Головна » Усі публікації » у світі » Срібний Ряшко, бронзовий Кушнір і виліт Гіді
11:49
Срібний Ряшко, бронзовий Кушнір і виліт Гіді
Саме такий можна зробити підсумок сезону в угорському чемпіонаті для закарпатських гравців.

Срібний Ряшко, бронзовий Кушнір і виліт Гіді Кечкемет із Ряшком феєрично увірвався у вищу лігу Угорщини (ще в сезоні 2020/2021 вони виступали у третьому дивізіоні, у сезоні 2021/2022 - у другому) і був дуже близьким, щоб сходу виграти чемпіонство, однак задовольнився другим місцем (Ференцварош випередив їх на 6 балів), що й так є неабияким досягненням. Михайло який проводить другий сезон у цьому клубі прогресує разом з ним і зможе у наступному сезоні дебютувати у єврокубках. 27-річний мукачівський захисник провів 21 матч (19 у чемпіонаті, 2 у кубку), віддав 1 асист, 2 жовті, 1 червона. Трансферна ціна Ряшка 250 тисяч євро.

Фінішний спурт продемонстрував наприкінці чемпіонату Дебрецен, який весь сезон знаходився поза зоною єврокубків і лише в останніх двох турах зумів заскочити на третє місце і завоювати бронзові нагороди. Доклав зусиль до цього і Ерік Кушнір, який зіграв 21 матч, 1 асист, 3 жовті. Близько 10 поєдинків він пропустив через травми. Чотири роки тому мукачівський правий захисник вже дебютував у єврокубках і тепер знову матиме нагоду отримати міжнародний досвід. 23-річний футболіст із Нижнього Коропця оцінюється у 350 тисяч євро.

А от кого змістили із третьої сходинки дебреценці так це Пакш, який фінішував п'ятим. У складі цієї команди виступає Олівер Тамаш із Солотвина. У порівнянні з попередніми сезонами цей виявився вкрай не вдалим за ігровим часом для 22-річного тячівського футболіста - 15 разів потрапляв у заявку на ігри чемпіонату і всього 3 виходи на заміну (32 хвилини) + 1 вихід у кубку на 22 хвилини. Підтримував форму Олівер у матчах за дублерів у третій лізі - 13 матчів, 1 гол. Втрата місця у старті вплинула і на трансферну вартість, яка впала майже на половину - 175 тисяч євро.

Свій крайній сезон за Кішварду як завжди продуктивно провів Віктор Гей - 38 матчів, 3 асисти (31 чемпіонат, 3 кубок, 4 Ліга Конференцій Європи). Команда завершила сезон у середині турнірної таблиці на 6 місці. Мукачівський захисник відкриває нову сторінку у своїй футбольній кар'єрі і перебирається до столиці у МТК. Він є найдорожчим закарпатцем в Угорщині - 400 тисяч євро.

На 23 хвилини заскочив у цей сезон 18-річний нападник Ярослав Гелеш - у нього одна поява на полі у другому турі чемпіонату, при п'яти потрапляннях у заявку на гру основи Кішварди. Юний середнянський проспект здебільшого грав за дублерів у третій лізі - 33 матчі, 11 голів (другий бомбардир команди). Проте вже отримав мінімальну ціну на Трансфермаркті - 50 тисяч євро.

Стабільно провів цей сезон за Мезоковешд 31-річний Шандор Вайда - 34 матчі, 3 голи, 2 асисти. А в п'яти матчах виконував функції капітана. Його команда завершила чемпіонат на 7 місці, здобувши три перемоги наприкінці сезону і уникнувши боротьби за виживання. Виноградівський лівий латераль пропустив лише 2 гри у цьому чемпіонаті. Його вартість наразі 300 тисяч євро.

А от кому найменш пощастило, так це Шандору Гіді, який понизився у класі із своєю командою Вашаш, яка була новачком вищої ліги і не зуміла тут закріпитися. 22-річний уродженець Великої Доброні провів 16 матчів, являючись гравцем ротації. Ще 2 матчі зіграв у кубку, де його команда дійшла до півфіналу. Також провів за дублерів у третій лізі 7 матчів, 2 голи. Можливо повернення у другу лігу вплине на ігровий час Гіді, який він зможе отримувати значно більше. Ціна закарпатця наразі 150 тисяч євро.

Тим не менш, кількість закарпатців у вишці у наступному сезоні не має зменшитись, адже Дьошдьор виграв другу лігу і підвищився у класі, а вагому роль у цьому зіграв Володимир Коман, який зіграв 28 матчів, 2 голи, 2 асисти. 34-річний ужгородський півзахисник після чотирирічного турне екзотичними країнами (Іран, ОАЕ, Індія) вдало повернувся у свій колишній клуб Дьошдьор, за який виступав у 2015-2016 роках. На Трансфермаркті Комана оцінюють у 200 тисяч євро.

(Володимир Коман №23 з кубком)



Теоретично до вищолігових гравців можна віднести і юного ужгородського нападника Євгена Кічуна, який у першому колі 8 разів потрапляв у заявку на гру Академії Пушкаш, однак у чемпіонаті на поле не виходив. Проте зіграв у Лізі Конференцій Європи 27 хвилин у грі з Віторія Гімараеш. Академія Пушкаш завершила сезон четвертою. А 18-річний Кічун другу половину сезону провів в оренді у Дьирмоті у другій лізі, де зіграв 11 матчів. Більше ігрової практики Євген отримав у поєдинках за дублерів у третій лізі - 20 матчів, 9 голів. Ціна закарпатця поки мінімальна - 50 тисяч євро.

Якщо вже згадали про двох друголігових представників, то варто і про інших. На четвертому місці завершив сезон Сзекед, кращим голеадором якого став Жолт Гайдош із Великої Бийгані. 30-річний форвард у 35 матчах забив 8 голів та віддав 3 гольові передачі. Оцінюється у 175 тисяч євро.

Сьому сходинку зайняв Печ, де правою бровкою бігає Олексій Шведюк. У 32 матчах чинадіївський фулбек забив 1 гол і віддав 2 асисти. Трансферна вартість 100 тисяч євро.

Десятим завершив сезон Будафокі за який виступає Рональд Такач. 25-річний лівий вінгер з Вишкова багато пропустив у цьому сезоні і зіграв лише 12 матчів, 2 голи. Вартість гравця 75 тисяч євро.

Одразу за ними розсташувався ЕТО Дьор, де в центрі поля грає Юрій Тома. Хустський хавбек відіграв 34 матчі, 1 гол, 1 асист. Ціна закарпатця 100 тисяч євро.

Також коротко згадаємо про медалістів третього дивізіону.

У третій лізі Група Центр бронзову медаль отримав 31-річний Роберт Молнар (40 матчів) (екс-гравець ФК Ужгород, Середнє) з командою ESMTK з Пештержебету.

У третій лізі Східна Група бронзову нагороду здобув Антон Бідзіля, що виступає за дебреценський ДЕАК - 19 матчів, 1 гол. Срібні нагороди виграв Путнок, де грає ряд закарпатців Євген Добровольський (40 матчів, 12 голів), Пийтер-Пал Буда (38 матчів, 7 голів), Норберт Надімов (41 матч, 1 гол). Чутора та Петречко провели лише першу половину сезону за Путнок, а далі перейшли в Егер та Хідашнеметі відповідно. 


Категорія: у світі | Переглядів: 487 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: