Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Берегові пройшов турнір пам'яті Гейзи Колочаї
20:29
У Берегові пройшов турнір пам'яті Гейзи Колочаї
27–29 березня у Берегові проводився Міжнародний дитячо-юнацький турнір з футболу пам’яті найтитулованішого спортсмена міста — Гейзи Колочаї.

27–29 березня у Берегові проводився Міжнародний дитячо-юнацький турнір з футболу пам’яті найтитулованішого спортсмена міста — Гейзи Колочаї.

Турнір проводився серед трьох вікових категорій: 2001/02, 2003/04, 2005/06. Загальна кількість команд для організації Берегівської міської федерації футболу стала рекордною – 30.

Учасниками турніру стали команди: ДЮСШ «Берегово», ФК «Берегово», «Легенда» Берегово», «Восток» Харків, «Чорноморець» Одеса, ДЮСШ-11 Одеса, ФК «Вишневе», «Чайка» Київ, ДЮСШ «Кіовець» Харків, «Говерла» Мукачево, ФК «Сільце», ФК «Бронька», ФК «Супій» Чернігівська область, «Оболонь-Бровар» Київ, «Колос» Гать, ДЮФК «Бориспіль», ФК «Велика Добронь», ФК «Торпо» (Угорщина).

Серед дітей 2005/06 року чемпіоном стала команда Ігоря Муски «Легенда» Берегово. Команда змагалася з ФК «Велика Добронь», «Восток» Харків» та ДЮСШ «Кіровець» Харків. Рівним берегівчанам не було.

У віковій категорії 2003/04 взяло участь 12 команд. У групі «А» не знайшлося рівних гостям з Угорщини. ФК «Торпо» посів у групі перше місце. Другим півфіналістом стала команда «Чайка» Київ. У групі «В» першу сходинку посіла команда з Іршавщини ФК «Сільце». Другу сходинку отримала команда «Восток» Харків.

Першими на поле вийшли ФК «Сільце» та «Восток» Харків. Закарпатці мінімально переграли своїх візаві – 2:1. ФК «Торпо» переміг одеський «ДЮСШ-11» з аналогічним рахунком.

У матчі за третє місце ФК «ДЮСШ-11» Одеса святкував перемогу по пенальті проти харківського «Востока» — 3:2.

Фінальна гра між ФК «Сільце» та ФК «Торпо» в основний час завершилась нічиєю – 1:1. Тож, після матчу долю переможця вирішували одинадцятиметрові. В «лотереї» кращими були угорці – 3:4. Найстарша вікова категорія – 2001/02 налічувала також 12 команд. До півфіналу пробилися ФК «Сільце», ФК «Бронька», ФК «Вишневе» та «ДЮСШ-11». В першому півфіналі ФК «Сільце» переміг «ДЮСШ-11» Одесу в післяматчевих пенальті – 4:3. ФК «Бронька» переміг мінімально ФК «Вишневе» — 1:0.

У матчі за третє місце «ДЮСШ-11» Одеса розгромив ФК «Вишневе» — 5:1.

Головною родзинкою турніру стало іршавське дербі. ФК «Бронька» та ФК «Сільце зустрілись у фіналі. Підопчіні Сергія Білана (ФК «Сільце) зарекомендували себе, як добре підготовлена команда, а головне – команда, яка здатна вирішувати свої матчі на контратаках. У В’ячеслава Шусти (ФК «Бронька) справжні бійці. Вони довели по ходу турніру, як із поразки 0:3 добитися результату 3:3, а ще команда на одному диханні проходила своїх суперників.

Фінал видався запеклим. І футболісти «Броньки, і «Сільця» грали дуже гостро. Кожна з команд намагалася забити бодай один м’яч, який міг би стати переможним. Проте рахунок залишився нічийним. В бій пішли пенальті. Вдача була на стороні «Броньки» — 5:4.

Усі переможці були нагородженні кубками, медалями та грамотами. Були також визначенні кращі гравці турніру, які отримали пам’ятні статуетки. Голова Берегівської міської федерації футболу Олександр Сільченко зауважив, що, на жаль, організація турніру дала невеликий збій, проте розуміння та допомога тренерів команд дозволила повноцінно провести дитяче спортивне свято у Берегові. Також Сільченко повідомив, що започаткування турніру пам’яті Гейзи Колочаї є важливим кроком у розвитку дитячо-юнацького футболу міста, а також дозволяє юним футболістам дізнатися про історію відомого берегівчанина, який досяг світової слави у спорті номер один.




Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 772 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мама  
0
Дякую організаторам турніру. Міська федерація дуже багато організовує турнірів для діточок. Стільки було команд і дітей, што то дійсно свято.

الاسم *:
Email *:
كود *: