Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Суперкубок Іршавського району знайшов свого володаря
15:12
Суперкубок Іршавського району знайшов свого володаря
Про те, як «доробратівська молодь» змогла переграти потужну «Шахтар-машину», дізнавайтесь далі.

Суперкубок Іршавського району знайшов свого володаря Уболівальники з нетерпінням очікували цього протистояння, яке за напругою нічим не поступалось поєдинкам, що відбулись днем раніше в Сільці та Заріччі. Утім, це був робочий день і багато фанів не змогли споглядати шоу імені Василя Ковтуна, Івана Бандуровича, Анатолія Нурієва та інших зірок зовсім не районного рівня, які були в складах обох команд.

Номінальні гості грали тим же складом, яким з кінця зими до початку весни громили всіх і вся в зимовій першості, де й стали безумовними чемпіонами. Корінних доробратівців у цей день на полі було годі шукати, та все ж був Іван Качур, який у минулі сезони приніс немало користі цьому колективу в різних турнірах. Команда з Ільниці залишається родзинкою на всю область. Де ви ще знайдете команду, в якій грають тільки мешканці одного села хоч в ослабленому складі, хоч в посиленому зірковим тріо з обласного чемпіонату в складі Івана Бандуровича, Андрія Ломаги та Олексія Остафійчука?

Початок та середина матчу пройшли в досить рівній боротьбі з незначною перевагою в контролі м’яча за доробратівцями, які віддавали перевагу ударам з середньої та близької відстані. Утім, на останньому рубежі чудову гру демонстрував Владислав Волошин, сейви якого дозволяли партнерам по захисту на чолі з досвідченими Андрієм Ломагою та Романом Гуленком не впадати в панку від комбінацій в один дотик, якими суперник частенько феєрив в центрі поля та в опорній зоні ільницької команди.

У «Шахтаря» запам’ятались кілька комбінацій за участю двох братів Остафійчуків – Олексія та Віталія й Івана Бандуровича. Також досить підступними були дальні постріли Бандури з середніх та дальніх дистанцій, після яких воротарю опонентів доводилось попрацювати на лінії своєї брами. Незважаючи на все це, команди пішли на перерву за сухого рахунку, та друга половина двобою компенсувала все сповна.

Другий тайм мало чим відрізнявся від першого. Доробратівці з перших хвилин захопили контроль над м’ячем, позбавивши опонентів можливості відчути смак гри в повній мірі. А грати без лобди, це як дихати без повітря. Тому не дивно, що небезпека частіше виникала біля воріт Волошина, який порядком втомився за два дні від розстрілів спочатку в неділю від «Камянського», а в понеділок від не інакше як збірної молоді Закарпаття з Доробратова. Дивно, чому «Бужора» з Іршави, незважаючи на цілий не інакше як град пропущених голів, не звертає увагу на цього дуже талановитого парубка з Ільниці.

Так чи інакше, та, незважаючи на всю старанність, Владислав отримав досить швидкий гол. Нереалізацію гольових нагод від Ковтуна й Качура сповна компенсував Анатолій Нурієв, який не зупинився після першого забитого голу, а відзначився дублем, увійшовши в історію Іршавського футболу, як головна зірка Суперкубка 2016-го року.

Тренерський штаб «Шахтаря» зробив ряд замін у надії переломити хід зустрічі, та все на що спромоглись помаранчеві, це одна масована атака, на завершенні якої вони пробивали тричі. І якщо перші два удари можна списати на майстерність воротаря «Доробратова» та партнерів по захисту, то третім пострілом Бандурович із вбивчої позиції був зобов’язаний скорочувати різницю в рахунку, та м’яч якимось дивом не влетів у сітку, змусивши численних фанів із Ільниці схопитись у розпачі за голову.

ФК «Доробратово» впевнено вибороло другий трофей протягом 2016-го року, змусивши маститих конкурентів та їх фанів із Заріччя, Сільця, Білок, Кушниці та інших футбольних населених пунктів району по доброму заздрити мешканцям цього невеличкого села на Заході Іршавщини.

Незважаючи на поразку в цьому протистоянні, «Шахтар» провів свій найкращий сезон за останні роки й може занести його собі тільки в актив. Футбольна громада села Ільниця робить ставку на власних вихованців, що вже дає результат і може принести ще більші досягнення в майбутньому.       
 
 
Арбітр – Михайло Райда
Асистенти – Михайло Лялюк та Тарас Шопа
 
21 листопада, місто Іршава, стадіон «Авангард», ясно, +15 градусів, 300 глядачів.   
 
«Шахтар» Ільниця – «Доробратово» – 0:2 (0:0)
 
Голи: Анатолій Нурієв (2). 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 990 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: