Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Суха п’ятірочка в подарунок для президента (ФОТО)
16:18
Суха п’ятірочка в подарунок для президента (ФОТО)
Про те, як підопічні Когутича сповна реабілітувались за попередні невдачі, дізнавайтесь далі.

Суха п’ятірочка в подарунок для президента (ФОТО)
Команди підійшли до очного двобою в різному гуморі. Гості перед цим двічі поспіль перемогли й змогли суттєво покращити своє турнірне становище, тому вже не розглядались відвертим аутсайдером цього протистояння, як декому могло здатись тури десь два-три тому.
 
Господарі, після серії невдач у протистояннях із елітними клубами Західної зони, прагнули будь-що реабілітувтись на очах власних фанів. Ще одним приводом було день народження президента клубу з Нижнього Коропця, тому мотивація зашкалювала. Вони могли забити уже на 2-й хвилині, коли після вкидання Герцуського з-за бокової з лівого флангу відбулась хороша атака зі зміщенням до центру, на завершенні якої Киян коротко віддав на Гея й Віктор пробив трохи вище правої дев’ятки.
 
Через п’ятнадцять хвилин відбулась затяжна атака гостей по центру, яку розпочали Булеза та Великошич, та яким суттєво допоміг у її розвитку Зан. Саме Василь відпасував трохи назад на Попа й Олександр подав у штрафний майданчик. Брич зачепився за м’яч, прорвався по правому краю карної зони й пробив у ближній кут. Молевенков у падінні відбив, продемонструвавши свій кращий сейв першого тайму.
 
На 21-й хвилині Герцуський пробив із 38-ми метрів у сантиметрах над поперечиною. За мить Гасинець подав із лівого флангу на дальній край штрафного майданчика на Брича, який ударом головою підкорегував політ м’яча в ближній кут. Молевенков знову зреагував. На 27-й хвилині на завершенні наступу по центру Гей середнім пасом вивів Олберта на воротаря. Костак біг паралельно з Олегом і намагався перешкодити завершити атаку, та коропівець все ж влучив у правий кут. Волошин зачепив, зменшивши швидкість м’яча і далі повернувся назад і забрав його до рук. За мить Зан навісив із правого флангу орієнтовно на Брича, та круглий полетів під поперечину. Молевенков у стрибку дістав, перевівши на кутовий.
 
На 31-й хвилині Булеза віддав зліва направо паралельно на Зана, а той передав вперед на хід Великошичу. Ростислав подав на дальню стійку, де Булеза на якусь мить не встиг, щоб замкнути ударом головою із вбичої позиції з кількох метрів. Через п’ять хвилин Булеза вирізав діагональ зліва на правий край на Великошича, а Ростислав віддав лівіше на Урсту. Василь із 20-ти метрів потужно пробив трохи вище поперечини. Ще за мить Сорока прострілом із кутового з правого флангу сухим листом влучив у рамку, перевіривши уважність воротаря.
 
Після цього стався перший злам у матчі. Атака правим флангом зі зміщенням вліво від господарів, за участю Сороки, Кияна, Олберта та Герцуського, завершилась тим, що останній із цього квартету в боротьбі з Попом перечепився правою ногою за лівицю Олександра, яку той виставив на шляху опонента, і впав. Грубінка без вагань вказав на позначку, чим викликав невдоволення гостей, які призначення такої «точки» вважали несерйозним рішенням рефері. Утім, апелювати «було чи ні?!» досить важко, коли на матчах першої ліги рідко коли та й ведеться відеозапис матчів. У деяких клубах це питання вже вирішується, інші ж поки тільки в процесі роздумів, як це було і в Коропці зокрема. Тому повіримо арбітру, який був поряд, як кажуть у таких випадках, на свистку. Сорока з позначки влучив у правий кут. Волошин вгадав, та не дістав – 1:0.
 
Через три хвилини партнер віддав на хід Герцуському й той влучив у правий кут. М’ячик чиркнув стійку й відлетів за ворота, на щастя для Волошина, який стрибав, та не діставав. За мить Ільницький влучно пробив із 30-ти метрів, та Молевенков знову зреагував.
 
На старті другого тайму йшла досить рівна позиційна боротьба до 52-ї хвилини, коли на завершенні наступу лівим флангом Герцуський заробив право на штрафний, а Гей із цього стандарту навісив у центр штрафного майданчика на Олберта. Олег ударом головою підкорегував м’яч під праву стійку. Волошин у стрибку дістав, продемонструвавши свій найкращий сейв. Через п’ять хвилин на навіс зліва віл Герцуського на праву стійку відгукнувся Киян і ударом головою влучив у ближній кут. Від голу гостей врятувала стійка, від якої круглий зрикошетив у центр карної зони, де Волошин зумів накрити його. Ще через хвилину на завершенні наступу лівим флангом Брич увірвався в штрафний майданчик і з 14-ти метрів влучив під поперечину. Молевенков у стрибку потягнув цей складний удар, продемонструвавши свій кращий сейв другого тайму.
 
Після цього стався другий злам у матчі, коли спрацювала швидка контратака господарів по центру, за наслідками якої Киян із 10-ти метрів влучив у лівий кут – 2:0. Через дві хвилини Великошич заробив право на штрафний із 25-ти метрів, а Юрій Булеза влучно пробив, та воротар вдало обрав позицію й зреагував. Трохи згодом Сорока навісив кутовий із правого флангу. Було кілька спроб ударів, та найкраще це вдалось зробити Гею, який підключився на праву стійку і з восьми метрів влучив у дальній верхній кут – 3:0.
 
Не встигли гості відійти від цього шоку, як отримали новий удар. Зарічанці робили штучне положення поза грою, та Шіц, що опинився зовсім вільним на правому фланзі, на думку Дубровки, уникнув його, вибіг на воротаря й влучив у лівий кут – 4:0.
 
Далі більше атака правим флангом із поступовим зміщенням до центру за участю Шіца, Олберта, Гея та Герцуського. Останньому з них партнер скинув під удар із 25-ти метрів і Олександр влучив у правий верхній кут, забивши гол-красень – 5:0. Через сім хвилин Олберт вибіг на воротаря, та Волошин відбив розстріл впритул, далі Киян додавав, та поперечина врятувала гостей від шостого, й після цього ще й Данашевський пробив над поперечиною. Ще через три хвилини Данашевський завершив атаку по центру ударом впритул із восьми метрів, та Владислав у падінні й цього разу відбив. Незадовго до завершення Великошич міг забити ударом через себе, коли відгукнувся на простріл з права, та в боротьбі з опонентом зміг пробити тільки повз ліву стійку, зберігши черговий шат-аут для Молевенкова.
 
Та спочивати на лаврах Дмитру та його партнерам не доводиться, бо вже наступної неділі доведеться в Кінчеші екзаменувати на міцність крила місцевого «Сокола», який у восьмому у принциповому дербі здолав «Рутенію». Підопічні Семака 25-го червня матимуть хорошу нагоду реабілітуватись у домашньому матчі проти «Великого Березного».
 
 
Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Анатолій Гал та Євген Дубровка
Четвертий арбітр – Дмитро Меденцій
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
17 червня, с. Нижній Коропець, стадіон «Колос», ясно і спека, 200 глядачів
 
«Нижній Коропець» – «Заріччя» – 5:0 (1:0)
 
Голи: Сорока, 40, Киян, 60, Гей, 65, Шіц, 67, Герцуський, 70.
 
«Нижній Коропець»: Дмитро Молевенков, Євген Сорока, Василь Маринець, Василь Монда (Василь Сабов, 86), Віктор Смагін, Віктор Гей (Сергій Данашевський, 76), Ерік Росул, Олег Олберт, Владислав Магоч (Іван Шіц, 60), Олександр Герцуський, Анатолій Киян.
Запасні: Валентин Гецко, Владислав Васильєв, Валентин Смагін.
Тренер – Віктор Когутич.
 
«Заріччя»: Владислав Волошин, Роман Гобона, Юрій Костак, Василь Урста, Олександр Поп (Василь Булеза, 64), Іван Ільницький, Аркадій Гасинець, Михайло Брич, Василь Зан (Іван Козуб, 77), Юрій Булеза, Ростислав Великошич.
Запасні: Михайло Булеза, Юрій Сокач, Владислав Машіко, Любомир Ганчич, Василь Шерегій, Василь Фельцан.
Тренер – Михайло Семак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1388 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: