Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Терново" декласує тячівську команду (ФОТО)
21:47
"Терново" декласує тячівську команду (ФОТО)
Боротьба за золото у Східній зоні Першої ліги Закарпаття набирає оберти.

На важливу гру у Тернові гості не могли розраховувати одразу на чотирьох ключових гравців - граючого тренера Оржеховського, братів Антошинів (які на двох забили вже 10 голів у цьому сезоні) та Манжоса. Тож стартовий склад тячівців був далекий від оптимального. Терново у свою чергу підійшло до матчу у повністю бойовому складі.

На центральний матч другого кола зібрався практично повний стадіон, який був в очікуванні футбольного свята. Стартові двадцять хвилин команди діяли обережно, проте з часом господарі все частіше та ефективніше загострювали гру біля воріт Гречки. На 6-ій хвилині Пригара подав з флангу, а Рус головою пробив у рамку, воротар забрав. На 8-ій хвилині Рус вийшов на хорошу ударну позицію з 19 метрів, але м’яч летить повз ціль. Трохи згодом Каптола отримав можливість для удару з 20 метрів, зовсім трохи не влучив у рамку. Вже на 22-ій хвилині 20-річний Пригара виходить на одного воротаря і реалізовує свій момент – 1:0.

Гра продовжувала рухатися у потрібному для Тернова темпі. На 27-ій хвилині капітан господарів ще раз пробив з середньої дистанції, воротар вже не реагував та шкіряний пройшов біля стійки. Через дві хвилини Рус вивалився сам на сам та пробив не точно, хоча у момент передачі він знаходився поза грою, яке лайнсмен не зафіксував. Після цього гості вперше зуміли створити реальну загрозу воротам Пахомова – Микола Фіцай пробив з 17 метрів та з рикошетом мяч йде поруч з воротами.

За хвилину Корецький помиляється на своїй половині поля, його обікрав Лембак і виводить Пригару на ударну позицію з центру штрафної та в цьому епізоді надійно грає голкіпер, відбивши ногою удар форварда.

На 39-ій хвилині Лазарчук жорстко підкотився під Миколу Фіцая і нападник тячівців не зміг продовжити гру. Команда Олега Яворіва продовжувала тероризувати володіння Гречки – на 43-ій хвилині центральний захисник Богаткін завдав удару з 26 метрів, кіпер впіймав. За дві хвилини Лембак підібрав мяч у штрафній і пробив з 10 метрів, але вище. Вже у додатковий час не впевнені дії у захисті гостей призвели до голу у роздягальню: Рус проскочив повз Фіцая, увійшов у штрафну, віддав у центр на Пригару, а той на інший край карної зони на Лукіяника, який поцілив у не захищені ворота – 2:0.

Важливий гол перед перервою та подвійний нокаутуючий удар після стали вирішальними у цій грі. Гравці Тернова на початку другого тайму одразу реалізували дві свої нагоди. На 49-ій хвилині Лукіяник розігнав стрімку контратаку і з правого флангу навісив у центр штрафної на голову Русу, який спрямував сферу у ворота – 3:0. За чотири хвилини вже Лембак асистує Русу і Микола прицільно б’є з 12 метрів – 4:0. 

У підопічних Оржеховського майже нічого не виходило створити попереду, Богаткін вигравав більшість єдиноборств, а підбори у центрі поля були за господарями. Варто відзначити у цьому компоненті гру у центрі поля новачка команди Лазарчука, який перейшов з Рахова по ходу другого кола.

На 56-ій хвилині Балажинець намагався підловити Пахомова, який задалеко вийшов з воріт і закинути йому за комірець та голкіпер встиг повернутись і перевести мяч на кутовий. На 58-ій хвилині стандарт біля протилежних воріт закінчився черговим голом Руса, який вдало зіграв на підборі і на куражі оформив швидкий хет-трик за дев’ять хвилин – 5:0. 

Доволі віковий центр захисту гостей (Фіцай 38 років та Пакош 34) з труднощами стримував швидких та технічних Пригару та Руса.

Тячівці намагалися виправити ситуацію на полі, але все на що вони спромоглися, це гол престижу на 68-ій хвилині – Балажинець подав з кута поля, а Пакош головою замкнув – 5:1.

На 72-ій хвилині нестримний сьогодні Микола Рус знову виходить на ударну позицію з 18 метрів, але воротар парирує. А за хвилину підключення до атаки лівого захисника Сергія Повхана закінчилось фолом на ньому захисника і призначенням пенальті, яке взявся виконувати воротар Тернова Пахомов – Гречка зачепив м’яч ногою, але відбити не зумів – 6:1.

На 86-ій хвилині Пакош пробив зі штрафного з 23 метрів у дальній нижній кут, голкіпер відбив. Перед фінальним свистком відзначився гострим ударом з 20 метрів 17-річний Апіян-молодший та Гречка забрав. 

Перша поразка у сезоні для тячівців вийшла надто гіркою, команда не зуміла потрібним чином налаштуватися на цей важливий двобій, а численними помилками у захисті суперник користувався при першій нагоді. За втраченими очками вони поки що випереджають свого основного конкурента за золото Східної зони. І тепер в останніх чотирьох турах у них вже немає права на помилку і відступати вже нікуди, а суперники у них будуть не прості – вдома зіграють з Марамурешом і Тересвою, та виїзди у Ясіня та Дубове . 

Терново продемонструвало справжній переможний характер у цій грі і зуміло здивувати багатьох таким результатом. Наступні два тури команда Яворіва пропускає, а найважчим за календарем буде останній тур, де вони поїдуть на виїзд до Тересви, яка веде боротьбу за бронзу.


Статистика

Удари
21 - 6

У рамку
10 - 3

Кутові
8 - 7


ФК «Терново» – СК «Тячів» – 6:1

Голи: Пригара, 22, Лукіяник, 45+2, Микола Рус, 49, 53, 58, Пахомов, 73 (пен.) – Пакош, 68.

Терново: Юрій Пахомов - Сергій Повхан, Іван Жентичко, Назар Богаткін (Ярослав Яворів, 73), Валерій Бодня (Анатолій Павліш, 86) - Роман Каптола (Арман Апіян, 68), Роман Лазарчук, Євген Лукіяник, Анатолій Лембак (Максим Рус, 65) – Назар Пригара, Микола Рус (Артур Апіян, 82).

Тячів: Ерік Гречка – Андріан Бабич, Олександр Пакош, Василь Фіцай, Олег Менджул – Олександр Шимон, Євген Корецький, Сергій Гирич, Олександр Сивак – Рудольф Балажинець, Микола Фіцай (Вадим Волошинський, 39).
 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 732 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: