Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Старт» на фініші став щасливим для «Оболоні-2» (ФОТО)
18:17
«Старт» на фініші став щасливим для «Оболоні-2» (ФОТО)
Про двобій за входження до четвірки кращих команд Східної групи Зимового чемпіонату Закарпаття читайте далі.

«Старт» на фініші став щасливим для «Оболоні-2» (ФОТО) На цей матч обидві команди налаштовувались як на останню можливість довести свою профпридатність численним фанам та можливим скаутам провідних команд Закарпаття. Сам матч виявився напрочуд бойовим та пройшов майже за рівного володіння м’ячем. При цьому пивовари завдали майже вдвічі більше ударів – 16:9. А от «Старт» може занести собі в актив трохи кращу влучність – 44.4 % проти 43.8 % у «Оболоні-2», та трохи більший відсоток гостроти від цих пострілів – 88.9 % проти 87.5 % у жовто-синіх.

Перша половина двобою пройшла за незначної територіальної переваги хустян, які завдали в п’ять разів більше ударів. При цьому за влучністю від цих пострілів була рівновага – по 50 %. «Старт» був бездоганним за відсотком влучності від ударів – 100 % проти 80 % у пивоварів. Слід відзначити, що «Оболонь-2» протягом матчу в півтора рази частіше порушувала правила, а за відсотком гостроти від цих стандартів золотаревці перевершили опонентів у два рази – 66.7 % проти 33.3 % у «Оболоні-2».

Винятком із цього стали друга-третя хвилини, коли підопічні Синетара створили першу дуже суттєву загрозу правим флангом, у якій Хайнас заробив право на штрафний удар. Після удару Рацина зі стандарту, м’яч рикошетом від стінки потрапив до Дьордяка, який розстрілював ворота зблизька. Михайла Мацунича від голу врятувала поперечина воріт, від якої круглий вилетів у штрафний майданчик. При цьому золотаревці ще встигли порушити правила проти Хайнаса.  Котубей вказав на одинадцятиметрову позначку. Рацин із точки спочатку бездоганно вколотив м’яч в ліву дев’ятку, та арбітр побачив завчасне вибігання гравців із Хуста в штрафний майданчик і змусив їх перебивати пенальті. Другий удар Рацина з позначки, під ліву стійку, Мацунич у стрибку відбив, а його партнери змогли винести круглого подалі.

Футболісти «Старта» відповіли на 10-й хвилині, коли в атаці, по центру зі зміщенням до правого флангу, заробили право на штрафний удар. Пацкан, ударом зі стандарту, поцілив під ближню стійку. Гарастей у стрибку заволодів м’ячем. Ще гостріше було через чотири хвилини біля протилежних воріт. Під час атаки правим флангом, зі зміщенням до центру, Хайнас віддав на Дьордяка, а Михайло ударом-прострілом знайшов на лівій стійці, на вбивчій ударній позиції, Лемка. Та того на якусь мить випередили опоненти і в пожежному режимі винесли круглого на кутовий.

Кутових протягом матчу золотаревці заробили у вісім разів більше, однак відсоток гостроти від них був суттєво кращим у суперника. Показовим у цьому плані був навіс Рацина з правого флангу, на який відгукнувся Похилюк і влучно пробив. Михайло Мацунич відбив.

Другий тайм пройшов за незначної переваги у володінні м’ячем  «Старта», який завдав на один удар більше, та досяг трохи кращої влучності – 42.9 % проти 33.3 % у жовто-синіх. А от за відсотком гостроти від цих пострілів трохи кращими були пивовари – 100 % проти 85.7 % у золотаревців.

На 38-й хвилині атака хустян по центру завершилась сильним ударом Хайнаса. Круглий зовсім трохи розминувся з правою дев’яткою. На наступний постріл Дьордяка, через три хвилини, вже зреагував Михайло Мацунич.
Ще гостріше було через хвилину біля протилежних воріт. На завершенні атаки по центру Станіслав Слава сильно пробив із 15-ти метрів. Гарастей відбив. На добивання підбіг Василь Мацунич і з кількох метрів розстрілював ворота. Воротар «Оболоні-2» знову зіграв відмінно й відбив. На 56-й хвилині на завершенні атаки лівим флангом, зі зміщенням до центру, Черничко віддав у штрафну, а Маслей буквально вигриз м’яч у кількох гравців і вже міг розстрілювати ворота, та Михайло Мацунич самовіддано кинувся в ноги і ліквідував небезпеку.  

На 60-й хвилині гравці «Старта» заробили право на кутовий з лівого флангу. Василь Мацунич видав навісну передачу на Томишина, а Михайло замкнув її ударом головою. На щастя для хустян круглий полетів над поперечиною. Та найбільше пощастило пивоварам на 65-й хвилині. На завершенні атаки лівим флангом Василь Мацунич прострілив на ближню стійку, а Подлевський у падінні замкнув цю передачу  ударом головою. Гарастей був не готовий зреагувати, та на його молитви зійшла фортуна. Круглий оминув ліву стійку в лічених сантиметрах із зовнішнього боку воріт.

Нічия дозволила «Оболоні-2» увійти до квартету кращих команд Східної групи Зимового чемпіонату Закарпаття. Для «Старта» поточний турнір поставив цілий ряд запитань, на які Стойці доведеться відповісти до старту літнього обласного чемпіонату.     

 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Анатолій Гал, Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Сергій Гладинець
 
М. Хуст, запасне поле «Оболонь-арени», хмарно, дощ із снігом
 
«Оболонь-2» Хуст – «Cтарт» Золотарево 0:0

«Оболонь-2»: Володимир Гарастей, Михайло Бучок, Остап Мязик, Олександр Черничко, Андрій Лабанц, Михайло Дьордяк, Михайло Лемко, Ігор Маслей, Анатолій Похилюк, Валентин Рацин, Владислав Хайнас.
Запасні: Дмитро Петров, Олександр Луцак, Віктор Темнохудов, Констянтин Синетар, Василь Попович.
Тренер – Констянтин Синетар.

«Старт»: Михайло Мацунич, Василь Ковач, Олександр Пацкан, Іван Шимоня, Михайло Томишин, Віталій Подлевський, Йосип Стойка, Михайло Кикина, Василь Мацунич, Станіслав Слава, Михайло Деяк.
Запасні: Василь Орос, Михайло Дьордяк.
Тренер – Йосип Стойка. 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 742 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: