Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Станіслав Коваль: "Перехід у дорослий футбол вже пройшов"
11:02
Станіслав Коваль: "Перехід у дорослий футбол вже пройшов"
Герой 23-го туру в Першій лізі Станіслав Коваль поділився враженнями від перемоги над Кременем (2:0).

Станіслав Коваль: Нагадаємо, що 18-річний нападник відзначився дублем і приніс дебютну в 2021 році перемогу Поліссю.

- Щасливий, що зміг перемогти в такій почесній номінації як Герой туру, - зізнався нападник. - Для молодого футболіста таке визнання додає впевненості у власних силах. Сподіваюся, що в наступних матчах своєю грою також приносити користь команді.

- З якими очікуваннями підходили до матчу з Кремнем? Результат не тиснув на вас, адже ваша команда ще не перемагала в 2021 році, а безвиграшна серія в чемпіонаті досягла 9 матчів?

- Звичайно, відчували певний психологічний тиск, прагнули отримати дебютну перемогу в 2021 році. Довгий час не вигравали, тому хотілося порадувати себе і вболівальників. Вийшли на гру з максимальною концентрацією, виконали настанови тренера і добилися результату.

- Перший тайм ви дивилися з лави запасних. Що на вашу думку не виходило у команди?

- Я думаю, нашій команді не вистачало гостроти, холоднокровності в завершальній стадії атаки. Створювали можливості, але довести їх до логічного завершення не вдавалося.

- Наскільки складно було входити в цю гру? Були готові, що тренер дасть вам шанс проявити себе?

- Завжди непросто виходити з лави запасних, адже потрібен час, щоб увійти в гру. Розраховую на ігровий час в кожному матчі, намагаюся проявити свої найкращі якості. Завжди готовий підсилити гру команди. Хочу подякувати тренеру, який повірив в мене. Чудово, що своєю грою і забитими м'ячами не підвів його.

- Уже через 11 хвилин після виходу на поле ви зуміли відзначитися. Можете згадати цей епізод? Що промайнуло в голові, коли не змогли спочатку переграти голкіпера?

- У тому моменті пішла передачі на Ковальова, а я забіг у вільну зону і отримав м'яч. Спочатку мій удар відбив воротар, але не виключився з боротьби і з другої спроби все ж відправив м'яч у сітку, забивши дуже важливий м'яч.

- На 90+2 хвилині після передачі Глаголи ви забили другий м'яч. Швидкі контратаки - козир Полісся?

- Не можу сказати, що це найбільш сильна сторона нашої команди, але якщо випадає можливість, то намагаємося по максимуму використовувати контратаки. Коли суперник дає вільні зони, ми охоче їх використовуємо.

- Які емоції вас переповнювали від дебютних забитих м'ячів за команду?

- Щасливий, що нарешті зміг забити, адже не відзначався протягом п'яти матчів. Однак, розумію що це тільки початок. Необхідно працювати над собою, прогресувати. Думаю, що з вірою у власні сили у мене все вийде. З забитими м'ячами привітала команда, рідні та близькі. Щиро вдячний всім за підтримку і віру в мене.

- Наскільки складно 18-річному футболістові зараз грати в Першій лізі?

- Спочатку складно дався перехід з молодіжного футболу в професійний. У Першій лізі інші швидкості, більше боротьби. Необхідно бути фізично міцним. Виступи за Поліссі для мене дуже важливі, адже влітку хочу повернутися в Колос і довести свою конкурентоспроможність. Можу сказати, що перехід у дорослий футбол вже пройшов і зараз відчуваю себе комфортно.

- У наступному турі ви зіграєте проти Волині. Які очікування від матчу? Чи вірите, що можете вийти на поле?

- Налаштовуємося тільки на позитивний результат. У домашньому матчі хочемо проявити свої кращі сторони, порадувати уболівальників перемогою. Працюю на кожному тренуванні, викладаюся на максимум своїх можливостей. Рішення щодо моєї участі в матчі прийме тренер, але я зроблю все що в моїх силах.


Народився в селі Кушниця Закарпатської області

Вихованець футбольної школи в Ужгороді

Перший тренер - Володимир Олексійович Мухлінін

Улюблена команда - ПСЖ

Улюбленою гравець - Неймар

Мрія у футболі? - Прагну стати топовим футболістом
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 943 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: