Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Суперкубок Ужгородщини залишається в Сторожниці (ФОТО)
19:55
Суперкубок Ужгородщини залишається в Сторожниці (ФОТО)
Футбольний сезон на Ужгородщині було розпочато битвою за Суперкубок.

Суперкубок Ужгородщини залишається в Сторожниці (ФОТО) Саме ці дві команди закривали минулий сезон фіналом чемпіонату і вони ж відкривали новий сезон поєдинком за Суперкубок. Якщо у господарів склад практично не змінився (один з головних трансферів екс-нападник Кінчеша Гапак), то у коритнянців майже наполовину іншим був стартовий склад – поповнили Олімпік тріо гравців із Лінців та дует екс-турбогазівців.

Сама гра на сторожницькому стадіоні проходила на зустрічних курсах, команди раз пораз створювали поодинокі моменти. А в середині тайму за одну хвилину обмінялись голами. На 26-ій хвилині Маріаш подав кутовий, а новачок команди Гапак підправив круглого у ворота – 1:0.

Одразу в атаці у відповідь Новак невдало зіграв на виході і Юрій Федьо зрівнює рахунок – 1:1. 

На старті другого тайму Станко пробив у кут воріт з 18 метрів, Гвазава зловив. На 49-ій хвилині Федьо з кутового закрутив м’яч у ворота, Новак спіймав, але трохи заступив за лінію, що викликало емоційні протести коритнянців щодо зарахування голу та арбітр знаходився близько і дав продовжити гру.

На 73-ій хвилині 20-річний Станко поборовся за м’яч у чужій штрафній до кінця  і з близької відстані переграв голкіпера – 2:1. 

Олімпік на правах фаворита матчу не хотів миритися з поразкою і активно йшов вперед. На 81-ій хвилині Зубанич гостро пробив з 19 метрів, шкіряний пройшов біля стійки. За кілька хвилин Федьо подав зі штрафного на дальній край карної зони, де Ковтан головою переправляє м’яч у дальній кут – 2:2.

Фіналістів очікувала серія післяматчевих пенальті. Першим пробивав Чобаль і влучив у стійку. Шелемончак свій удар реалізував – 1:0. Рущак також забив – 1:1. Гапак поцілив у кут – 2:1. Федьо був точним з одинадцяти метрів – 2:2. Хом'як переграв кіпера – 3:2. Удар Ганчака парирував Новак. Станко також не зумів переграти воротаря. Вирішальний пенальті від Ковтана знову потягнув Новак і потонув в обіймах своїх одноклубників.

У ході церемонії нагородження голова Федерації футболу Ужгородського району Іван Ковач та його заступник Василь Хмельницький вручили дипломи президентам Олімпіка Роланду Цеберу та Лідера Андрію Пацкану, та тренерам відповідно Тиберій Мальованець та Микола Калабіга. Відзнаки отримали і арбітри - Петро Милян, Олександр Сатмарій та Мілан Бутрик. Кращими гравцями у фіналістів було визнано Антона Станка у Сторожниці та В'ячеслава Ковтана у Коритнян. Срібні медалі отримали коритнянці, а золото і кубок переможця було вручено сторожницькій команді.


«Лідер» Сторожниця – «Олімпік» Коритняни 2:2 (пен. 3:2)

Голи: Гапак, 26, Станко, 73 – Федьо, 27, Ковтан, 85.

Лідер: Михайло Новак - Юрій Костик, Владислав Рилець, Юрій Скрипич, Ярослав Куцик - Сергій Хомяк, Антон Станко, Віталій Булина, Максим Маріаш - Олександр Гапак, Степан Савко.
Запасні: Олександр Сеніна, Микола Мелекесцев, Руслан Ткаченко, Віталій Микович, Роман Шелемончак, Максим Петухов, Микола Куцик.
Тренер – Тиберій Мальованець.

Олімпік: Іраклій Гвазава - Віталій Сакадаті, Олександр Ганчак, Ярослав Рущак, Микола Муранський - Роман Лапчак, Дмитро Зубанич, Орест Петканич, Юрій Чобаль, Юрій Федьо – Вячеслав Ковтан.
Запасні: Віталій Палканинець, Василь Куприч, Віталій Івашкович.
Тренер – Микола Калабіга.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 753 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: