Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Свято дитячого футболу у Великому Березному
21:02
Свято дитячого футболу у Великому Березному
Незвичне свято дитячого футболу відбулося в суботу у В.Березному.

Незвичне свято дитячого футболу відбулося в суботу у В.Березному.

Уперше на Закарпатті було проведено футбольний фестиваль «Відкриті уроки футболу».

Саме Великоберезнянщина першою на Закарпатті відкрила такій футбольний фестиваль серед школярів 5-8 класів. Ініціатором проведення такого заходу стала Федерація футболу краю. Футбольний фестиваль спільно провели відділ освіти В.Березнянської РДА та Федерації футболу Закарпаття.

У цьому році ФФЗ зробила акцент на розвиток дитячо-юнацького футболу. У серпні було проведено великий юнацький турнір на честь видатного голкіпера минулого Андрія Гаваші. На цьому турнірі засяяла зірочка Віктора Симча. Сьогодні талановитий 16-річний футболіст отримав запрошення до дублюючого складу київського «Динамо» й став основним гравцем збірної України U -17. Турнір, як бачимо, повністю себе виправдав. Зараз стартували нові дитячо-юнацькі змагання, які охоплять школярів сільської місцевості, в першу чергу, гірських районів області. Під контролем ФФЗ і чемпіонат ДЮФЛ області, і чемпіонат та першість області серед юнаків вищої й першої ліг. Особлива увага привернута до роботи дитячих тренерів, якості футбольних полів, на яких проводяться тренування. Як великі ріки починаються з потічків, так і великий футбол починається з дитячого футболу. Тут керівники Федерації футболу області Михайло Ланьо, Іван Дуран та Віктор Наскалов повністю праві. Покращиться робота з дітьми – стане якіснішим у цілому футбол Закарпаття.

На урочистому відкритті фестивалю були присутні перший заступник голови ФФЗ Іван Дуран, заступник голови ФФЗ Віктор Наскалов, методист районного методичного кабінету відділу освіти В.Березнянської РДА Мар’яна Шкурда, які привітали юних футболістів зі святом.

Першими на футбольне поле вийшли команди Великоберезнянської ДЮСШ та Лютянської ЗОШ I-III ст. Перемогу святкували футболісти ДЮСШ із рахунком 1:0. Вільні від матчів команди у цей час змагалися на краще виконання окремих елементів футболу. Юні футболісти жонглювали м’ячем, проводили удари на точність, на дальність та викидали м’яч на дальність із-за бокової лінії. Тут гравці порадували. Переможцем у жонглюванні м’ячем став вихованець Великоберезнянської ДЮСШ Іван Мастяк, який 308 (!) разів зумів торкнутися м’яча, перш ніж втратити над ним контроль. Порадували у цій вправі також Павло Лишанич із Великоберезнянської ЗОШ та Василь Іваниця (Ставненська ЗОШ), які ввійшли до трійки призерів. У вправі удари на дальність переміг Ростислав Мірошниченко – Ставненська ЗОШ, м’яч якого пролетів під 50 метрів. Призерами у цій вправі також стали Володимир Цифра – Великоберезнянська гімназія та Павло Лишанич – Великоберезнянська ЗОШ. Переможцем вправи удари на точність став Юрій Риган – Лютянська ЗОШ. До трійки кращих увійшли також Павло Лишанич та Василь Іваниця. Найкращим у вправі вкидання м’яча на дальність із-за бокової лінії став Ростислав Мірошниченко. Другий показник у Юрія Цибика – Великоберезнянська гімназія. Третє – Івана Бабича – Великоберезнянська ДЮСШ.

А тим часом ДЮСШ переміг у другому поєдинку. На цей раз підопічні Вадима Веселовського забили три «сухі» м’ячі команді Чорноголовської ЗОШ і посіли перше місце в групі «А». У свою чергу команда Лютянської ЗОШ з рахунком 1:0 здолала суперника з Чорноголовської ЗОШ і посіла друге місце у цій же групі. Одночасно з футбольним турніром відбулися змагання з перетягування канату. Ці змагання вирішено провести тому, що даний вид спорту теж виробляє командний дух, який так необхідний у футболі. Тут найкращими були школярі Ставненської ЗОШ, які здобули перемогу над усіма суперниками. У фіналі перед ними не встояли школярі Лютянської ЗОШ. Третє місце в команди Великоберезнянської гімназії, яка в змаганні за третє місце перемогла суперників із Чорноголовської ЗОШ. П’яте-шосте місця розділили команди Великоберезнянської ЗОШ та ДЮСШ.

У групі «Б» футболісти Великоберезнянської гімназії перемогли 1:0 суперників із Ставненської ЗОШ та зіграли внічию 0:0 із командою Великоберезнянської ЗОШ, але 4 очок вистачило підопічним Валентина Шкурди, щоб посісти перше місце. Ставненці в свою чергу перемогли великоберезнянських школярів 1:0, чим забезпечили собі друге місце в групі. У матчі за третє місце юні футболісти Ставного переграли своїх однолітків із Лютої в серії пенальті з рахунком 7:6 і посіли третє місце.

У фіналі зустрілися команди ДЮСШ та великоберезнянські гімназисти. Перемогу пророкували команді ДЮСШ, але збірна гімназії провела цей поєдинок вище всяких похвал і здобула перемогу з рахунком 1:0. ДЮСШ посіла другу сходинку.

На урочистому закритті фестивалю Іван Дуран, Віктор Наскалов, Мар’яна Шкурда вручили грамоти командам-учасницям фестивалю, а також грамоти за перемоги в змаганнях із елементів футболу та перетягуванні канату. Крім того, Іван Дуран та Віктор Наскалов від Федерації футболу Закарпаття та особисто від Михайла Ланя вручили командам по 10 м’ячів, футболки й кепки з символікою футбольного фестивалю, а наставники команд отримали спортивні костюми та диски з уроками футболу. Іван Дуран та Віктор Наскалов вручили капітану збірної команди Великоберезнянської гімназії головний приз – Кубок за перемогу в футбольному турнірі фестивалю «Відкриті уроки футболу». Усі команди отримали також пакети соків та солодощі.

Слід також відзначити хорошу організацію змагань. Футбольне дійство вдалося на славу. Великий Березний передав естафету Перечину, де аналогічне свято відбудеться вже за тиждень. Фестиваль «Відкриті уроки футболу» крокує районами Закарпаття.


Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ



Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1317 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: