Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Тячів» ледь не позбавив хмільного фаворита золотих перспектив (ФОТО)
13:40
«Тячів» ледь не позбавив хмільного фаворита золотих перспектив (ФОТО)
У шостому турі другого кола в Хусті гості були близькими, щоб створити головну сенсацію дня.

«Тячів» ледь не позбавив хмільного фаворита золотих перспектив (ФОТО) У цьому поєдинку, з огляду на здобутки команд, переможець був найбільш передбачуваний. Місцеві фани, після молодіжної гольової феєрії, з нетерпінням очікували щось схожого від головної команди. Та «Оболоні», після протистояння з амбітним «Севлюшем», було важко налаштуватись на суперника з іншої вагової категорії. Павлу Іванчову двічі пояснювати своїм підопічним, проти кого вони грають, було зайвим.

У цьому матчі пивовари хоча й більше володіли м’ячем і завдали у понад три рази більше ударів, та за влучністю поступились більш ніж у півтора рази. Команди провели два різні тайми: у першому за гострими моментами домінувала «Оболонь», у другому привабливіше виглядали гості. При цьому якщо атакувальні гравці «Тячева» в обох половинах гри завдали рівну кількість ударів та показали однакову влучність– 33.3 %, то пивовари у першому таймі пробивали майже вдвічі частіше та показали майже в два рази кращу влучність, ніж у другій половині гри.  

Героєм першого тайму у господарів без сумніву став Росоха, який не тільки голи забивав, а й встигав відпрацьовувати у відборах та асистувати партнерам. Помітними персонами були Микуляк, Панця, Барна, Вурста і Ігор Пилип. На старті господарі вдаліше грали через лівий фланг, звідки Барна та Браєр робили якісні навіси та простріли.

Головна загроза від гостей відбувалась після стандартів, під час яких відбувались або удари, або навіси Білана та Кузьми на гренадера Сливку, протии якого персонально грали Микуляк і Мункачі. Перший навіс Білана на Андрія зі штрафного відбувсяна 4-й хвилині, та його нейтралізував Микуляк, який на якусь мить випередив «тячівського Янкера». Через  4 хвилини Міщенко завдав першого удару в сторону  воріт Бучка. Та після пострілу від Миколи з 28-ми метрів, м’яч оминув ліву дев’ятку. Значно точнішим був його партнер по атаці Медвідь, який завдав першого удару в площину після навісу з правого флангу. Едуард не дав круглому приземлитись на газон і з лету вколотив у кут – 1:0.

Ближче до середини тайму в площину воріт нарешті влучили й гравці «Оболоні». Під час атаки по центру Браєр середнім пасом вивів Росоху майже віч-на-віч. Газа, в надії перехопити м’яч був змушений залишити браму. Цим сповна скористався «Мітю» і перекинув м'яч у порожні ворота – 1:1.

Через сім хвилин Росоха міг оформити дубль. Барна загострив ситуацію на лівому фланзі та віддав на нього, а Микола цілив у дальній правий кут. Рикошет від Чобаля спантеличив Газу, та на його щастя круглий оминув стійку з зовнішнього боку, вийшовши на кутовий.  

Та згодом подібний епізод став фатальним для підопічних Іванчова. Після навісу з кутового справа, Росоха знову бив і м’яч влучив у руку опоненту в межах штрафного майданчика. Печунка без вагань вказав на одинадцять метрів. Росоха з точки поклав круглого під праву стійку. Воротар не розгадав його наміру і змушений був виймати шкіряну сферу з сітки – 2:1.

Через вісім хвилин Сливка приклався з дальньої дистанції, та вище поперечини. Ще через чотири хвилини Андрій, ударом головою з 15-ти метрів, замикав навіс зі штрафного від Білана, та цього разу м’яч оминув ліву стійку. Ще гостріше на 40-й хвилині було біля протилежних воріт. Росоха зіграв у відборі та віддав на лівий край на Барну, а той прострілив на лінію воротарського майданчика на Вурсту, який міг забивати, та його на якусь мить випередив захисник і виніс. Другим темпом удару з 28-ми метрів завдав Петрушко, що з’явився замість травмованого Браєра. Круглий полетів у сантиметрах над поперечиною.

Через чотири хвилини право на штрафний на своїй половині заробили гості. Чобаль навісив на лінію чужого карного майданчика на Сливку, а той головою скинув уперед  на Білана, який опинився на дуже хорошій ударній позиції, та не зміг як слід прикластися до м'яча і той став легкою здобиччю для Бучка.

Першого удару в 2-мутаймі завдав Росоха, та він, як і ще кілька не точних пострілів від його партнерів, не створив проблем для Гази. А от на 53-й хвилині фортуна показала прихильність до гостей. Під час атаки правим флангом пивовари заробили право на штрафний удар. Ігор Пилип закрутив м’яч у ліву дев’ятку, та ситуацію врятувала поперечина, від якої круглий зрикошетив у воротарський майданчик. Захисники винесли його. Через чотири хвилини атака у відповідь лівим флангом, під час якої місцеві порушили правила. Міщенко навісив на одинадцять метрів на Медвідя, який головою спрямував м’яч у правий кут. Воротар був закритий від споглядання його дій, та все ж зміг відбити.

На 68-й хвилині Медвідь пронісся по лівому краї, залишивши позаду поважного Панцю, і цілив у ближній кут. М’яч полетів у сантиметрах від стійки. На 79-й хвилині Барна заробив штрафний удар на лівому фланзі, а Росоха пробив у дальній, вільний від ворнотаря кут, та Газу підстрахував захисник, який виніс круглого з лінії воріт.

Надалі все заспокоїлось. У тячівців із-за травми випав з гри Медвідь. Свіжий Жуков хоча й намагався загострювати, та не зміг повноцінно його замінити. «Оболонь» тримала м’яч на чужій половині, і втримала мінімальну перемогу.

Ця звитяга дозволила команді з Хуста наздогнати «Дийду». Та вже в наступному турі на підопічних Браєра очікує важкий виїзд у Мукачево, до пораненного місцевого «ДЮФК». Із огляду на показану гру,«Тячеву» цілком до снаги поборотись наступної неділіі з Поляною», яка доживає останні чемпіонські тижні, навіть за перемогу.
 

Арбітр – Віктор Печунка
Асистенти – Михайло Мучичка, Ігор Граб
Делегат ФФЗ – Семен Головнич.
 
м. Хуст, стадіон «Карпати», 700 глядачів
 
«Оболонь» Хуст – «Тячів» – 2:1

Голи: Росоха, 15, 24 (з пенальті) – Медвідь, 10.

«Оболонь»: Ярослав Бучок, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр, Ігор Пилип, Йосип Мункачі, Віктор Микуляк, Сергій Панця, Даніель Барна.
Запасні: Володимир Гарастей, Василь Гера, Михайло Алексик, Олександр Макарусь, Роберт Пилип, Тарас Форкавець, Олександр Фляшко, Віталій Симулик, Річард Петрушкою.
Тренер – Олександр Браєр.

«Тячів»: Дмитро Газа, Юрій Чобаль, Бейло Токарь, Андрій Якоб, Сергій Сидоренко, Сергій Білан, Василь Шобей, Микола Міщенко, Едуард Медвідь, Іван Кузьма, Андрій Сливка.
Запасні: Іван Шіман, Михайло Грабар, Іван Іванчов, Сергій Герич, Микита Жуков.
Тренер - Павло Іванчов.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1121 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: