Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Сузір’я» блиснуло яскраво понад «Лугом»
17:50
«Сузір’я» блиснуло яскраво понад «Лугом»
Репортаж про ще одне непересічне протистояння півфінальної стадії цих престижніших обласних змагань читайте далі.

«Сузір’я» блиснуло яскраво понад «Лугом» Цей двобій пройшов за значної переваги з володіння м'ячем «Сузір’я», яке також значно більше атакувало і пробивало по воротах.

Дуже гостро було на 13-й хвилині, коли краща районна команда Свалявського району під час атаки правим флангом заробила право на штрафний із 40-ка метрів. Після навісу на одинадцять метрів Степан Стегура ударом головою поцілив у ліву дев’ятку. Воротар у карколомному стрибку відбив. На добиванні опинився Іван Грубінка, який відправив м’яч під праву стійку, та лайнсмен зафіксував у нього офсайд, чим обурив фанів «Сузір’я».

На 23-й хвилині гравці «Луга» змогли вибігти в контратаку, під час якої суперники на лівому краї воротарського майданчика порушили правила проти Василя Зеленчука. Арбітр без роздумів вказав на одинадцять метрів. Едуард Гумеров із позначки переправив круглого під ліву стійку без шансів для воротаря – 1:0.

Через чотири хвилини зіграла чергова атака свалявців правим флангом. Стегура прострілив у штрафний майданчик, де Євген Лепеш віддав трохи далі на лівий край карної зони на Едуарда Понзеля, який проштовхнув м’яч під ближню стійку – 1:1.

На 30-й хвилині нове загострення по центру, на завершенні якого Понзель поцілив у той же лівий кут. Воротар відбив. На добиванні опинився Грубінка, однак із двох метрів не зміг влучно пробити і захисники та воротар спільними зусиллями ліквідували небезпеку.

Як реалізовувати момент через хвилину знову продемонстрував Понзель, який на завершенні чергового прориву по центру зі зміщенням до лівого краю, ударом з 10-ти метрів як з гармати, переправив круглого під поперечину – 2:1. Ще через дві хвилини Лепеш та Іван Цанько розігнали атаку лівим краєм і останній з них влучив точно під дальню стійку. Голкіпер у стрибку перевів на кутовий.

На 42-й хвилині відбулась ще одна результативна атака по центру зі зміщенням до правого флангу, яку ударом у дальній верхній кут завершив Грубінка. Воротар стрибав і кінчиками пальців зачепив, та м’яч все ж влетів у сітку – 3:1. Через дві хвилини суперники втратили 99 %-вий шанс скоротити рахунок, коли заробили другий пенальті, та воротар «Сузір’я» вийшов переможцем у цій дуелі нервів. На добивання підбіг ще один гравець, та з кількох метрів з усієї сили зарядив повз стійку.

У другому таймі свалявці ще більше захопили контроль над м’ячем, створили силу силенну атакувальних дій, які майже щоразу завершувались ударами. На 47-й хвилині вони заробили пенальті. Стегура бив, та суперника від голу врятувала поперечина. У одній із наступних атак, через три хвилини, Грубінка, ударом в кут, оформив дубль – 4:1.

На 54-й хвилині атаку по центру, зі зміщенням на лівий край, влучним ударом під ліву стійку завершив Стегура – 5:1.  Через десять хвилин після пострілу з 40-ка метрів одного з півзахисників команди зі Сваляви суперника від вірного голу врятувала поперечина воріт.

Ще за мить після навісу зі штрафного хет-трик міг оформити Грубінка, та на його удар головою під праву стійку зреагував другий воротар, який вийшов на заміну за рахунку 5:1 і не раз рятував свою команду. У іншому випадку без двозначної цифри в графі пропущених голів із півфіналу «Лугу» не вдалось би виїхати на рідну Рахівщину.

Свалявці прогнозовано вийшли до фіналу, де вже не будуть такими фаворитами і вболівальники Закарпаття в очікуванні дуже конкурентного фіналу ЛЧЗ, де шанси оцінюються приблизно як 50 на 50 %.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1032 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: