Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Тарас Лазарович увійшов у тренерський штаб МФА
11:58
Тарас Лазарович увійшов у тренерський штаб МФА
Відомий закарпатський футболіст буде працювати у "Мункач футбольній академії".

Тарас Лазарович увійшов у тренерський штаб МФА У тренерському штабі "Мункач футбольної академії" чергове кадрове поповнення  в особі досвідченого в минулому гравця, вихованця закарпатської школи футболу – Тараса Лазаровича. Тарас Михайлович обійняв посаду тренера з фізпідготовки й активно включився до роботи.

38-річний свалявський нападник більшість своєї футбольної кар'єри провів у двох клубах - шість сезонів відіграв за "Металург" Запоріжжя (2004 - 2008 та 2012 - 2014) і три сезони провів у луганській "Зорі" (2009 - 2011), за які відіграв близько трьох сотень матчів і забив 61 гол, а завершував ігрову кар'єру в одеській "Жемчужині" (2015 - 2018).

Тарас охоче поділився враженнями від перших днів роботи в МФА:

- Потроху вливаюся в колектив, поступово починаю відчувати смак тренерської роботи.

- Перехід від гравця до тренера не склав труднощів?

- Хоч і ніби "варишся" в одній каші, однак, є певна специфіка роботи. Тут потрібно бути й психологом, і вихователем, одного гравця потрібно заохочувати, іншого приструнити, ну, потроху втягуюся в цей процес, буду розвиватися. Дуже добре, що на Закарпатті працює така потужна футбольна академія, де вже створені хороші умови для розвитку гравців високого класу.


Всі вікові академічні групи та доросла команди МФА вже проводять тренувальні збори на полях в с.Дерцен, Мукачівської ОТГ.

5 серпня підопічні Івана Фізера команда 2005 р.н. (U-16)  провела одразу два спаринги. У першому матчі гравці, які прийшли на перегляд провели спаринг з командою ДЮСШ м. Рівне U-17. Мукачівці домінували впродовж цілого матча, й цілком заслужено здолали гостей з Рівного з рахунком – 2:0.

У другому матчі команда U-16 мірялася силами з молодшими колегами – командою U-15. Звісно, досвід та вік були на користь команди старших гравців. Тож рахунок – 5:0. Однак, головне, що тренери Іван Фізер та Анатолій Біляй побачили сильні та слабкі сторони команд і будуть працювати над підсиленням.

У післяматчевих коментарях тренер U-16 Іван Фізер зазначив:

Радий що до складу моєї команди долучилися нові сильні гравці і створили потужну конкуренцію в команді. Тепер стою перед дилемою – мушу обирати найкращих із кращих, звісно,  мене радує те, що до нашої академії прагнуть потрапити кращі юні гравці з України. Так і має бути, адже ставлю перед командою найвищі цілі. Задоволений як себе проявляють гравці в спарингах, попереду маємо ще кілька товариських матчів – в суботу, 8 серпня знову зіграємо з ДЮСШ Рівне, а в понеділок, 10 серпня попередньо домовилися про матч з наставником  СДЮСШОР  U-17 Володимиром Пінковським.
Тренер U-15 Анатолій Біляй:

Тривала пауза через пандемію корона вірусу досить негативно відбилася на фізичних кондиціях команди. Але радує те, що до нашої академії їдуть сильні гравці і до команд 2007 р.н., 2005 р.н, 2004 р.н. Маємо певні кадрові проблеми з командою 2006 р.н. (U-15). Провели тестування гравців усіх команд на техніку та фізичні кондиції, тож будемо підсилювати саме цю команду. Висловлюю подяку угорським інвесторам за те, що створили для Закарпаття та України таку базу. Завдання для усього тренерського штабу – створити тут кращу академію в Україні, тож будемо натхненно працювати. Вже за рік моєї роботи маємо й певні здобутки, зокрема наш вихованець Євген Павлюх грає в УПЛ за полтавську «Ворсклу». Радію з того, що до нашого тренерського штабу долучився закарпатець Тарас Лазарович, з яким попрацював у запорізькому «Металурзі», коли він ще був гравцем. 
Прес-служба МФА
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 620 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: