Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Спортивній арені на Ужгородщині бути!
12:14
Спортивній арені на Ужгородщині бути!
У селі Кінчеш не можуть розпочати підготовчі роботи з будівництва масштабного спортивного центру через спротив торговців.

Спортивній арені на Ужгородщині бути!
Ужгородщина багата своєю багатовіковою спортивною історією, пишається своїми спортивними досягненнями та дбає про своє майбутнє – здорове спортивне молоде покоління.
 
Народні обранці Ужгородського району на чолі з головою районної ради Русланом Чорнаком взялися за розширення видів спорту Ужгородської ДЮСШ. Окрім секцій з футболу, волейболу, велоспорту, які діяли до 2016 року, в спортивній школі запрацювали секції з художньої гімнастики, дзюдо, важкої атлетики, плавання, бадмінтону. Як наслідок, із відкриттям секцій із нових видів спорту було залучено більше 1200 дітей Ужгородщини.
 
Новим досягненням спортивної Ужгородщини у 2017 році стала участь УРДЮСШ у чемпіонаті Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Спортивні фахівці Ужгородщини почали займатися не лише з дітьми, а долучили до занять футболом молодь, яка гідно захищає кольори Ужгородщини на всеукраїнських змаганнях найвищого рівня.

Новою метою спортивної громадськості нашого краю та депутатів Ужгородського району стало створення нової, сучасної, багатофункціональної спортивної арени з вигідною для всіх мешканців Ужгородщини географічною локацією. Після жвавих дискусій було запропоновано та обрано стадіон в с. Кінчеш.
 
Дякуючи жителям та депутатам Коритнянської сільської ради, разом з головою села Ігорем Бадидою, було надано рішення сесії на виготовлення документів на стадіон в с. Кінчеш з подальшою передачею Ужгородській ДЮСШ для постійного використання для дітей та молоді Ужгородщини.
 
Мета проекту - реконструкція спортивного поля, що забезпечить надання якісних послуг населенню, розвиток мережі спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд. На Ужгородщині створюються необхідні умови для того, щоб якомога більше жителів нашого регіону займалися спортом, а юні спортсмени мали змогу розвивати свої здібності та своїми досягненнями прославляти район та область.
 
Реконструйований стадіон має стати початком відродження спортивної інфраструктури, надасть імпульс популяризації в районі фізичної культури та спорту, та й зокрема футболу. Стадіон стане справжнім осередком здорового способу життя для жителів Ужгородщини. На цій площі є достатньо місця аби втілити у життя проект з реконструкції спортивної арени.
 
Проект реконструкції стадіону передбачає побудову великого спортивного, універсального, для великої кількості видів спорту залу, встановлення на футбольному полі штучного поливу, належним чином облаштованих бігових доріжок, де мали б можливість у весняно-осінній період безкоштовно займатися спортом всі бажаючі. Іншими заходами проекту є: встановлення глядацьких трибун, облаштування роздягальні, волейбольного майданчику, побудова ще двох тренувальних футбольних полів, одне з яких буде зі штучним покриттям, огородження території стадіону та її благоустрій.
 
Зведення цього спортивного комплексу дасть поштовх до розвитку в Ужгородському районі ряду нових видів спорту, у першу чергу легкої атлетики, для яких будуть створені належні умови. Це стане серйозною, сучасною та потужною спортивною базою Ужгородщини, яка відповідатиме найвищим стандартам і спортивним запитам місцевого населення.
 
На реалізацію цієї ідеї підуть державні кошти, які, за відповідною програмою, плановано будуть виділені на капітальний ремонт освітлення, трибун, технічних приміщень та інших споруд.
 
В планах районної влади реконструкція не тільки самого футбольного поля, а й всієї прилеглої території навколо, яку зараз займають торгові будки. В Ужгородському районі відчувається серйозний брак якісних футбольних полів на яких можна було б проводити районні, обласні, всеукраїнські та міжнародні матчі, турніри. Районна ДЮСШ ставить перед собою ціль покращити спортивну інфраструктуру краю.
 
Працівників базару та приватних підприємців, які займаються торгівлею на стадіоні, завчасно повідомили про зміну власника цієї території і вимогу припинити тут свою діяльність до 1 червня. Однак не всі погодились покидати «обжиті» торгові місця, що ускладнює вести підготовчі роботи для реконструкції спортивного об’єкту. Ужгородська ДЮСШ просить з порозумінням віднестися до даної ситуації приватних підприємців, які змушені змінити своє місце роботи і не чинити опір майбутньому здорового покоління юних спортсменів. Адже локацію для ведення бізнесу не так важко знайти, як місце, де могли б масово займатися різними видами спорту діти Ужгородщини.
 
Міська громада Ужгорода майже два десятки років тому вже пройшла цей шлях звільнення спортивного об’єкту (стадіону «Авангард») від базарних торговців і використання його за призначенням. Наразі це очікує коритнянців, кінчешців та інших жителів Ужгородського району.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1930 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: