Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Тренер з Північної Ірландії провів освітні курси підготовки тренерів
08:37
Тренер з Північної Ірландії провів освітні курси підготовки тренерів
Відомий тренер з Ірландії провів семінари для закарпатських наставників.

Тренер з Північної Ірландії провів освітні курси підготовки тренерів
Протягом чотирьох днів, з 3 по 6 квітня, 35 тренерів із Закарпаття та сусідніх областей відвідали освітні курси підготовки тренерів масового футболу.

Алан Ніксон, тренер з Північної Ірландії, який проводить свої тренінги та семінари в 31 країні світу, та має диплом UEFA Pro, разом з Андрієм Петренко (координатор футбольних тренінгів для громадських організацій), розповідають про сучасний підхід у світовому футболі - як сформувати філософію тренера який виховує інтелектуальних футболістів, які будуть вирішувати проблеми на полі без допомоги тренера.

Впродовж цих 4 днів тренери мали 12 теоретичних і 8 практичних занять. Учасниками всіх тренувальних процесів були безпосередньо тренери. Загалом, як зазначають тренери-курсанти, це зовсім новий рівень футболу. Всі залишились задоволені від цих 4 днів і з новими знаннями повернуться додому до тренувань.

Серед слухачів курсів були закарпатські тренери Василь Орос, Василь Качур, Тарас Вайданич, Іван Грубінка, Євген Бібіков, Юрій Шукаль, Сергій Білан, Михайло Стегура, Юрій Брудняк, Ігор Муска, Михайло Руснак, Антон Предчук, Ян Рогач, Анатолій Деревянко, Мирослав Бабяк, Річард Готра та інші.

Тренер із Північної Ірландії Алан Ніксон підкреслює, що намагається показати місцевим тренерам зовсім інший підхід до тренувань.
 
- Розкажіть, будь ласка, про що ваші тренінги та семінари?
 
- Ми виховуємо футболістів, які самі здатні на полі відповідати на запитання «Чому?» Чому вони повинні віддати передачу, чому вони повинні знаходиться в тому чи іншому місці і т.д. Ми, тренери, не повинні бути такими людьми, які маючи владу і авторитет, диктують гравцям що і як їм робити на полі. Ми повинні бути тренерами, які допомагають гравцям стати інтелектуально розвиненими футболістами. На тренуваннях ми постійно просимо, щоб футболісти задавали питання. Якщо ми виправляємо їх в якихось моментах, то ми відразу пояснюємо їм «чому саме так?», Ми це робимо для того, щоб гравець на полі сам приймав рішення і знав що потрібно робити в тій чи іншій ситуації. Ми не хочемо бачити тренера який постійно кричить з лави запасних і керує гравцями. Ми хочемо бачити тренера який буде сидіти і насолоджуватися грою своїх підопічних, тому що вони роблять все правильно.

Ми говоримо про тренерську філософію (цінності, принципи), яку він практикує протягом усього часу: вміти думати до прийому м'яча, думати про передачу наперед, чи буде зручно гравцеві твоєї команди, після твоєї передачі, для продовження атаки. Цю філософію тренер впроваджує в тренувальний процес. Всі вправи не відірвані від реальності а вони взаємопов'язані для того, щоб гравець постійно роблячи одне і теж відчував себе комфортно в тому, що він робить і постійно розвивався і ріс. Це все те, що ми бачимо зараз в топових клубах світу, їхний спосіб мислення, те що гравці можуть грати на будь-якій позиції. У сучасному футболі ми вже відходимо від того, що є у гравця якась конкретна позиція на полі. Є роль і відповідальність. Зараз ми бачимо що той чи інший гравець може грати в захисті і справа і зліва і в той же час може підключаться до атаки, або сам створювати ці ж атаки.
 
- Чи подобається вам проводити заняття?
 
- Дуже подобається. Нові обличчя, нові знайомства. Всі уважно слухають і видно що дійсно хочуть знати це і застосовувати у своїх футбольних клубах.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1613 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: