилення оборони, безумовно, було важливим моментом, і в особі Міши нам вдалося затвердити в цьому плані досвідченого футболіста. Я сподіваюся, що він приніс у Ньїредьгазу той вид торгової марки, який характеризував його попередні команди, оскільки йому вже вдалося допомогти двом командам вийти в NB-I, - додав Фекете Тівадар, спортивний директор.

Другим закарпатським поповненням став солотвинський захисник Тамаш Олівер, який перейшов до Шпарі на правах оренди з Пакша.

На початку 2021 року 22-річний українсько-угорський захисник переїхав із Секешфегервара, де він також виступав у вищому дивізіоні, до Пакша, де загалом провів сорок один матч. 188-сантиметровий футболіст виступав як за збірну U19, так і за U21, і може розпочати наступний сезон за Шпарі.

- Я був дуже радий можливості грати в Ньїредьгазі! Я працював з Фекете Тівадаром, а Кріштіан Тімар був моїм тренером, я їх добре знаю, їхні особистості мали велике значення для прийняття рішення. Я позитивно налаштований на наступний сезон, дуже чекаю початку чемпіонату. Є багато знайомих зі збірної вікової групи «Пакш», тому влаштуватися не буде проблемою, – сказав Олівер Тамаш.

В особі Олівера Тамаша до Ньїредьгази прибув ще один молодий гравець.

– Він зміг дебютувати в NB-I дуже рано, у 19 років, а в наступному сезоні вже регулярно отримував можливість грати у вищому дивізіоні. Для центрального захисника це, безперечно, величезний досвід. Я дуже радий, що нам вдалося позичити його у Пакша, з ним наша оборона може ще більше посилитися, - сказав Фекете Тівадар, спортивний директор.

І вже зовсім недавно Ньїредьгаза оголосила про підписання хустського півзахисника Юрій Тома, 27 років. Дебютував у вищому дивізіоні України проти київського «Динамо», потім перебрався до «Кішварди». Протягом багатьох років він вважався одним із найсильніших і найуніверсальніших півзахисників у другому дивізіоні, а в попередньому сезоні, як гравець ЕТО Дьор, він зіграв у 31 грі чемпіонату, 28 разів у стартовому складі. У сезоні 2021/2022 він також був постійним гравцем у Дьйорі, зіграв загалом понад 70 ігор у зелено-білих, а раніше три роки грав у футболці Казінцбарціки.

- Мені сподобалися плани, які окреслили керівники Ньїредьгази, вони хочуть зібрати хорошу команду. Є знайомі, ми ровесники з Михайлом Ряшком, теж разом грали в чемпіонаті України. Було добре працювати з Кріштіаном Тімаром у Дьйорі, мені подобається його менталітет, це також вплинуло на моє рішення, - сказав Юрій Тома.

Тому можна використовувати для кількох завдань у центрі поля, окрім допомоги в атаках, він також може використовуватися як опорний півзахисник. Справжній тип воїна. З ним Шпарі підписав трирічний контракт.

- Юрій є типовим гравцем, який має дуже високу трудову етику, характеризується великою кількістю бігу та великим володінням м’ячем. З його підписанням ми хочемо ще більше підсилити ту частину команди, яка виступала менш добре минулого року, частково тому ми забили не так багато голів. Він центральний півзахисник, що важливо в сучасному сучасному футболі, його робота на полі дуже ефективна як в атаці, так і в захисті, - сказав спортивний директор Фекете Тівадар.

У минулому сезоні Спартакус зайняв 18 місце (з 20 команд) у другому угорському дивізіоні і змушений був грати матчі плей-оф за збереження прописки. У двоматчемвому протистоянні ньїредгазці мінімально здолали ВЛС Веспрем 1:0 і зберегли місце у NB II на наступний сезон.

Прес-служба Спартакус Ньїредгаза

 
Категорія: у світі | Переглядів: 771 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: