Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Сусіди видали бойову й реалізували по одній (ФОТО)
14:58
Сусіди видали бойову й реалізували по одній (ФОТО)
Про одну із найбільш принципових дуелей 17-го туру дізнавайтесь далі.

Сусіди видали бойову й реалізували по одній (ФОТО)
Якщо у елітному квартеті та намулистому днищі вищої ліги Закарпаття вже все зрозуміло, то середина табеля в цьому сезоні воістину є золотою, щодо конкуренції та інтриги, при величезній вазі кожного заліковового балу. Тому для іршавців непереможний підсумок у даному протистоянні рівнявся б, не менше не більше, як приміром дошкульна мирова в Хусті для «Севлюша».
 
Натомість, «Вільхівцям» кров із шнобеля потрібно було вивозити хоча б один заліковий бал із майже неприступної в цьому році Іршави. Початок першого тайму пройшов у безкомпромісній боротьбі переважно на підступах до штрафних майданчиків. При цьому, незначна перевага з володіння м’ячем була за господарями, у яких активними були два Кормоші та Мудра.
 
«Бужора» на кожен удар суперника відповідала десь двома своїми. Утім, гармата від юного суперджокера Івана Кормоша на 2-й хвилині спрямувала м’яч над поперечиною та ще кілька ударів від партнерів були заблоковані.
 
У команди з Тячівщини трохи активнішим був лівий фланг, де креативили Щербанич, Келеманик та Апіян. Найбільше запам’ятався сильний постріл від Євгена з середньої дистанції, який відчайдушно заблокували опоненти.
 
У середині тайму «Вільхівці» трохи вирівняли володіння м’ячем. На 22-й хвилині задзеленькав перший сигнал в передгір’ї «Бужори». Кривка подав із лівого флангу ближче до центру, на ділянку перед лінією штрафного майданчика, де Волонтир прийняв і коротко віддав на Дудаша. Михайло влучив у лівий кут, та Русин зреагував на його постріл. Через дві хвилини Волонтир уже опинився на завершенні наступу правим флангом, неподалік від краю штрафного майданчика. Павло віддав лівіше й трохи назад на Бенка. Михайло спрямував круглого в дальній нижній кут, та Василь у падінні знову продемонстрував усю свою надійність.
 
Ще через шість хвилин могли вийти вперед іршавці. Стас Кохан заробив право на штрафний із правого флангу. Після якісної подачі Івана Кормоша, опоненти з потугами винесли, та недалеко й Ломага підібрав м’яч і в боротьбі зумів направити його на ділянку одинадцятиметрової позначки. Кохан та Кормош могли головою метрів з дев’яти підкорегувати поліеританову кулю в сітку, та Пахомов вчасно вийшов з воріт і ліквідував потенційну небезпеку.
 
Кінцівка тайму мало чим відрізнялась від його середини за винятком того, що рахунок залишився без одного зеро...ва. Чергову атаку лівим флангом зі зміщенням до центру пострілом із середньої дистанції з відскоком від газону завершив Дудаш і влучив під ліву стійку. Русин стрибав, та не дістав – 1:0.
 
Через п’ять хвилин Мудра під час атаки лівим флангом заробив штрафний метрах у сорока від воріт. Чубірка подав на Кохана й той метрів із восьми міг переправляти м’яч у сітку, та Пахомов вибіг і на якусь мить випередив Станіслава. Могла забити «Бужора» і «в роздягальню», коли на 45-й хвилині Мудра отримав пас по лівому флангу від іншого Кохана, того що Георгій. Славко прострілив на ділянку перед штрафним майданчиком на Кормоша. Іван віддав назад і трохи лівіше на Томича. Володимир цілив у правий верхній кут, та м’яч рикошетом від Скрипа, що самовіддано кинувся під удар, полетів вище поперечини й дозволив гостям піти на перерву зі щитом.
 
Перші вісім хвилин другого тайму знову пройшли на підступах до штрафних майданчиків і знову з невеликою перевагою з володіння м’ячем за господарями. А на 9-й хвилині Стас Кохан на завершенні наступу правим краєм скинув назад на Кормоша й Василь влучив у ближній кут. Паха зреагував. Через дві хвилини контра лівим флангом у відповідь. На її завершенні Волонтир прострілив на Бенка. Михайло дуже небезпечно пробив головою поруч із дальньою правою стійкою. Після цього спрацювало правило про те як «за незабитого результативний дають». На подачу з правого флангу в центрі штрафного майданчика відгукнувся Кормош і метрів із шести головою переправив круглого в сітку – 1:1. Через три хвилини Мудра промчав по лівому флангу й віддав трохи назад на Томича. Володимир подав на ділянку на дальньому краї штрафного майданчика на Бізілю, який ударом із ходу пробив над поперечиною.
 
Середина тайму знову пройшла за незначної переваги господарів. На 66-й хвилині Ломага заробив право на штрафний із лівого флангу. Чубірка розіграв на Мудру. Мирослав подав у штрафний майданчик, де Стас Кохан головою скинув на правий край штрафного майданчика на Бізілю. Михайло метрів із десяти потужно пробив, цілячись трохи ближче до правого, ніж до лівого, кута. Пахомову було важко зреагувати, та на його щастя м’яч полетів над поперечиною. Через шість хвилин Юрій Кохан подав із лівого флангу на ділянку перед штрафним майданчиком на Кормоша. Василь коротко переадресував уперед і трохи лівіше на Томича. Володимир із середньої дистанції пробив трохи вище поперечини.
 
У кінці другого тайму іршавці продовжили наступати. На 85-й хвилині Костак зробив перехоплення на лівому фланзі метрах у п’ятдесяти від чужих воріт і виконав слаломне забігання вперед, добігши майже до кутового прапорця. Далі Іван прострілив на ближній край штрафної, де Іван Кормош міг бити, та пропустив правіше на Мудру. Мирослав міг розстрілювати ворота з центру штрафного майданчика, та пропустив ще далі, на правий край штрафного майданчика, на Кохана. А Станіслава опоненти, з допомогою пресингу, відтіснили вправо й далі з потугами відбили цю атаку.
 
На 87-й хвилині Апіян опинився на м’ячі недалеко від лівого кута чужого штрафного майданчика й прострілив у центр, на ділянку перед карною зоною. На цей пас відгукнувся Лендєл, який проривався вперед по центру й міг зблизька завершити цей наступ, та трохи відпустив м’яч і дозволив Русину, що вибіг із воріт на якусь мить випередити себе.
 
Спочивати на лаврах потенційного тріумфатора золотої середини підопічним Бучка не доводиться, бо вже за тиждень вони зобов’язані видати вирішальне свято футболу на рідній арені, де перемога над «Ужгородом» дасть фанам упевненість в правильності шляху, яким рухається команда. У «Бужори» тоді ж буде нелегке випробування сусідським дербі на виноградівській «Юності», де поранений «Севлюш» прагне сатисфакції над будь-ким, хто потрапить йому під гарячу руку, незалежно від турнірної мотивації.
 
 
Арбітр – Андрій Сімку
Асистенти – Соболч Алмаші та Сергій Гецко
Четвертий арбітр – Вадим Шварц
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
21 жовтня, м. Іршава, стадіон «Авангард», хмарно, 300 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Вільхівці» – 1:1 (0:1)
 
Голи: Іван Кормош, 58 – Дудаш, 34.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Дмитро Жуков, Юрій Кохан, Михайло Бізіля (Іван Костак, 70), Василь Кормош, Володимир Томич, Іван Кормош, Станіслав Кохан, Мирослав Ломага, Мирослав Мудра.
Запасні: Василь Сухан, Йосип Бундаш, Іван Довгінко, Едуард Шкіря, Ярослав Горзов.
тренер – Михайло Рацин.
 
«Вільхівці»: Юрій Пахомов, Володимир Товт, Олександр Септа, Мирослав Скрип, Павло Волонтир, Євген Келеманик, Сергій Щербанич, Павло Кривка, Михайло Бенко (Іван Лендєл, 65), Михайло Дудаш, Артур Апіян (Іван Грубінка, 90+3).
Запасні: Ігор Солодовник.
тренер – Юрій Бучок.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 918 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: